Wedstrijdverslagen

Genk - De laatste van het seizoen

Bedankt aan iedereen die het mogelijk maakte. 

De laatste van het seizoen. Geen verslag hoe onze jongens het deden op deze dag.
Bedankt aan alle piloten die er dit jaar elke week geweest zijn. De grootste dank gaat uit naar alle organisatoren, rescue team en vlm.
De clubs durfden het buiten het Fun Mx Team aan om één of meerdere crossen te organiseren. Dus onze welgemeende dank aan; Mc De Vennecrossers, Pr Racing Team, Mc Kenaka, Mc De Buiting, Amc Genk, Molse Rakkers, Mc De Grensduivels, Team Van der Schraelen, Mc Siberië, Team Caubergh, Betemo Team, De Delta Crossers, Mc De Stroeckxvrienden, Mc De Vrijheid, Mc De Zandklievers en andere clubs die ik vergeten ben. Zonder jullie hadden wij geen mooie crossen gezien en geen kampioen kunnen afleveren dit jaar.
Het rescue team olv May ook van harte bedankt om altijd goed voor onze piloten te zorgen.
Het Fun Mx Team zorgde dit jaar in de JMS en in de VLM voor 50 beste tijden, We gingen voor 52 reeksoverwinningen, 29 1ste plaatsen, 22 2de plaatsen en 25 3de plaatsen. Belangrijker is dat we bij de Nationalen 250 Giel Gille konden huldigen als kampioen. Sara Leyssens werd 2de bij de Dames A. Xander Tobola nam beslag op de 3de plaats bij de Aspiranten. Gunter kon beslag leggen op een 3de plaats in het kampioenschap bij de Experten. Voor ons is Gunter Derwae onze kampioen. Zonder blessure was het kampioenschap voor hem.
Ook in de BMB leverde het Fun Mx Team een kampioen af. Dietger Damiaans werd voor de 2de keer op rij kampioen bij de Inters in de BMB.
Verder willen we alle kampioenen in de JMS en de VLM proficiat wensen.
We sluiten het seizoen af met goede moed voor het volgend jaar. Wat de veranderingen zullen zijn kunnen jullie volgen op de facebookpagina van Fun Mx Team of via de website funmx-team.be

Team trofee

Ze hebben zich geamuseerd. 

Afgelopen weekend stond het Fun Mx Team met 3 team aan de start tijdens de team trofee.
Bij de Beloften en Nieuwelingen kwam het trio Xander Tobola, Robbe Daniëls en Kenneth Broux aan de start.
Bij de Juniors en Nationalen was die eer weggelegd voor Matteo Puffet, Marnick Lagrou en Maxime 's Jongers.
Bij de Inters hadden Bryan Engelen, Robin Everts en Jens Carlier hun motor uit de camionette gehaald.
Beloften en Nieuwelingen
In de eerste reeks was het aan Xander en Kenneth. Xander reed een goede wedstrijd, Kenneth voerde een strijd met zijn 350cc machine. De tweede reeks was het de beurt aan Robbe en Xander. Ze reden beide een goede reeks. Robbe kwetste zich aan zijn knie en kwam in de derde reeks niet aan de start. In de derde reeks kwam enkel Kenneth aan de start. Hij dacht ik heb genoeg pk's dus laat ik maar een kopstartje nemen. Hij reed een degelijke reeks.
Met hun konden ze in de eindstand beslag leggen op een 14de plaats.
Juniors en Nationalen
In de eerste reeks kwamen Matteo en Maxime aan de start en ze zette mooie plaatsen neer voor het Fun Mx Team. De tweede reeks is het aan Marnick en Matteo, beide eindigen in de top tien. De derde reeks is het aan Marnick en Maxime. In deze reeks werd de slechtste plaats genoteerd maar die mag door de regels van de team trofee geschrapt worden. De jongens veroveren hierdoor een mooie 3de plaats algemeen.
Inters
Bij de Inters kwamen alle piloten van het team aan het werk tijdens de 3 reeksen.
Bryan kende problemen in de eerste reeks en moest noodgedwongen de wedstrijd staken. De 2de en 3de reeks reed Bryan een zeer goede wedstrijd. Robin hadden ze niet verteld dat hij 3 keer uit zijn pijp moest komen maar dat liet hij niet aan zijn hart komen. Hij reed 3 fantastische wedstrijden. Jens reed ook 3 geweldige wedstrijden. Samen veroverde ze de 7de plaats bij de Inters.
Ik zou nog vergeten om over zaterdag te schrijven. Brent was niet tevreden over zijn reeksen op zaterdag maar reed de wedstrijden toch uit.
Yitse maakt elke week vorderingen en de foutjes die hij maakt neemt hij mee als leergeld naar de volgende wedstrijd.
In het weekend zijn we te gast in Genk voor de laatste wedstrijd voor het kampioenschap voor de JMS. Door de verkiezingen op zondag hebben ze het hele programma op zaterdag ingepland.
Bedankt aan de fotografen die er  

Reet

VLM finale

Reet, de finale van het VLM kampioenschap stond op het programma. Na het vorige weekend in Lummen, ons eigen cross, waren we er klaar voor. Robbe had in Lummen al de 4de plaats in het Belgisch kampioenschap BMB te pakken bij de Beloften, Dietger bij de Inters. Nu was het de beurt voor Xander die een 3de plaats kon bemachtigen bij de Aspiranten. Giel dan weer was bij het begin van de dag al kampioen bij de Nationalen 250. Wat een mooie dag had moeten worden moesten we in mineur afsluiten.

Geen wedstrijdverslag maar een impressie van ons weekend.

Xander deed waarvoor hij naar Reet gekomen was. Zijn 3de plaats opeisen bij de Aspiranten. Hij reed 2 geweldige wedstrijden en werd na de 2de manche gevierd door het team.

Dit is wat papa Philippe te zeggen had op facebook;

Dikke proficiat Xander Tobola met uw 3de plaats van het VLM kampioenschap.
Je hebt uw best gedaan en veel bijgeleerd.
We zijn fier op je.

Met heel veel dank aan de supporters en uiteraard het FUN - MX TEAM !!!

Robbe Daniëls sloot het seizoen af zoals hij het begonnen was. Zijn wedstrijden waren altijd mooi om naar te kijken en te beleven. Zelf wil Robbe meegeven dat hij voor het eerste jaar met de 125cc en bij het Fun Mx Team zich tevreden acht met wat hij allemaal heeft bijgeleerd. Hij vond het een leerrijk en spannend jaar.

Giel was bij het begin van de dag al zeker van de 1ste plaats in het kampioenschap. Hij kwam aan de start van de eerste reeks en reed zijn wedstrijd zoals we van hem gewend waren. Na de eerste reeks stonden familie, vrienden, het Fun Mx Team klaar om hem te vieren.

De tweede reeks kwam Giel aan de start, vertrok als een waardig kampioen, klaar om zijn trofee op het einde van de dag in ontvangst te nemen maar een val en een stomme beoordelingsfout van een andere piloot besliste er anders over.

Dit is wat papa Gerrit te zeggen had hierover

Giel zal deze dag anders moeten beleven,in plaats van de kampioenen huldiging gaat hem om 20uur onder het mes
Sleutelbeen verbrijzeld en op twee plaatsen gebroken.
Dit ondanks zijn valpartij en dan heb je van die gp mannen die geen respect hebben voor andere en u los aanrijden ook al zien ze u liggen van ver. En dat de mensen denken van mij wat ze willen omdat ik helemaal over mijn toeren was,da kan mij gene bal schelen. Ik weet wat ik zag en wist dat dit ni kan. En er zijn nog mensen die het gezien hebben.
Mijne zoon heeft voor dit een heel jaar gewerkt en het mooiste moet hij missen....

Operatie van Giel Gille is goed verlopen maar sluiten het seizoen af met gemengde gevoelens...

Dit wil Giel zelf nog kwijt;

Het seizoen liep voor mij anders af dan verwacht, maar toch kan ik mij officieel kampioen 🥇🏆 bij de Nationalen 250 noemen na er een jaar hard voor gewerkt te hebben. Ik wil iedereen bedanken, het hele Fun mx team in het bijzonder Tony Geijsels Marijke Van de Weyer en Daisy Geijsels, WMX shop Els Vannuffelen Jeff Peeters Seppe Peeters en Wim Peeters, Jimmy Nevelsteen voor de fysieke trainingen, opa als mijn mechanieker, mijn mama An Michiels en papa Gerrit Gille, Kiyara Gille en Lorinke Luyten om er telkens op nieuw voor mij te staan, ook bedankt aan al mijn sponsors en supporters. Up to next year, maar nu eerst verdiende rust.

Brent reed zoals gewoonlijk zijn wedstrijden op zaterdag, hij zat niet goed in zijn vel maar we zijn blij dat hij de wedstrijden zonder al kleerscheuren heeft afgerond. Brent moet nog enkele wedstrijden rijden voor het kampioenschap gedaan is in de JMS. Hij leerde al veel bij dit jaar. Doe zo voort, goed bezig, de moed niet laten zakken. Never give up! Wat Brent van zijn seizoen vond horen jullie na het einde van het kampioenschap in de JMS.

Kenneth reed een super finale wedstrijd. De beide reeksen reed Kenneth voluit vanaf het begin, iets dat we hem weinig hebben zien doen dit seizoen. Meestal kwam hij pas in de laatste rondes tot leven. Ook Kenneth heeft veel vooruitgang gemaakt. Hij liet zien dat ook met ups en downs je er kan komen.

Dit is wat papa Carlo te vertellen had;

Gisteren laatste cross gereden van het jaar 7 plaats van de 21 algemene uitslag 12 van de 34 mama en papa zijn zeer tevreden

Dit is wat Kenneth zelf te zeggen had

Seizoen 2018 zit er op nu nog een paar crossen gewoon amuseren. Ik heb dit jaar 2 keer op het podium gestaan. 1 keer in Lommel de eerste cross. En in Duitsland in de DAMCV. Graag wil ik als eerst de gene die ieder weekend op het parcours stond om foto's te maken heel graag bedanken. Ik heb een bewogen jaar gehad met veel UPS en veel downs. Ik heb ook een liefde (zijspan) gevonden die ik zeker meer wil gaan doen in de winter en door het seizoen. Ik ben op een 12de plaats in het kampioenschap van de VLM geworden. ( oké niet super goed) maar ik heb dit jaar weer veel bij geleerd. Ik wil ook graag het fun mx team o.a. Tony GeijselsDaisy Geijsels en Marijke Van de Weyer bedanken dat ik in het team mocht. En dat jullie zoveel geduld met mij hebben gehad.
Mijn ouders wil ik ook heel graag bedanken. Zonder jullie steun was dit mij nooit gelukt. En natuurlijk iedereen die voor mij heeft gesupporterd. Dank u wel allemaal ik zie jullie in 2019 nu goed trainen en dan terug achter de start hekken. Nog eens een dikke proficiat aan
Robbe Daniëls die 3de eindigden Xander die het eerste jaar op zondag reed en ook 3 de eindigden en zeker en vast Giel met je overwinning.. en ook een spoedig herstel maat.

Yitse reed zijn tweede wedstrijd op de 65cc. Leergeld dat is wat ze in de begin jaren moeten betalen en ook Yitse kreeg er mee te maken. Yitse was blij dat hij kon rijden. De teleurstelling bij de papa was groter.

Dit is wat papa Jimmy te zeggen had.

Dit weekend ging Yitse aan de slag in Reet. Dit keer moeten we klasseren als leergeld. Minder goede momenten werden afgewisseld met goede momenten. Doorzetters komen er ! Goed gedaan Yitse.

De andere piloten kwamen niet meer aan de start. Jonas had er een tijd geleden al de brui aan gegeven. Johny moest denken aan zijn gezondheid maar was wel aanwezig. Gunter was ook van de partij maar kwam niet aan de start. Hij kwetste zich vorig weekend en is ondertussen al onder het mes gegaan. Dietger nam een week rust, hij werd vorig weekend kampioen in de BMB. Sara nam samen met Dietger vrij om op zoek te gaan naar een getuige voor in 2020.

Als laatste nog een een woord van teambaas Tony.

Hij laat weten dat hij trots is op al zijn piloten stuk voor stuk. Hij wil de piloten en hun familie en vrienden bedanken voor hun inzet dit seizoen. Hij wenst de kampioen proficiat en een spoedig herstel.

Hij wil ook van deze kans gebruik maken om iedereen te bedanken die er telkens stond om de piloten van het Fun Mx Team te ondersteunen. Bedankt in de eerste plaats aan alle sponsors. ETB Trucks, DSSV Transpo Daniëls, Dam Racing, WMX Shop, Paesen Trucks, Double D, B&B Trucks, Grondwerken Frederix, Joma, Racing Skills, Bell Helmets, Dakwerken Gille, Carlofixt, Tobola Schilderwerken, Kapsalon Linda, Dagbladhandel Peggy, Auto's Engelen, Alfi ramen en deuren.

Een grote dank u wel gaat ook naar het Medisch Rescue Team onder leiding van May en naar alle fotografen die ook elke week in weer en wind op en rond het parcours te vinden waren.

Volgend weekend zijn we te vinden in Sint Huibrechts Lille voor de teamtrofee.  

Houtvenne - Orp Le Grand

VLM - BMB - we liggen op schema

Houtvenne, the place to be afgelopen weekend. De organisatie lag er in handen van MC De Vennecrossers. Ze stelden alles in het werk om ons een mooi weekend te bezorgen.

Er was een reeks voorzien voor zijspannen niet vergunninghouders en voor onze piloten betekende het dat Gunter, Giel en Sara het eens gingen proberen. Hoe dat verliep lees je later.

Gunter en Sara reden ook nog hun gewone wedstrijden en ook Brent kwam aan de start.

Op zondag kwamen Xander, Kenneth en Giel aan de start.

Robbe en Dietger konden jullie dan weer vinden in Orp Le Grand voor hun wedstrijden in de BMB.

Wij bedanken onze sponsors ETB, Paesen Trucks, Dssv - Daniels Transpo, Dam Racing, Wmx Shop, Joma, B&B Trucks, Double D, Bell Helmets, Racingskills, Grondwerken Frederix om ons de gelegenheid te geven elk weekend te kunnen crossen.

Ook dank aan de fotografen. Deze week foto's van Sj Pics, Wendy Pics, Grietje Mx Pics, Foto Rene en Moter cros Joanes

Hier volgt ons verslag.

Zijspannen op zaterdag.

In de tijdstraining reed Gunter met Alain in het bakske. Die deed het niet slecht maar hij had het onderschat, ging op zoek naar een vervanger voor de eerste reeks en kon hiervoor Kenneth strikken. Gunter en Kenneth kende een goede start in de eerste reeks. Ze kende wat pech en waren naar een laatste plaats verwezen maar Gunter en Kenneth deden er alles aan om niet als laatste te eindigen. Dat werden ze zeker niet. De tweede reeks kwamen ze niet meer aan de start wegens motorpech.

Sara liet zich bijstaan door Gio. Hij reed met de zijspan en Sara ging in het bakje. Ze deden het goed, hadden enorm plezier en dat is tenslotte wat telt. Zij reden hun 2 wedstrijden.

Giel liet zich bijstaan door Mario. Ook zij kende wat problemen tijdens de wedstrijd. Zij konden net als Sara en Gio wel 2 wedstrijden rijden.

Giel en Mario waren de beste van de 3 duo's, na Gunter en Kenneth. Sara en Gio sloten het rijtje af.

Xander Tobola

Xander is de laatste weken goed bezig. Zijn starten zijn beter en dat mag ook gezegd worden. Sinds hij op stage is geweest zijn zijn wedstrijden een lust voor het oog.

In de tijdstraining zette Xander een algemene 13de tijd neer, goed voor een 2de tijd bij de Aspiranten. De eerste reeks kwam hij van een algemeen 17de plaats terug tot een 14de plaats, bij de Aspiranten goed voor een 2de plaats. De tweede reeks vocht hij zich een plaats naar voor van de 21ste tot de 17de plaats algemeen. Bij de Aspiranten goed voor een 3de plaats. Eindstand een mooie 2de plaats.

Robbe Daniëls

In de tijdstraining konden er 3 ronden gereden worden en Robbe legde beslag op de 6de tijd. De eerste reeks reed hij van een 12de plek naar een 9de stek. In de tweede reeks reed hij dan op de 6de plaats, dan weer op de 7de om te eindigen op de 6de plaats. Eindstand een mooie 6de plaats. In het BMB kampioenschap staat Robbe op een 4de plaats op 9 punten van de derde in het kampioenschap.

Giel Gille

In de tijdstraining zette Giel een 4de tijd neer. Het werd een spannende dag voor Giel want met 86 punten voorsprong kon hij de titel dit weekend reeds pakken. Met nog 14 punten te gaan haalde Giel alles uit de kast. De eerste reeks werd Giel 2de achter dagrijder Van de Veerdonk. Dus eerste voor de VLM, zijn eerste achtervolger in het kampioenschap Van de Elst strandde op een 5de stek. Dus 4 de voor de VLM. 7 punten gescoord, nog 7 te gaan. De 2de reeks stond Giel gespannen als een boog en dat merkte je aan zijn rijden. Hij kende een goede start maar maakte al snel kleine foutjes. Op het moment dat hij op een comfortabele positie reed maakte hij de fatale fout. Hij was op achtervolgen aangewezen en kon uiteindelijk als 6de over de meet komen. Van der Elst liet een 4de plaats optekenen. Giel werd in 4de in de eindstand. In het kampioenschap heeft hij nu 91 punten voorsprong. Er zijn nog 2 wedstrijden te rijden voor het kampioenschap. Het zou mooi zijn mocht hij in Lummen zijn titel binnenhalen.

Brent Willems

De tijdstraining was goed voor een 8ste tijd. Brent mocht dus al vrij vroeg zijn plaatsje aan het starthekken gaan opeisen. Je ziet Brent elk weekend vooruitgang maken en dat is wat telt. Tegenwoordig zie je dat hij plezier beleeft aan het crossen en dat merken we ook in zijn rijden zelf. Resultaten zijn niet belangrijk maar ze komen er stilaan. Hij werd 14de van de dag.

Brent door blijven doen zoals je bezig komt en voldoende tijd nemen om sterker terug te komen. Beter kleine stapjes met veel vooruitgang dan grote sprongen met stilstand.

Kenneth Broux

Zoals gewoonlijk mocht Kenneth de dag op gang trekken. In zijn tijdstraining werd hij 12de. De eerste reeks vertrok hij quasi als laatste aan de start, bij de eerste passage aan de bus kon hij al een 15de plaats bezetten. Hij vocht zich een weg naar voor en nam beslag op de 9de plaats. De tweede reeks was zijn start beter, hij kwam als 12de uit de eerste bocht. Bij de eerste passage aan de bus had hij de 6de plaats al te pakken. Hij kon deze plaats vasthouden tot 2 ronden voor het einde. Hij remde zich dood en moest 2 plaatsen prijsgeven. Een mooie 8ste plaats. In de eindstand was het goed voor een 7de stek.

Dietger Damiaens

Dietger kwam gekwetst aan de start in Orp Le Grand. Hij mocht zich meten met de grote rijders van de Mx zoals Goldenhoff, Strijbos, Simpson. Hij liet in de tijdstraining al zien dat ze rekening met hem moeten houden. Hij zette een 7de tijd neer met maar 3 honderdste seconden verschil op de 6de Ramon. In de eerste reeks kon Dietger beslag leggen op de 12de plaats. Hij vocht voor deze plaats want hij kwam van de 20ste plaats. De tweede reeks was een betere reeks, van de 9de plaats naar de 7de plaats. In de eindstand was dat goed voor een 10de plaats. Met nog 2 wedstrijden te gaan in het kampioenschap heeft Dietger 43 punten voorsprong op eerste achtervolger Sillien. In Lummen kan hij voor de 2de keer op rij Belgisch kampioen worden. Anders zal de beslissing vallen in Basieux begin oktober.

Jonas Erlich

Jonas doet niet meer mee.

Gunter Derwae

Gunter zette de beste tijd neer in de tijdstraining. Hij mocht dus een mooi plaatsje aan het starthekken kiezen maar het was geen goede plaats. Hij nam geen kopstart maar Gunter zou Gunter niet zijn als hij orde op zaken zou stellen. Na anderhalve ronde kon hij al beslag leggen op de eerste plaats. In de tweede reeks reed hij van start tot finish op de eerste plaats. Hij zette de beste tijd neer en kon met de dag overwinning naar huis. Ook Gunter zit op schema voor het kampioenschap. Hij moet gewoon elke wedstrijd rijden en finishen. Zij hebben wel wedstrijden voor het kampioenschap tot in oktober. Gunter, merci voor de bloemen.

Johny Billen

Johny moet nog aan zijn gezondheid denken.

Sara Leyssens

Sara kon in de tijdstraining een 2de plaats neerzetten. De eerste reeks reed ze vlak na de training met de zijspan. Ze reed van start tot finish op de eerste plaats. De tweede reeks reed ze vlak na de 1ste wedstrijd van de zijspannen. Ze kon in de tweede reeks beslag leggen op een 4de plaats. Ze mocht als 2de het podium op.

Yitse Martens

De kleine man wordt groot. Hij ging dit weekend trainen want hij had zijn 50cc machine ingeruild voor een 65cc machine. Geen nieuws vanuit het kamp Martens, dus ik neem aan dat het goed is gegaan.

Volgend weekend kan je ons vinden in Broechem. De laatste wedstrijd voor we zelf aan de slag mogen. Er zal in Lummen al gewerkt worden aan het parcours. De rijders betwisten hun wedstrijden zoals alle weken. Zelf ga ik er niet zijn, andere verplichtingen en werken.

Geen see you all maar have a great weekend.

Opglabbeek

De papa's aan het werk

Opglabbeek, the place to be. De organisatie lag er in handen van Pr Racing team. Ze hadden alles in het werk gesteld om ons een leuk weekend te bezorgen. Op zaterdag was er een special reeks voor de papa's van de piloten. De papa's van het Fun Mx Team deden het goed.

Gunter en Brent streden hun wedstrijd bij de Experten, Sara bij de Dames. Op zondag was het de beurt aan Kenneth, Robbe, Xander, Giel en Dietger.

Lees hier over ons weekend.

Papa's

Ze maakte zich al weken zorgen, heb ik kleren? Is er een helm die mij past? Zijn er botten? Die bril; kan ik daar iets door zien? Kan ik vertrekken met de moto? De ene had er al meer zin in dan de andere. Het werd een hilarische wedstrijd. Al bij de start van de dag doken de problemen op, broeken die niet pasten, botten te klein, al vermoeid van alleen zich aan te kleden. Dat ging iets geven voor de training en de wedstrijden. Iedereen die er was heeft leuke wedstrijden gezien. Ze deden het niet slecht, ze eindigden tussen de 3de en 37ste plaats. Papa van Yitse mocht het podium op.

Xander Tobola

In de tijdstraining kon Xander beslag leggen op een 11de plaats algemeen. In de eerste reeks kwam Xander van een 19de plaats naar een 15de plaats algemeen. Bij de Aspiranten goed voor een 2de plaats. De tweede reeks moest Xander van een 18de plaats zich een weg naar voor werken. Hij strandde op een 12de plaats algemeen. Bij de Aspiranten een 2de plaats. Eindstand; een mooie 2de plaats.

Robbe Daniëls

Robbe mocht zich de snelste noemen in de tijdstraining. Dus dat betekent een mooi plaatsje kiezen aan het starthekken. In de eerste reeks had hij niet zo'n goede start en reed hij van een 5de naar een 2de plaats. In de tweede reeks reed hij van start tot finish op een 2de plaats. Eindstand; een mooie 2de plaats.

Giel Gille

In de tijdstraining zette Giel een 4de plaats neer. In de eerste reeks deed Giel wat hij moest doen en kon beslag leggen op de 3de plaats algemeen, 2de bij de Nationalen. De tweede reeks was ook goed voor een 3de algemene plaats, bij de Nationalen een 2de plaats. Eindstand; de eerste plaats bij de Nationalen. Giel niet te zien dat je gekwetst was aan je hand. Sterk gereden.

Brent Willems

Brent zette een 10de tijd neer in de tijdstraining. De eerste reeks was goed voor een 11de plaats. De tweede reeks reed hij lange tijd op de 8ste plaats maar kwam uiteindelijk als 12de over de finish. De eindstand; 12de plaats.

Kenneth Broux

Kenneth zette geen tijd neer omdat hij stukken had aan de moto waarmee hij de tijdstraining reed. Bij de laatkomers kon hij nog 3 ronden het parcours verkennen. In de eerste reeks had Kenneth een slechte start maar in de eerste bochten kon hij al verschillende plaatsen naar voor opschuiven. Bij een eerste passage werd hij als 15de geregistreerd. Hij kwam als 11de over de meet. In de tweede reeks was zijn start ook niet goed. Hij kwam van een 16de plaats en strandde op een 9de plaats. Eindstand; 10de plaats.

Dietger Damiaens

Dietger moest genoegen nemen met een 7de tijd in de tijdstraining. In de eerste reeks kende Dietger een slechte start. Hij moest zich een weg naar voor rijden van de 11de plaats om uiteindelijk te finishen op een 7de plaats. Zesde bij de Inters 500. In de tweede reeks reed Dietger van de 5de naar de 3de plaats. Eindstand ; een 4de plaats.

Jonas Erlich

Jonas was wel aanwezig maar heeft niet gereden.

Gunter Derwae

En jawel hoor, Gunter zette weeral de beste tijd neer in de tijdstraining. In de eerste reeks kwam hij met 44 seconden voorsprong op Feytons over de meet. De tweede reeks was de voorsprong niet zo groot maar hij kwam wel als eerste over de finish. Eindstand; eerste plaats.

Johny Billen

Johny moest nog steeds zijn gezondheid laten primeren.

Sara Leyssens

Sara had een patent op de 5de plaats. De tijdstraining en de reeksen waren goed voor een 5de plaats. In de eerste reeks van start tot finish op de 5de plaats, in de tweede reeks van de 7de plaats naar de 5de plaats. Eindstand een logische 5de plaats.

Yitse Martens

Zoals elke week reed Yitse zijn wedstrijden bij de Animatiepilootjes. Elke week strijd hij voor de beste plaats, elke week zet hij door, elke week werkt hij aan zijn stijl en snelheid. Nooit geeft hij op.

Goed zo, blijven volhouden.

Dit weekend hebben de papa's eindelijk eens kunnen meemaken wat hun zonen en dochter elke week moeten doormaken. Vele papa's hebben er bij het schrijven van dit verslag nog plezier van.

Toch nog eens vermelden dat we toch een podiumplaats konden bemachtigen in de special reeks.

Onze jongens zorgden voor dit weekend voor 4 podiumplaatsen, 2 eerste plaatsen en 2 tweede plaatsen.

Volgend weekend zijn we te vinden in Kampenhout. De organisatie ligt daar in handen van Mc Kampenhout. Proeven voor Robbe en Kenneth.

See you all.  

Rijkevorsel

Eindelijk weer op post.

Na lange afwezigheid, welverdiende vakantie, hoognodige stage waren we te gast in Rijkevorsel. De organisatie lag er in handen van MC Kenaka. Ze stelde alles in het werk om ons een fijn weekend te bezorgen. De weergoden waren ons goed gezind, de tropische temperaturen liggen achter ons. Het werd een zonnig weekend. Op zaterdag kwamen Gunter, Brent, Yitse en Sara aan het werk. Op zondag kon je Xander, Robbe, Giel en Kenneth aan het werk zien. Dietger kon je dan weer vinden op de 24u van La Chinelle.

Hier ons weekend in Rijkevorsel.

Xander Tobola

In de tijdstraining zette Xander een mooie algemene 16de tijd neer. De eerste reeks stond hij op een fijne plaats achter het starthekken en ging er als een speer vandoor. Hij finishte als 15de. De tweede reeks was goed voor een 16de plaats. Bij de Aspiranten was het goed voor een 4de plaats.

Robbe Daniëls

Robbe kon in de tijdstraining beslag leggen op de 8ste tijd. In de eerste reeks reed hij lange tijd op een 5de stek kon een plaatsje goed maken maar verloor weer 2 plaatsen. Uiteindelijk kwam hij als 5de over de meet. Bij de Beloften was het goed voor een 4de plaats. In de tweede reeks reed hij van een 5de naar een 2de plaats. Hij maakte echter een foutje en werd teruggefloten naar een 5de plaats. Bij de Beloften goed voor een 4de plaats. Eindstand 4de plaats.

Giel Gille

Op Giel staat geen maat. Hij zette weer een puike wedstrijd neer. In de tijdstraining zette hij een 3de tijd neer. In de eerste reeks kwam Giel als 2de algemeen over de meet. Bij de Nationalen goed voor de eerste plaats. De tweede reeks moest Giel genoegen nemen met een algemeen 3de plaats. Bij de Nationalen goed voor een 2de plaats. Toch kan hij op het podium plaats nemen op het hoogste schavotje.

Brent Willems

Brent zette op zaterdag in de tijdstraining een 8ste tijd neer. In de eerste reeks kwam hij over de finish als 10de. De tweede reeks was goed voor een 13de plaats. Eindstand een 12de plaats.

Kenneth Broux

Een 17de tijd in de tijdstraining voor Kenneth. In de eerste reeks vertrok Kenneth als laatste om uiteindelijk als 11de over de meet te komen. De tweede reeks kwam hij als 8ste over de meet. Hij verbeterde zijn eigen snelste tijd van de eerste reeks met 4 seconden in de 2de reeks. Eindstand 10de plaats.

Dietger Damiaens

Dietger kwam aan de start in de 24u van Chinelle. Ze konden een 4de tijd neerzetten in de tijdstraining. Een van Dietger zijn ploegmaten moest al vroeg de wedstrijd staken en werd naar het ziekenhuis overgebracht. Wij wensen hem veel beterschap. Dietger reed de wedstrijd niet uit door een crash met een motor op het parcours. Gelukkig kwetste hij zich niet te erg.

Jonas Erlich

Jonas had andere verplichtingen.

Gunter Derwae

Gunter zette zoals gewoonlijk de beste tijd neer in de tijdstraining. In de beide reeksen kwam Gunter als 1ste over de meet. Zette in beide reeksen de beste tijd. Zijn plaats op het podium zoals elke week de hoogste plaats.

Johny Billen

Johny reed omwille van gezondheidsproblemen nog steeds geen wedstrijd.

Sara Leyssens

Sara reed de beste tijd in de tijdstraining. In de eerste reeks kwam ze al 3de over de streep. De tweede reeks reed ze van start tot finish op een derde plaats. Eindresultaat een 3de plaats.

Yitse Martens

De trainingen verliepen super. In de tweede reeks was Yitse na een val aangewezen op achtervolgen. En jawel dat deed hij, hij vocht hard voor een uiteindelijke vierde plaats. Heel goed gedaan! Proficiat Yitse 

Dessel

Starten voor de Fun Mx piloten

Dessel, the place to be. De organisatie lag er in handen van de Desselse crossers in samenwerking met Betemo. Op vrijdagavond waren onze mannen al paraat in Dessel. Nee, niet om te crossen maar om te supporteren voor onze Rode Duivels. Ze gingen door naar de halve finale. Op zaterdag was het de beurt aan Gunter, Brent en Sara. Yitse was in Genk te vinden. Op zondag was het de beurt aan Kenneth, Robbe, Giel en Dietger. Het parcours lag er perfect bij. Volgens mij het mooiste parcours van dit seizoen. We bedanken de fotografen voor de mooie foto's. Sj-Pics, Grietje Mx Pics, SVM pics, Marc Mees, Fr pictures en Dave mx. Op zondag waren de starten in de eerste reeksen zeker weggelegd voor het Fun Mx Team. Ook hebben we sinds het weekend een King of the whoops.

Hier volgt ons weekend.

Xander Tobola

Hij was er niet, hij genoot van een welverdiende vakantie. Toch dacht de speaker Peter even dat hij er was bij de goede start van een Fun Mx rijder bij de Aspiranten en Beloften. Xander, zo zie je maar dat als je een paar keer goed mee start de mensen het onthouden.

Robbe Daniëls

In de tijdstraining kon Robbe een 4de tijd neerzetten. In de eerste reeks nam hij een goede start. Hij reed van start tot finish op een 2de plaats. De 2de reeks kende Robbe ook een degelijke start. Hij reed enkele ronde op de 3de plaats. Na de eerste ronde kon hij al beslag leggen op de 2de plaats. In de 4de ronde ging hij over Haanen om zijn eerste plaats niet meer af te geven. Robbe zette in de beiden reeksen de beste tijd neer. Robbe mocht op het podium het hoogste schavot in beslag nemen.

Giel Gille

Op Giel staat geen maat. Hij gaat er telkens als een speer van door. In de tijdstraining zette Giel de beste tijd neer. In de eerste reeks had Giel een superstart. Toch moest hij genoegen nemen met een 2de plaats. In de tweede reeks kende Giel ook een goede start. Hij zette de beste tijd neer in deze ronde maar moest toch Derboven voor zich tolereren. Op het podium mocht Giel plaats nemen op het hoogste schavot.

Brent Willems

Brent kwam op zaterdag aan het werk. Hij zette in de tijdstraining een 6de tijd neer. In de beide reeksen kon Brent beslag leggen op een 8ste plaats. Wat resulteerde in een 8ste plaats in de eindstand. Brent, ik heb het zelf niet gezien, moest werken tegen wil en dank, maar allemaal waren ze vol lof over je prestatie dit weekend. De moed niet opgeven en enkel de positieve dingen meenemen naar de volgende cross.

Kenneth Broux

De tijdstraining is niet weggelegd voor Kenneth. Hij kon een 13de tijd laten noteren. Toch neemt het niet weg dat hij een goede plaats aan het starthekken kon veroveren. Misschien ook omdat niemand anders het aandurfde. Helemaal binnenkant. Hij kende een goede start in de eerste reeks, hij kwam als 5de uit de eerste bocht. Hij reed een mooie wedstrijd, maakte weinig fouten en kon een 3de plaats bemachtigen. Hij werd tot King of the whoops gedoopt. Niemand nam ze beter en mooier dan Kenneth. De 2de reeks koos Kenneth hetzelfde plekje aan het starthekken en kwam als eerste uit de bocht. De eerste 2 ronden moest hij 2 plaatsen prijsgeven maakte enkele fouten en werd teruggefloten naar een 8ste plaats. Eindresultaat een 5de plaats op 2 punten van de 3de plaats. Op naar de volgende, je kan het.

Dietger Damiaens

Dietger zette de beste tijd neer in de tijdstraining. In de eerste reeks kende hij een goede start en kan beslag leggen op een tweede plaats achter Martens. Dietger kwam als eerste over de meet na opgave van Martens. In de tweede reeks kwam Dietger in de start ten val. Hij lag onder verschillende moto's. Dus hij was op achtervolgen aangewezen. Dietger vecht zich een weg naar voor, in de 3de ronde was hij al 17de, in ronde 6 reed hij al op een 12de plaats. In de negende ronde reed hij op een 9de plaats. Hij finishte als 6de. Knappe wedstrijd Dietger. Op het podium mocht Dietger plaatsnemen op het 2de schavot.

Jonas Erlich

Jonas reed niet mee. Hij was er wel om te supporteren.

Gunter Derwae

Gunter zou Gunter niet zijn als hij niet beslag legde op de eerste plaats. Hij zette in de tijdstraining, in de eerste en in de 2de reeks de beste tijd neer. Op het podium op het hoogste schavot. De bloemen waren dit weekend voor Nancy. Volgend weekend komt hij niet aan de start. Hij gaat even een andere sport beoefenen. Hij gaat bootje varen want hij stapt namelijk op zaterdag in het huwelijksbootje met Daisy.

Johny Billen

Johny denkt nog steeds aan zijn gezondheid en doet het even rustig aan.

Sara Leyssens

Sara had op zaterdag een patent op de 2de plaats. In de tijdstraining zette ze een 2de tijd neer. In de eerste reeks kwam ze als 2de over de meet. In de tweede reeks reed Sara even op de eerste plaats maar moest die laten aan Everts. Plaats op het podium een 2de plaats.

Yitse Martens

Uit Genk kwam het volgende bericht, 2 keer 2de in Genk. Eindstand 2de. Goed gedaan Yitse.

Wat me bijblijft van dit weekend is dat we goede starten hadden voor de Fun Mx piloten. Dat we een King of the whoops hebben. Dat ze stuk voor stuk gestreden hebben voor hun plaats. Dat opgeven niet in hun woordenboek staat ook al liggen ze onderaan het pack in de start. Ze blijven gaan, telkens weer, keer op keer.

Volgend weekend is het cross in Retie maar je gaat er niet veel piloten van het Fun Mx Team vinden. Op zaterdag kan je ons vinden op het huwelijksfeest van Daisy en Gunter.

Op zondag kan je Dietger en Robbe vinden in Hasselt voor hun wedstrijden in de BMB.

De week erop is het vakantie en dan vertrekken er verschillende piloten op stage naar Veendam. Na de stageweek staat de wedstrijd in Pulderbos genoteerd.

See you all.  

Tessenderlo

Alles op 1 dag

Yoehoe, we mochten weer gaan crossen. We hadden 2 weken rust, niet dat ze zonder cross geweest zijn de afgelopen 2 weken.

We waren te gast in Tessenderlo, de organisatie daar lag in handen van MC De Buiting o.l.v. Jan Paulissen. Zowel de wedstrijden voor de VLM als voor BMB werden er betwist. De examenstress is achter de rug, de vakantie kan beginnen. Normaal was het cross op zaterdag en zondag. De groenen echter staken er een stokje voor want op zaterdag was het nog juni en dan is het vogelseizoen nog bezig. Net of de vogels zich iets van ons aantrekken en wij van hun???

Dus moest het hele programma gereden worden op zondag. Voor de kampioenschappen in de VLM zijn Xander, Robbe, Kenneth en Giel die uit hun pijp moesten komen. Robbe streed ook mee in de BMB voor het kampioenschap. Nee, hij moest niet dubbel rijden, de uitslag die hij liet noteren is zowel goed voor het kampioenschap in de VLM als in de BMB. Dietger had ook proef voor het BMB kampioenschap.

De banden stonden gespannen, de ketting lag goed, de gashendel was nog even niet in gebruik. De helmen, kleding en brillen lagen nog in de kast. Op zondag echter kwamen ze uit de kast. Het warme weer was besteld, het goed humeur is er altijd. Respect voor elke piloot die aandurfde om te starten met het hete weer.

Hier is ons weekend.

Xander Tobola

Xander was op dreef. Het parcours lag hem goed. Hij zette een derde tijd neer bij de Aspiranten. In de eerste reeks legde hij beslag op de derde plaats. Ook de tweede reeks was goed voor een derde plaats. Dus Xander op het podium. Goed gereden, niet opgegeven. Xander staat in het kampioenschap op een derde plaats.

Robbe Daniëls

Robbe reed zijn wedstrijd dus in het BMB kampioenschap. In de tijdstraining zette hij een 6de tijd neer. De eerste reeks was goed voor een 7de tijd. Hij vocht zich een weg naar voor van plaats 10. De tweede reeks kon hij een 8ste tijd laten noteren. In het eindklassement was het goed voor een 8ste plaats. Robbe staat in het kampioenschap op een 3de plaats.

Giel Gille

In de tijdstraining liet Giel een 5de plaats noteren. Giel kwam in de eerste reeks van een algemene 24ste plaats terug tot een 11de plaats algemeen. Bij de Nationalen was het goed voor een 4de plaats. In de 2de reeks liet hij een 2de plaats algemeen noteren. Hij zette de snelste tijd neer. Bij de Nationalen was het ook goed voor een 2de plaats. Eindklassement was een 3de plaats.

Brent Willems

De tijdstraining was voor Brent goed voor een 12de tijd. In de eerste reeks was hij algemeen 16de. Bij de experten liet hij echter een 4de plaats noteren. De tweede reeks was goed voor algemene 14de tijd. Bij de experten was het goed voor een 2de plaats. Brent op het podium als 2de van de dag.

Kenneth Broux

Deze keer moest Kenneth de dag niet op gang trekken. Hij liet een 14de tijd noteren in de tijdstraining. In de eerste reeks kende Kenneth een mindere start. Hij vocht zich een weg naar voor van de 15de plaats naar de 13de plaats. Hij maakte een fout, werd terug gefloten naar een 19de plaats. Naar het einde toe kon hij nog een plaats goed maken en finishte als 18de. De tweede reeks kende hij een betere start. Hij finishte als 8ste op enkele seconden van Cortjens. In de eindstand was hij 14de. Voor het kampioenschap schuift hij 2 plaatsen op, hij staat als 12de.

Dietger Damiaens

Dietger liet een 4de tijd noteren. In de eerste reeks baande Dietger zich een weg van plaats 5 naar plaats 2. Hij finishte als 3de. De tweede reeks reed Dietger van start tot finish op een 2de stek. Hij moest enkel Grobben voor zich dulden. Eindstand 1ste plaats voor de BMB. In het kampioenschap staat hij op een 1ste plaats.

Jonas Erlich

Jonas had andere verplichtingen.

Gunter Derwae

Gunter reed niet dit weekend. Hij was ziek.

Johny Billen

Johny reed ook niet dit weekend. Hij moet aan zijn gezondheid denken.

Sara Leyssens

Onze dame Sara liet in de tijdstraining een snelste tijd achter haar naam zetten. De eerste reeks reed ze van start tot finish op de 2de stek. In de tweede reeks kende ze een mindere start en reed van start tot finish op een 4de stek. Toch nog goed voor een 3de plaats in de eindstand.

Volgend weekend zijn we te gast in Dessel. De organisatie ligt er in de handen van de Desselse crossvrienden. Op vrijdag is er in de tent een groot scherm voorzien zodat de voetballiefhebbers onder de crossers de wedstrijd van België kunnen volgen. Per doelpunt van de Belgen worden er 5 bakken bier uitgedeeld onder de aanwezigen. Op zaterdag zijn is er het normale programma aangevuld met oldtimers. Op zondag is het dan aan de grote mannen. Voor Dietger en Giel staat er een wedstrijd voor het kampioenschap op het programma.

Wil je onze mannen en vrouw aan het werk zien? Eén adres, Kleine Boerentang Dessel.

See you all.

Lummen

We hebben het overleefd.

Dit weekend waren we gastheer voor de JMS - VLM caravaan. We mochten eraan beginnen. De voorbereidingen liepen vlot. Iedereen deed wat hij moest doen en op vrijdag waren we klaar om iedereen te ontvangen. Op de vooravond van onze cross konden we ook met trots de vernieuwde website www.funmx-team.be aankondigen.

Geen uitgebreid verslag deze week. Ik hoop dat de foto's voor zich spreken. Bedankt aan de fotografen, Rene Van Tricht, Gerik, Sj-pics

Enjoy.

Xander Tobola

Tijdstraining :5

1ste reeks :4

2de reeks :3

Totaal :3

Robbe Daniëls

Tijdstraining :3

1ste reeks :5

2de reeks :9

Totaal :8

Giel Gille

Tijdstraining :2

1ste reeks :12

2de reeks :2

Totaal :11

Brent Willems

Tijdstraining :9

1ste reeks :16

2de reeks :14

Totaal :16

Kenneth Broux

Tijdstraining :22

1ste reeks :10

2de reeks :25

Totaal :17

Dietger Damiaens

Tijdstraining :3

1ste reeks :3

2de reeks :2

Totaal :2

Jonas Erlich

Reed dit weekend niet

Gunter Derwae

Tijdstraining :1

1ste reeks :1

2de reeks :1

Totaal :1

Johny Billen

Tijdstraining :21

1ste reeks :21

2de reeks :17

Totaal :21

Sara Leyssens

Tijdstraining :3

1ste reeks :2

2de reeks :2

Totaal :2

Yitse Martens

Voor Yitse was het een gevecht met vallen en opstaan. Het hoogtepunt was de aanmoediging van gewezen wk-rijder en sponsor Jo Martens en Marina Roosen.

Het zit erop. Het is afgelopen. Het doek is gevallen. We willen iedereen bedanken voor hun komst. Het was een mooie opkomst. Een mooie cross. We hebben gewerkt met man en macht. We hebben gefeest als de be(e)sten. We stonden er als één team. Het Fun Mx Team. Jong en oud droeg zijn steentje bij. Alle helpers een dikke welgemeende MERCI. De stof konden we tegen houden dankzij de boer, Erwin en Dssv. De bekers en bloemen zijn uitgedeeld. Het lint en de koorden opgeruimd. De nadarhekken staan er niet meer. Het vuil is opgeruimd, het rennerspark is leeg. Het leeggoed is opgehaald ( bedankt aan alle mensen die het telkens terugbrachten). De tafels en stoelen staan weer in hun karren. De glazen en flessen zitten weer in de bakken. De tent is leeg en opgehaald. De stroomgroep is uit en weer bij de leverancier. De brouwer heeft zijn materiaal opgehaald. De herrashekken staan terug op stal samen met de blokken. We zetten er een punt achter. Jullie waren geweldig. We verwachtten jullie terug eind september voor onze volgende cross. Nu allemaal genieten van een welverdiende rust. Thanks.

De volgende wedstrijd is in Tessenderlo op 1 juli 2018. De organisatie is in handen van Mc De Buiting.

Genk

Na regen komt zonneschijn.

Genk. Afgelopen weekend waren we te gast in Genk. De organisatie lag in handen van AMC Genk met ondersteuning van Mc De Vrijheid. Vrijdag voorspelde niet veel goed. Het regende zo goed als de ganse dag. De foto's van de Horensbergdam verschenen voorspelde zeker niet veel goed. Toch namen we het risico en vertrokken we richting Horensbergdam in Genk. Op zaterdag was er werk aan de winkel voor Gunter, Brent, Johny en Sara. Op zondag was die taak weggelegd voor Kenneth, Jonas, Xander, Robbe, Giel en Dietger. Bedankt aan de fotografen. 

De weergoden waren ons goed gezind en we hadden een prachtig weekend.

Xander Tobola

Xander kan een 16de tijd neerzetten in de tijdstraining. In de eerste reeks had hij een goede start. Hij reed een super reeks en kon een algemeen 12de tijd laten noteren, bij de Aspiranten goed voor een 2de plaats. De tweede reeks reed hij ook een sterke reeks. Hij kwam als 10de algemeen over de meet. Bij de Aspiranten goed opnieuw een 2de plaats. Hij mocht op het podium het 2de schavot betreden. Goed gereden Xander, elke week zien we vooruitgang. Doe zo verder.

Robbe Daniëls

Robbe kon een 4de tijd laten noteren in de tijdstraining. De eerste reeks kende Robbe een goede start maar 3 ronde voor het einde moest hij opgeven wegens mechanische problemen. Met man en macht werd er een oplossing gezocht voor de tweede reeks. Die werd gevonden want Robbe verscheen achter het starthekken. In de tweede reeks reed hij van start tot finish op de eerste plaats. Doordat hij geen punten kon scoren in de eerste reeks moest Robbe genoegen nemen met een 5de plaats in het eindklassement. Robbe, elke week laat je pareltjes van wedstrijden zien. Doe zo verder.

Giel Gille

Voor Giel stond de 8ste wedstrijd voor het kampioenschap op het programma. In de tijdstraining kon Giel een 3de tijd neerzetten. De eerste reeks strandde Giel op een 2de plaats. Hij moest enkel Derboven voor laten. Ook in de tweede reeks moest Giel zijn meerdere erkennen in Derboven. Giel strandde ook nu op een 2de plaats. Toch goed voor een 2de plaats op het podium. Giel, zo'n sterk seizoen tot nu toe. Blijf op dit niveau doorgaan. Telkens een plezier om naar je wedstrijden te kijken.

Brent Willems

Sinds dat Brent zijn wedstrijden op zaterdag rijdt boekt hij heel wat vooruitgang. Er was vrije training op zaterdag omdat de transponderlijn niet werkte. In de eerste reeks reed Brent een 9de tijd. In de tweede reeks reed hij een 7de plaats. Goed voor een 8ste plaats in de eindstand. Bij Brent is het niet zozeer de uitslag die telt maar de progressie die hij maakt. Brent, beetje bij beetje kom je er. Luister goed naar de raad die je krijgt van je teammaten. Ook jij gaat nog schitteren, wanneer is nog niet geweten maar dat je gaat schitteren staat vast.

Kenneth Broux

Kenneth zette in de tijdstraining een 14de tijd neer. De eerste reeks kende Kenneth niet zo'n goede start. Hij moest van een 21ste plaats terugkomen. Hij reed met verstand, doseerde zijn krachten, kwam als een diesel op gang, ging niet jagen. Hij baande zich een weg naar voor en moest genoegen nemen met een 11de plaats. De tweede reeks had hij een betere start. Ook nu reed hij met verstand, doseerde hij zijn krachten, liet het jagen achterwege. Hij kon een mooie 6de plaats noteren in de tweede reeks. Zijn eindresultaat was een 6de plaats. Kenneth, het vallen bleef vandaag in de training en in de reeksen uit. Je reed je beste wedstrijd van het seizoen. Blijf zo verder doen. Wij geloven in je, nu jijzelf nog.

Dietger Damiaens

Voor Dietger stond de 9de wedstrijd voor het kampioenschap op het programma. In de tijdstraining kon Dietger een 2de neerzetten. In de eerste reeks moest hij zich een weg naar voor rijden van een 5de plaats. Hij strandde op een 3de plaats. Dietger reed in de tweede reeks van start tot finish op een 2de stek. Heel even mocht hij de leiding overnemen van Grobben maar die stak er een stokje voor en nam de leiding terug over. Dietger zijn eindresultaat een mooie 2de plaats. Dietger, elke week zien we geweldige wedstrijden. Doe zo verder.

Jonas Erlich

Dit weekend stond Jonas achter het starthekken. In de tijdstraining kon hij een 10de tijd neerzetten. In de eerste reeks reed hij zich van een 12de plaats naar een 9de plaats. In de tweede reeks kende Jonas een super start. Hij schoot als 2de uit het starthekken. Lang kon hij de plaats niet vasthouden. Hij reed lange tijd op een 7de stek maar moest uiteindelijk genoegen nemen met een 12de plaats. Eindresultaat een 10de plaats. Jonas, leuk om naar je wedstrijden te kijken als je beslist om te rijden. Nu nog van die opgepompte armen verlost geraken en je schittert op het parcours.

Gunter Derwae

Ook voor Gunter vrije training omwille van de transponderlijn. Gunter reed enkel de eerste reeks. Hij finishte als eerste. Op het moment van zijn tweede reeks was hij de papa die hij moest zijn en kon je hem vinden op het schoolfeest van zoon Liam. Ondanks dat hij zijn 2de reeks niet reed kon hij toch nog een 9de plaats bemachtigen in het eindklassement.

Johny Billen

Ook voor Johny vrije training omwille van de transponderlijn. Johny amuseerde zich vooral op het parcours. Voornaam voor Johny is dat hij kan blijven rijden. Plaatsen doen er niet meer toe. Met zijn 60 jaar op de teller doet hij het toch maar. Johny prachtig om te zien dat je nog zoveel plezier beleefd in je sport. Laat het een voorbeeld zijn voor anderen.

Sara Leyssens

Bij de dames ook vrije training omwille van de transponderlijn. In de eerste reeks kon Sara beslag leggen op de 2de plaats. In de tweede reeks kende ze wat problemen en was op achtervolgen aangewezen. Ze vocht zich een weg naar voren en strandde op een 5de plaats. Voor het dagklassement was het goed voor een 4de plaats.

Yitse Martens

Yitse reed dit weekend niet. Papa had besloten om niet naar Genk te komen.

Ondanks het weer van vrijdag hadden we een prachtig weekend.

Volgend weekend is het weer weggelegd voor het Fun Mx Team. De voorbereidingen zijn in volle gang. Iedereen draagt zijn steentje bij.

We ontvangen jullie graag op de Kwezelstraat in Lummen.

See you all there.

Lommel - Axel

Pinksterweekend - 3 dagen cross

Pinksterweekend. Drie dagen crossplezier. Locatie de zandbak van Lommel. Op zaterdag kwamen de piloten van de JMS aan de beurt. Op zondag en maandag was het de beurt aan de VLM piloten. Dietger en Robbe trokken op maandag naar Axel voor hun wedstrijd in de BMB. Op zaterdagavond kon je het Fun Mx Team vinden in de tent want we hadden wat te vieren. Jonas en Alain waren immers afgelopen week jarig. Het werd een feestje. Met dank aan de fotografen die er alle weken zijn. Sigrid MxPhotos, Sj pics, Foto Rene, en alle andere.

Hier volgt ons weekend.

Xander Tobola

Xander reed zowel op zaterdag als op zondag zijn wedstrijden.

Zaterdag: De eerste reeks kon Xander een 22ste plaats algemeen laten noteren, de tweede reeks was goed voor een 20ste plaats algemeen. Bij de Aspiranten was het goed voor 2x een 4de plaats. Dagresultaat een 4de plaats.

Zondag: De dag dat het resultaat er echt toe deed. Wedstrijddag voor het kampioenschap. Xander kende een heel goede start in de eerste reeks en dat was ook te zien in zijn resultaat algemeen, een mooie 14de plaats. De tweede reeks was de start iets minder maar ook nu reed hij een goede reeks. Een algemeen 17de plaats. Bij de Aspiranten was het goed voor een 3de en een 4de plaats. Eindresultaat 4de plaats. In het kampioenschap staat Xander op een derde plaats.

Xander, op zondag uw beste wedstrijd tot nu toe. De aanhouder wint.

Robbe Daniëls

Robbe trad alleen aan op maandag in Axel voor het BMB kampioenschap. In de tijdstraining zette Robbe een 8ste tijd neer. De eerste reeks reed hij een tweetal ronde op de 6de stek, kon een plaatsje winnen en finishte als vijfde net in het achterwiel van de vierde. In de tweede reeks reed hij van start tot finish op een 3de stek. Eindresultaat net naast het podium, een 4de plaats. In het kampioenschap staat hij stevig op een 3de plaats op 22 punten van de tweede.

Giel Gille

Op zondag besloot Giel om enkel zijn tijdtraining te rijden en de rest van de dag vrij te nemen. Hij zette een 3de tijd neer. Op maandag kon hij alles geven en dat deed hij ook. In de start van de eerste reeks komt hij ten val en moet van de laatste plaats zich naar voren rijden. Bij de eerste registratie rijd hij dan al op een 11de plaats. Ronde per ronde gaat hij piloot per piloot halen. Als hij op een 4de stek rijdt is de tijd op en moet hij genoegen nemen met deze plaats. Sterke reeks Giel. In de tweede reeks kent Giel een betere start en hij rijdt enkel ronden op een 3de stek. Hij blijft echter steken op een 2de plaats na Van Lommel. Hij kwam 8seconden te kort om de eerste plaats achter zijn naam te laten noteren. Eindresultaat een mooie 2de plaats. Giel staat in het kampioenschap op een eerste plaats met 31 punten voorsprong op de nummer 2.

Brent Willems

Brent reed samen met Gunter en Johny zijn wedstrijd op zaterdag. Hij zette in de tijdstraining een 10de plaats neer. In de beide reeksen finishte Brent als 10de. Zijn rijden wordt elke week beter en dat was dan ook de bedoeling van hem op zaterdag te laten rijden. De moed niet opgeven. You will come back stronger.

Kenneth Broux

Zowel op zondag als op maandag verscheen Kenneth aan de start.

Zaterdag: Kenneth zijn tijdstraining is goed voor een 19de plaats. Zijn eerste reeks nam hij voor de 2de keer in Lommel de kopstart. Hij hing voor de eerste registratie op een 4de plaats maar deed weer een bodemonderzoek en moest daarna genoegen nemen met een 20ste plaats. De tweede start is van mindere kwaliteit maar toch rijdt hij een goede wedstrijd. Hij eindigt als 11de. Eindresultaat een 16de plaats.

Zondag: Nu kwam het erop aan. D-day voor Kenneth, punten pakken in het kampioenschap. De eerste reeks niet zo'n goede start. Na enkele keren vallen en weer opstaan kan hij nog een 10de plaats laten noteren. Tweede reeks, redelijk goed weg, net niet gevallen in de start. Een mooie 7de plaats. Eindresultaat een 8ste plaats. 25 punten voor het kampioenschap, Kenneth klimt van de 19de naar de 12de plaats.

Dietger Damiaens

Op zondag reed Dietger zijn wedstrijd in Lommel, op maandag was hij dan weer in Axel te vinden.

Zaterdag: In de tijdstraining kon hij een 4de tijd neer zetten. De eerste reeks komt Dietger van een 9de plaats terug tot een 5de plaats. De tweede reeks reed hij van start tot finish op een 4de stek. Eindresultaat een 5de plaats.

Zondag: In de tijdstraining zette Dietger een 2de tijd. Enkel Dewulf was sneller. De eerste reeks kan hij als 3de afronden nadat hij zich een weg naar voor baande vanaf de zesde plaats. De tweede reeks reed hij enkele ronden op de eerste plaats, moest deze dan afgeven en uiteindelijk moest hij genoegen nemen met een derde plaats. Eindresultaat een 3de plaats. In het kampioenschap staat Dietger op de eerste plaats met 22 punten voorsprong op eerste achtervolger Sillien.

Jonas Erlich

Kwam niet aan de start. Was op zaterdag en zondag aanwezig.

Gunter Derwae

Wat moeten we vertellen over Gunter. Beste tijd in de tijdstraining, kopstart, van start tot finish eerste plaats, veel seconden voorsprong. Hij zette inderdaad de beste tijd in de tijdstraining. In de eerste reeks reed hij inderdaad van start tot finish op de eerste plaats. Kwam met meer dan 57 seconden voorsprong over de meet. De tweede reeks maakte Gunter een fout en moest hij zijn eerste plaats laten aan de eerste achtervolger. Maar Gunter zou Gunter niet zijn als hij het daarbij zou laten. Hij vocht zich een weg naar voor en 2 ronden later kon hij zich weer nummer 1 noemen. Eindresultaat een plaats op het hoogste schavotje.

Johny Billen

Johny reed 1 ronde in de zware zandbak van Lommel en staakte toen de strijd.

Sara Leyssens

Sara zette een 2de tijd neer in de tijdstraining. De eerste reeks reed ze van start tot finish op de tweede plaats. De tweede reeks start ze op een derde stek maar kan de 2de plaats veroveren. Eindresultaat een 2de plaats.

Yitse Martens

Onze kleine man deed het geweldig in het zware zand. Hij reed zijn wedstrijden uit. Hij viel regelmatig maar ook met vallen en opstaan leer je veel. Hij mocht wel met Sara mee op het podium en kreeg dan ook haar beker. Vele jongens zouden jaloers op hem zijn, hij kreeg niet alleen Sara haar beker maar ook nog een dikke kus van haar.

Het pinksterweekend zit erop. De wedstrijden zijn gereden, de punten verdeeld. Ze hebben gestreden stuk voor stuk. Ze zijn gevallen en weer opgestaan. Ze hebben gesprongen en gedraaid. Ze hebben niet opgegeven want dat staat niet in hunne woordenboek. Van jong tot oud, hebben ze alles gegeven.

Volgend weekend een rustpauze. De wedstrijd in Antwerpen gaat niet door. Maar onze mannen zouden onze mannen niet zijn als ze niet gingen crossen. Waarschijnlijk gaan ze trainen op een of ander parcour. Ik wil Philippe veel beterschap wensen.

Volgende afspraak in Genk op 3 juni 2018.

Reusel

We trokken de grens over.

Dit weekend trok het Fun Mx team de grens over. We trokken naar Reusel. De organisatie lag in handen van de Molse Rakkers. De jeugd van het team hield nog een voetbalwedstrijd in het rennerspark. De weerberichten op zaterdagavond voorspelde niet veel goed. Toch bleef de grote voorspelde regenbui uit. Nu dat ik de foto's zelf maak, met behulp van Tony op zaterdag, is er nu plaats om onze sponsors te bedanken. Een welgemeende merci aan ETB, B&B Trucks, DSSV - Transpo Daniëls, Dam Racing, Wmx shop, Xtreme Sportswear en alle andere sponsors.

Op zaterdag was het de beurt aan Brent, Gunter en Sara. Ook Johny rijdt vanaf dit weekend zijn wedstrijden op zaterdag. Op zondag kwam de rest aan bod.

Hier ons wedstrijdverslag van Reusel.

Xander Tobola

Xander kon een 22ste tijd neerzetten in de tijdstraining. In de eerste reeks kwam hij van de 21ste plaats, knokte zich een weg naar de 19de plaats. Hij moest nog een plaats prijsgeven hij tekende voor een algemene 20ste plaats. Bij de Aspiranten goed voor een 4de plaats. De tweede reeks ging hij volle moed naar de start en dat zag je ook in zijn rijden. Hij boog zijn 23ste plaats algemeen om naar een 21ste plaats. Bij de Aspiranten was het goed voor een 4de plaats. Eindresultaat net naast het podium, een 4de plaats.

Robbe Daniëls

Ook Robbe kwam in dezelfde wedstrijd aan de start maar dan bij de Beloften. De tijdstraining was goed voor een 6de tijd. In de eerste reeks kende hij een goede start, hij moest van een 4de plaats komen en strandde op de 2de plaats na Haanen. De tweede reeks was hij niet goed weg in de start en was op achtervolgen aangewezen. Hij baande zich een weg naar voor van de 12de plaats naar de 4de plaats. Hij eindigde de dag als 4de.

Giel Gille

De tijdstraining beloofde niet veel goed. Giel kon een 9de tijd neerzetten maar was helemaal klaar voor de eerste reeks. Giel reed een mooie eerste reeks, zette de beste tijd neer in de eerste reeks en kwam als eerste over de meet. Dat beloofde voor de 2de reeks. De tweede reeks reed Giel lang op de eerste plaats algemeen maar moet die plaats laten aan Lagrou. Bij de Nationalen was het goed voor de eerste plaats. Eindresultaat van de dag een mooie 1ste plaats. Hij deed een goede zaak in het kampioenschap want hij nam de volle 50 punten mee naar huis. In het kampioenschap heeft hij 31 punten voorsprong op eerste achtervolger Van der Elst.

Brent Willems

Brent reed zijn wedstrijd op zaterdag bij de Experten. Zijn tijd in de tijdstraining was een 8ste tijd. Brent reed van start tot finish in de eerste reeks op een 8ste plaats. De tweede reeks was ook goed voor een 8ste plaats. Eindstand ook 8ste.

Kenneth Broux

Kenneth mocht de dag openen met zijn trainingssessie. Hij zette een 16de tijd neer. In de eerste reeks mistte Kenneth zijn start en was op achtervolgen aangewezen. Hij kwam van de laatste plaats terug tot een 16de plaats. Ook in de 2de reeks ging het mis in de start. Weer moest hij van de laatste plaats zich naar voren werken. Hij voerde nog een mooie strijd met Everts maar moest genoegen nemen met een 15de plaats, net na Everts. Eindresultaat een mooie 15de plaats.

Dietger Damiaens

Dietger zette een 3de tijd neer in de tijdstraining. Een mooie tijd na Martens en Van Meer. De eerste reeks kwam Dietger van een 6de plaats. Hij kon een 4de plaats laten optekenen in de eerste reeks. De tweede reeks was Dietger gebrand om het beter te doen en dat deed hij ook. Hij baant zich een weg van plaats 5 naar plaats 2, enkel Martens moest hij voor zich dulden. Eindstand 3de van de dag. Voor het kampioenschap sprokkelde hij 40 punten.

Jonas Erlich

Jonas had andere verplichtingen.

Gunter Derwae

Gunter zette in de tijdstraining zoals gewoonlijk de snelste tijd neer. De eerste ronde moest Gunter Feytons voor zich dulden maar dat was niet naar zijn goesting en hij ging er in de 2de ronde over. Plaats 1 voor Gunter, hij finishte 39 seconden voor Feytons. In de 2de reeks was de holeshot voor Gunter, hij reed van start tot finish op de eerste plaats. Eindstand een mooie 1ste podiumplaats.

Johny Billen

Ook Johny heeft beslist om zijn wedstrijden te betwisten op zaterdag bij de Experten. Hij reed een 11de tijd in de tijdstraining. Johny reed de eerste reeks, hij ging rond en mocht de eerste reeks afronden op een 10de plaats. Voor Johny was de 2de reeks goed voor een 11de plaats. Eindresultaat een 11de plaats.

Sara Leyssens

De enige dame in het gezelschap Sara kwam dan weer aan de start bij de dames. In de tijdstraining zette ze een 3de tijd neer. In de eerste reeks moest Sara van een 5de plaats zich naar voren rijden en kon finishen op een 3de plaats. De tweede reeks leek het of Sara weer ging tekenen voor een 3de plaats maar in de laatste ronde moest ze die plaats laten aan Alders. Sara kwam als 4de over de meet. Eindresultaat van de dag, 4de plaats.

Yitse Martens

Onze kleinste man in het gezelschap reed zoals gewoonlijk zijn wedstrijd bij de Animatiepilootjes. Ook hij moest het zware parcours op net zoals de grote mannen. Hij reed zijn reeksen uit en werd tijdens de huldiging als 3de op het podium geroepen.

Volgend weekend zijn we weer te gast in Lommel. De organisatie ligt er zoals altijd in Lommel in handen van het Betemo team. Er wordt 3 dagen wedstrijd gereden. Proeven voor Xander, Robbe, Kenneth, Jonas, Giel en Dietger.

See you there.  

Molenbeersel

Broeiend heet

Mc De Grensduivels was de gastheer voor het weekend in Molenbeersel. Ze hadden er alles aan gedaan om er een super weekend van te maken en dat werd het ook. De zon had er zeker iets mee te maken. De temperaturen liepen hoog op en dat werkte op het goede humeur van alle aanwezigen. Deze keer enkel foto's die ik zelf getrokken heb. Hier volgt het weekend van het Fun Mx Team.

Xander Tobola

Xander zette een algemene 16de tijd neer in de tijdstraining. In de eerste reeks bleef Xander hangen op een algemene 22ste plaats. Bij de Aspiranten was het goed voor een 4de plaats. De tweede reeks was goed voor een algemene 17de plaats. Bij de Aspiranten goed voor een 3de plaats. Een mooie podiumplaats voor Xander. 3de van de dag.

Robbe Daniëls

De tijdstraining was goed voor een 3de tijd. De eerste reeks moest Robbe vanop een 5de plaats zich een weg naar voren rijden. Hij deed dit goed en moest enkel Haanen voor zich laten. Een mooie 2de plaats. De 2de reeks moest hij van nog verder terug komen. Hij moest zich een weg banen van de 8ste plaats en kon uiteindelijk beslag leggen op de 2de plaats. Hij zette de snelste tijd neer. Eindresultaat een 2de plaats.

Giel Gille

In de tijdstraining stond er geen maat op Giel. Hij kon de beste tijd laten noteren en mocht dan ook als eerste een plaats kiezen in de eerste reeks. De eerste reeks was Giel op achtervolgen aangewezen. Het liep van geen kanten, hij reed enkele ronde rond de 10de plaats. Moest een aantal plaatsen prijs geven door een probleem met de motor. Hij kwam als 13de algemeen over de meet. Bij de Nationalen was het goed voor een 10de plaats. De tweede reeks zette hij orde op zaken en kwam als eerste over de finish. Zijn eindresultaat van de dag was net geen podiumplaats

Brent Willems

Brent reed voor de eerste maal op zaterdag zijn reeksen. Hij reed meer ontspannen en kon toch een mooie wedstrijden laten zien. Plaats is niet belangrijk. Het is de bedoeling dat we aan zijn stijl, bochten, springen, houding, starten en zo verder gaan werken en hem klaar stomen om later weer op zondag te kunnen rijden. Brent, geloof in jezelf, geef de moed niet op. Denk eraan, alles komt altijd goed.

Kenneth Broux

Aangezien dat Brent nu op zaterdag rijdt, was het aan Kenneth om de dag te openen. In de tijdstraining zette hij een 12de tijd neer. In de eerste reeks moest Kenneth van de laatste plaats zich een weg naar voor rijden. Hij strandde op een 11de plaats. Reeks 2 was ook een moeilijke reeks, ook nu moest hij zich van achter naar voor weten te rijden en nu strandde hij op een 16de plaats. Eindresultaat een mooie, zwaar bevochten 14de plaats.

Dietger Damiaens

Dietger was te vinden in Mill voor de Dutch Masters. Hij moest het er opnemen tegen kleppers zoals een Herlings, Anstie, Goldenhoff en consorten. In de tijdstraining kon hij een 18de tijd laten optekenen. De eerste reeks vocht hij zich een weg van de 12de plaats naar een 9de plaats. De tweede reeks hij van de 15de plaats naar een 12de plaats. Eindresultaat een mooie 9de plaats.

Jonas Erlich

Jonas verscheen dit weekend achter het starthekken. De tijdstraining kon hij als 15de afsluiten. De eerste reeks was goed voor een 25ste tijd. De tweede reeks reed Jonas de reeks niet uit en verliet vroegtijdig de wedstrijd. Eindresultaat, hij moest genoegen nemen met de laatste plaats.

Gunter Derwae

In de tijdstraining zette hij net als de meeste weken de beste tijd neer. In de eerste reeks kon hij geen kopstart nemen maar hij nam geen genoegen met een 2de plaats en al snel nam hij de leiding over. Gunter finishte 52 seconden voor de eerste achtervolger Feytons. In de tweede reeks reed Gunter van start tot finish op een 1ste plaats. Eerste achtervolger Feytons moest hem laten gaan met meer dan 1 minuut voorsprong. Zoals elke week op het hoogste schavotje.

Johny Billen

Voor Johny is het een fun weekend geweest. Hij reed zijn wedstrijden met plezier en voor hem maakt het helemaal niet uit welke plaats hij finisht. Hij neemt genoegen met de plaats die hij verdient. Als oude rot in het team doet hij het nog maar zonder opgeven, telkens weer, keer op keer.

Sara Leyssens

Sara kon een 2de tijd neerzetten in de tijdstraining. De eerste reeks moest Sara haar eerste plek al snel overlaten aan Everts. De tweede reeks kwam Sara ten val en kon nog beslag leggen op een 7de plaats. Eindresultaat net naast het podium. Een 4de plaats.

Het weekend is voorbij, iedereen is heelhuids naar huis gegaan. Een speciale dank nog naar de mensen van het rescue team om de mannen zo te verzorgen. Bedankt aan de vlaggenmensen die altijd, in weer en wind, regen en zon, altijd paraat te staan.

Bij het schrijven van het verslag kwam het droevige nieuws dat we afscheid moesten nemen van Eric "The Kid" Geboers. Hij was voor vele piloten een groot voorbeeld.

Volgend weekend trekken we de grens over naar Reusel. De organisatie ligt er in handen van Mc De Molse Rakkers. Er zijn zowel op zaterdag als op zondag holeshot-premies voorzien.

Gps: Pikoreistraat Reusel

See you all in Reusel.

Ranst - Lommel

Een nat en modderig weekend

Afgelopen weekend waren we te gast in Ranst en Lommel. De organisatie in Ranst lag in handen van team Van der Schraelen. In Lommel was het organiserende team was AMC Evergem. Het parcours lag er goed bij, zowel in Ranst als in Lommel. Op zaterdag was de zon nog van de partij, op zondag liet hij ons in de steek. Het werd een modderige bedoeling. Bedankt aan de fotografen David Breugelmans, Rene Van Tricht, Rik van Massenhoven, Francois Rombout, Kabouter Trek, NMP Photografy

Hier is ons weekend.

Xander Tobola

Xander reed een algemene 17de tijd in de tijdstraining. De eerste reeks kwam hij van een 16de plaats algemeen terug tot een 12de plaats. Bij de Aspiranten was dit goed voor een 4de plaats. De tweede reeks kon hij direct beslag leggen op de 12de plaats algemeen. Naar het einde van de reeks maakte hij nog 1 plaats goed en finishte als 11de algemeen. Bij de Aspiranten was het goed voor een 3de plaats. Eindstand, een 3de plaats. Op naar het podium.

Robbe Daniëls

Robbe kon in de tijdstraining een 7de tijd neerzetten. De eerste reeks was goed voor een 6de plaats. De tweede reeks reed hij van start tot finish op een 7de plaats. Hij kon zijn mannetje staan en zijn ouders waren dan ook trots op hem. Eindstand een mooie 7de plaats. In het kampioenschap staat Robbe op een 5de plaats.

Giel Gille

In de tijdstraining zette Giel een algemene 9de tijd neer. Giel reed een sterke eerste reeks. Algemeen finishte hij als 6de, bij de Nationalen 250 was het goed voor een 4de plaats. Giel kende een turbulente start in de 2de reeks. Hij was goed weg in de start maar kwam ten val, verloor zijn achterspatbord en was op achtervolgen aangewezen. Het hart van pa Gille sloeg regelmatig over of stond regelmatig stil volgens mij. Hij reed een sterke reeks, kwam als 6de algemeen over de meet. Hij kon de snelste tijd neerzetten. Bij de Nationalen 250 een 5de plaats. Eindresultaat een mooie sterk bevochten 5de plaats. In het kampioenschap staat Giel op de eerste plaats met 6 punten voorsprong op Van der Elst.

Brent Willems

Brent zette een 26ste tijd neer in de tijdstraining. In de eerste reeks moest hij in eerste instantie genoegen nemen met een 27ste tijd maar dat vond hij geen goede plaats. Hij kon nog 5 plaatsen goedmaken en kwam als 22ste over de meet. De 2de reeks reed Brent op een 24ste plaats tot hij in de laatste ronde nog een plaats kon goed maken. Een 23ste plaats. Eindresultaat van de dag, een 25ste plaats.

Kenneth Broux

Tijdens de tijdstraining kon Kenneth beslag leggen op de 16de tijd. Hij kende geen goede start maar werd bij de eerste registratie getoond als 13de. Hij vocht zich een weg naar voor en kwam als 7de over de meet. In de tweede reeks reed hij lange tijd op een 9de plaats, kon terugkomen tot een 6de plaats. Toch moest hij door een kapotte koppeling genoegen nemen met een 9de plaats. Eindresultaat van de dag, een mooie 7de plaats.

Dietger Damiaens

In de tijdstraining zette Dietger een 3de tijd neer. Dietger kon in de tweede reeks een 4de plaats omzetten naar een 3de plaats. In de tweede reeks moest hij enkel Martens voor zich dulden. Hij kwam als 2de over de finish. Eindresultaat van de dag een mooie 2de plaats. In het kampioenschap zit Dietger op schema. Hij staat bovenaan de lijst met als eerste achtervolger Sillien op 9 punten.

Jonas Erlich

Jonas had andere verplichtingen.

Gunter Derwae

Gunter zijn weekend bestond uit 1. Zowel in de tijdstraining, als in de eerste en tweede reeks kwam hij als de snelste over de meet. Logisch gevolg, het hoogste schavotje op het podium.

Johny Billen

Johny trad enkel aan tijdens de tijdstraining en besloot daarna om niet meer te rijden.

Sara Leyssens

Voor Sara was het weekend waar 3 in de belangstelling stond. Ze reed een 3de tijd in de tijdstraining. Ze kwam zowel in de eerste als in de tweede reeks als 3de over de meet. Zo kon ze beslag leggen op de derde podiumplaats.

Ranst kunnen we dit jaar afvinken, ze is gereden. Wat het meest bij blijft is dat zeker de zon ons in de steek heeft gelaten maar dat de regengoden ons niet vergeten waren.

Zowel in Ranst als in Lommel reden de mannen de sterren van de hemel. Ze zijn klaar voor de volgende uitdaging in Molenbeersel.

Wil je onze mannen aan het werk zien? Geef dan Vlasbrei in op de gps en kom een kijkje nemen. Ze voorspellen goed weer.

See you all there.  

Olmen

4 podiumplaatsen dit weekend

Hondapark Olmen. Ze hebben het overleefd, met vallen en opstaan. Het parcours kwam er door de dag zwaarder en zwaarder bij te liggen. Voor sommige de hel, voor andere een speeltuin. De organisatie lag voor de 40ste keer op rij in handen van MC Siberië. De zon was het hele weekend van de partij en in het rennerspark barstte een waterballonnen gevecht los.

Hier is het verslag van het Fun Mx Team.

Xander Tobola

In de tijdstraining zette Xander een algemene 25ste tijd neer. Bij de Aspiranten was dit goed voor een 7de tijd. In de eerste reeks zette Xander alles op alles en vocht voor zijn plaats. Hij finishte als 22ste algemeen, bij de Aspiranten was het goed voor een 6de plaats. De tweede reeks was een betere reeks, eerst reed hij op een algemene 17de plaats, moest 2 plaatsen prijsgeven om er dan weer 1 te winnen. Hij kwam als 18de over de meet. Bij de Aspiranten was het ook nu weer goed voor een 6de plaats. Eindresultaat van de dag een mooie 6de plaats.

Robbe Daniëls

Robbe zette een 6de tijd neer in de tijdstraining. In de eerste reeks kan Robbe een eerste plaats bemachtigen. Na de 2de ronde moet hij een plaats prijsgeven en een ronde verder nog 1 plaats. Dan weer een plaats goed maken, dan weer 2 verliezen. En dan gaat het mis, Robbe komt ten val maar kan de wedstrijd nog uitrijden met een gehavende motor en beslag leggen op een 6de plaats. Top gereden Robbe. Brend stelt alles in het werk om de motor tijdig klaar te hebben voor de 2de reeks en dat lukt hem ook zodat Robbe met een gerust hart aan de 2de reeks kan beginnen. In de tweede reeks begint Robbe op een 4de stek en werk zich een weg naar voor tot hij de 2de plaats overneemt. Toch moet hij nog een plaats prijsgeven en eindigd als 3de. Eindresultaat van de dag een 3de plaats.

Giel Gille

De tijdstraining verliep niet zo vlot voor Giel, hij zette een 16de tijd neer. De eerste reeks stelde hij orde op zaken, liet zien wat hij waard was en kwam als 3de algemeen over de meet. Goed voor een 2de plaats bij de Nationalen 250. In de tweede reeks kon hij beslag leggen op een 6de plaats algemeen, hij reed een goede wedstrijd. Bij de Nationalen 250 was het goed voor een 4de plaats. Eindstand bij de Nationalen 250 was een mooie 2de plaats.

Brent Willems

Brent zette een 22ste tijd neer in de tijdstraining. In de eerste reeks kwam Brent als 24ste over de meet. De 2de reeks reed Brent dan op de 20ste plaats, dan weer op de 22ste plaats om uiteindelijk te finishen als 20ste. Eindresultaat van de dag een 23ste plaats.

Kenneth Broux

In de tijdstraining zette Kenneth een 20ste tijd neer. Kenneth deed een bodemonderzoek als hij zicht had op een 15de plaats. Hij moest genoegen nemen met een 23ste plaats. In de tweede reeks kwam Kenneth in de eerste rondes op een 15de en 16de plaats. Hij kwam over de meet als 19de. Eindresultaat van de dag een 22ste plaats.

Dietger Damiaens

Dietger kon in de tijdstraining een 6de tijd laten optekenen. In de eerste reeks komt Dietger in de eerste 2 ronde als 4de door, hij vecht zich een weg naar voren en kan als 2de finishen. Hij moet enkel Martens voor zich dulden. De tweede reeks kon Dietger ook beslag leggen op de tweede plaats. Weer moest hij Martens voor zich dulden. Eindresultaat van de dag een 2de plaats.

Jonas Erlich

Hij was er als morele ondersteuning.

Gunter Derwae

Op zaterdag zette Gunter een 1ste tijd neer in de tijdstraining. In de eerste ronde van de eerste reeks moest hij enkel Heffels voor zich laten maar daar was hij niet tevreden mee en nam als snel de leiding over. Hij finishte met 28 seconden voorsprong op Feytons. In de tweede reeks reed hij van start tot finish op de eerste plaats. Nu reed hij met 44 seconden voorsprong op Feytons over de meet. In de tweede ronde moest hij een snellere rijder die zonder transponder aan de wedstrijd deelnam voor zicht laten. Op zondag blijkt het een Inter te zijn. Eindresultaat een 1ste plaats.

Johny Billen

Johny had familiale verplichtingen.

Sara Leyssens

Sara reed in de tijdstraining een 5de tijd. De eerste reeks reed ze van start tot finish op een 5de plaats. De tweede reeks was een kopie van de eerste reeks. Ook een 5de plaats. Eindresultaat van de dag een 5de plaats.

Dus voor sommige was Olmen hunne zandbak, voor andere niet hunne dada. Ze hebben het allemaal overleefd. Er werden 4 podiumplaatsen ingenomen door onze piloten.

Volgend weekend zijn we te gast in Ranst.

Gps: Wijnegembaan

See you all there.  

Haacht

Podiumplaatsen voor Xander, Giel en Dietger

Afgelopen weekend waren we te gast in Haacht. Team Caubergh was onze gastheer. Het was een prachtig weekend met een serieuze bui op zaterdagavond. De zon was volop van de partij. Onze jongens waren er klaar voor. De trainingen gingen van start om 8 uur. Tijd om aan te treden, Brent en Kenneth mogen de spits afbijten. Hoe zij het deden lees je verder.

Bedankt aan de fotografen, David Breugelmans, Sj-Pics, Rik Van Massenhoven, DinaDmns, Francois Rombouts.

Xander Tobola

In de tijdstraining reed hij de derde tijd van de aspiranten. Eerste reeks behaalde hij een derde plaats van de aspiranten. De tweede reeks een vierde plaats. Algemeen reed hij een 19de plaats. Eindstand was een mooie derde plaats achter Denzel Vervaat en Yoran Moens.

Robbe Daniëls

Robbe kon een 8ste tijd neerzetten in de tijdstraining. De eerste reeks was goed voor een 3de plaats. Hij reed een goede reeks. De 2de reeks was er een om te huiveren. De ganse reeks reed hij in het wiel van Cools. Echter bij het passeren aan de tijdregistratie dacht hij dat er afgevlagd werd en liet hij de gas los waardoor hij zijn kans verkeek om op de 5de stek kon eindigen want er moest nog een ronde gereden worden. Eindresultaat een mooie 4de plaats.

Giel Gille

Een 4de tijd kon Giel laten optekenen in de tijdstraining. Het verschil tussen de eerste 5 piloten is miniem. De eerste reeks rijd Giel een machtige reeks hij ging piloot per piloot halen tot hij beslag kon leggen op zijn plaats, de eerste. Hij finishte met 7 seconden voorsprong op de tweede. De tweede reeks werd ook een thriller van jewelste. Ook nu ging hij voor zijn plaats, de eerste en dat deed hij met volle overtuiging. Met 16 seconden voorsprong kwam hij ook nu als 1ste over de meet. Eindresultaat 1ste plaats. Voor het kampioenschap verzamelde hij 50 punten. Hiermee verstevigd hij zijn eerste plaats in het kampioenschap met 20 punten voorsprong op Hens.

Brent Willems

Na de regenval van zaterdagavond en nacht reed Brent zijn tijdstraining op een modderig parcours. Hij kon een 25ste tijd laten optekenen. De eerste reeks deed hij het niet slecht, hij werd 25ste. De tweede reeks was ook goed voor een 25ste plaats. Hij reed geen slechte wedstrijden maar hij moet leren om voor zich te kijken en niet achterom. Alles achter je is goed, is het een sneller piloot dan gaat hij je wel voorbij. Je komt er wel. Eindresultaat een 25ste plaats.

Kenneth Broux

Dit was wat Kenneth zelf te vertellen had over zijn wedstrijd te Haacht. Tijdstraining 22 niet goed
Eerste reeks trok op geen klote.. 15de plaats, 2 de reeks veel beter 4 de weg.. en 10de.14de eindstand

Dit is wat ik te vertellen heb. In zijn tijdstraining kon hij beslag leggen op een 23ste plaats. De eerste reeks kende hij een slechte start en hij werd pas wakker in de 3de ronde. Hij reed van een 22 ste plaats naar een 15de plaats. De pauze gebruikte hij om te rusten en zijn hoofd leeg te maken. Wat we zagen aan de start van de 2de reeks was een heel andere Kenneth. Hij kende een superstart, alleen had hij een slechte plaats gekozen aan het starthekken en moest plaatsen laten omdat hij naar buiten geduwd werd. Hij vocht zich een weg naar voor om op een 11 plaats te eindigen. Eindresultaat van de dag een 14de plaats.

Dietger Damiaens

Op Dietger staat geen maat. Hij had er niet veel zien in zoals te zien is in de Vlog van Sara. Toch ging hij er vol voor en kon een 2de tijd optekenen in de tijdstraining. Op naar de eerste reeks. Dietger moest Martens en Cambre voor zich laten in de eerste ronde. Na de eerste ronde rekende hij al af met Cambre. Hij ging op jacht naar Martens maar hij schoot te kort. Toch een sterke reeks gereden De tweede reeks vatte hij aan met volle moed. De start was iets minder, hij moest van een 5de plaats terugkomen. Piloot na piloot ging eraan voor de moeite. Hij finishte mooi tweede na Martens. Eindresultaat van de dag 2de plaats.

Jonas Erlich

Jonas is er nog steeds om voor de mannen te supporteren maar zelf reed hij niet.

Gunter Derwae

Wat moet ik elke week over Gunter schrijven. Hij reed op zaterdag zijn wedstrijd. Legde beslag op de beste tijd in de tijdstraining en kon zo als eerste zijn plaats kiezen aan het starthekken. In de beide reeksen reed hij van start tot finish op de eerste plaats. Eindresultaat van de dag, een 1ste plaats.

Johny Billen

Johny amuseert zich op de motor, voor hem moet het niet meer. Hij reed elke wedstrijd volledig uit. De eerste reeks was goed voor een 24ste plaats, de tweede reeks goed voor een 25ste plaats. Eindresultaat een 26ste plaats.

Sara Leyssens

In de tijdstraining zette Sara een 2de tijd neer. Enkel Everts was sneller. In de eerste reeks reed Sara van start tot finish op een tweede plaats. De tweede reeks was een kopie van de eerste reeks. In beide reeksen moest Sara genoegen nemen met de tweede plaats na Everts. Eindresultaat een 2de plaats.

Yitse Martens

De kleinste van de hoop mocht net zoals de grotere zich wagen op het parcours. Hij kreeg bij de Animatiepilootjes de kans om motor ervaring op te doen. Elke week maakt hij vorderingen en daar doen ze het voor.

Al onze piloten zijn zonder brokken over de finish gereden. Op zaterdag kregen we het nieuws dat Berre Brands stevig ten val kwam in Grevenbroich. Het hele Fun Mx Team wenst hem veel sterkte en een spoedig herstel.

Volgend weekend kan je ons vinden op het gekende Hondapark in Olmen.

Daar rijden Xander, Robbe, Johny en Dietger hun wedstrijd voor het kampioenschap.

GPS: Grote Heideweg - 2491 Balen/Olmen

Lille

The weekend after

Na het paasweekend dat we allemaal met gemengde gevoelens afsloten was het tijd om naar Lille te verhuizen. Sommige van onze piloten hadden er al enkele dagen vertoeft voor de stage van MX Racing Skill. Bedankt Wesley en Davy om ze in het juiste ritme te houden.

De organisatie lag dit weekend in handen van het Betemo team. De zon was van de partij en het werd een mooi weekend.

Xander Tobola

Xander reed zoals elke week zijn wedstrijd samen met de Beloften. In de tijdstraining zette Xander een algemene 17de tijd neer. Bij de Aspiranten was dit goed voor een 3de tijd. De eerste reeks kwam hij terug van een 21ste plaats naar een 18de plaats algemeen. Bij de Aspiranten goed voor een 4de plaats. In de tweede reeks finishte hij op een 19de plaats algemeen, hij kwam terug van een 22ste plaats algemeen. Bij de Aspiranten goed voor een 3de plaats. Eindstand 4de bij de Aspiranten met gelijke punten met de derde. Xander sprokkelde 38 punten voor het kampioenschap.

Robbe Daniëls

Robbe zette een 3de tijd neer in de tijdstraining. In de eerste reeks vocht hij zich een weg van de 6de naar de 3de plaats. De tweede reeks kende hij een goede start, reed enkele ronden op de 4de stek maar kon een plaats goed maken en finishte als 3de. Eindresultaat van de dag 3de plaats. Hij zette 40 punten bij op zijn totaal voor het kampioenschap.

Giel Gille

Giel zette in de tijdstraining een algemeen 10de tijd neer. Bij de Nationalen 250 was dit goed voor een 7de tijd. In de eerste reeks deed hij een bodemonderzoek en kon beslag leggen op een 6de tijd algemeen. Bij de Nationalen 250 was het goed voor een 4de plaats. De tweede reeks was de 5de plaats algemeen voor Giel. Bij de Nationalen 250 was het een 3de plaats. Eindresultaat van de dag, een plaats op het podium, 3de plaats.

Brent Willems

Zoals altijd mocht Brent samen met Kenneth de dag openen. Hij reed een 30ste tijd in de tijdtraining. De eerste reeks kende Brent een redelijke start maar al snel moet hij andere piloten voor laten. De eerste ronde kwam hij als 26ste door, dan moest hij een plaats prijs geven en reed 2 ronde als 27ste. Uiteindelijk moest hij nog 4 plaatsen prijsgeven en finishte hij als 31ste. De tweede reeks kon hij als 26ste afronden. Hij gaf niet op en zijn eindresultaat was een 29ste plaats. Helaas geen punten voor het kampioenschap.

Kenneth Broux

Kenneth kende niet zo'n goede dag in Lille. Op zaterdag was hij tijdens de vrije trainingen ten val gekomen en dat bekwam hem niet goed op zondag. Toch ging hij er voor. In de tijdstraining zette hij een 20ste tijd neer maar omdat het een proef voor het kampioenschap was mocht hij als 17de naar het starthekken. Hij kende in de eerste reeks een mindere start, hij kon even beslag leggen op een 15de plaats maar maakte dan teveel fouten en werd teruggefloten naar een 22ste plaats. Toch verzamelde hij punten voor het kampioenschap door de dagvergunners die voor hem waren. In de tweede reeks kon hij beslag leggen op een 23ste plaats. Eindresultaat van de dag een 25ste plaats. Voor het kampioenschap verzamelde hij 2 punten.

Dietger Damiaens

Dietger ging in Nederland in Heerde rijden. In de vrije training liet hij een 13de tijd optekenen. De tijdstraining was goed voor een 9de tijd. In de eerste reeks rijd Dietger het gat tussen de 8ste plaats dicht tot hij op een 4de plaats over de finish komt. De tweede reeks was goed voor een 5de plaats. Eindresultaat van de dag een 4de stek. Dit was nog wat Dietger over zijn weekend vertelde op Instagram dat de omloop zwaar lag in de tweede reeks maar dat het een goede training was voor de volgende wedstrijden.

Jonas Erlich

Jonas zal voorlopig geen wedstrijden rijden, hij was er wel voor morele ondersteuning.

Gunter Derwae

Gunter reed zoals elke week zijn wedstrijd op zaterdag. In de tijdstraining kon hij beslag leggen op de 1ste tijd. Beide reeksen kon hij winnen, hij had wel geen kopstart maar in de eerste reeks kwam hij met meer dan 40 seconden voorsprong op de tweede over de meet. In de tweede reeks was zijn voorsprong minder maar toch kwam hij met 26 seconden voorsprong binnen. Weeral een eerste plaats voor Gunter.

Johny Billen

Johny reed zoals elke week voor zijn plezier. In de eerste reeks was een 20ste plaats voor hem, de tweede reeks was een 18de plaats zijn verdienste. Eindresultaat van de dag de 20ste plaats.

Sara Leyssens

Ook Sara betwistte haar wedstrijden op zaterdag. In de tijdstraining legde Sara beslag op een 2de tijd. De eerste reeks reed Sara van start tot finish op de tweede plaats, zij moest Everts voor laten. In de 2de reeks kwam Sara van een 4de plaats terug tot de 2de plaats. Dit leverde voor het dagresultaat een 2de plaats op.

Yitse Martens

Yitse had andere verplichtingen.

De meeste hebben het weekend overleefd. Sommige met vallen en opstaan, sommige gewoon op wilskracht. In het algemeen hoorde ik dat ze het stuk voor stuk een zwaar weekend vonden. Nu kunnen ze zich klaarstomen voor het volgende weekend. Dan maken we ons klaar om naar Vlaams Brabant te trekken. Onze mannen en vrouw gaan hun wedstrijden betwisten in Tildonk Haacht. Proeven voor het kampioenschap voor Giel en Johny.

Gps: Kasteeldreef.

See you all there.

Lummen

Ons weekend

Na een geslaagd weekend in Arendonk vorig weekend was het dit weekend aan ons. Fun Mx was gastheer voor het motorcross gebeuren in Lummen. De hele week werd er met man en macht gewerkt aan het parcours en de terreinen die we ter beschikking hadden. Vele hadden slapeloze nachten door de weerberichten die telkens maar andere voorspellingen gaven. Op vrijdagmorgen werd de knoop doorgehakt en we gingen er vol voor gaan. We schakelden een versnelling hoger en zorgden dat we op tijd gereed waren voor de komst van de VLM karavaan. Op zaterdag was onze jeugd aan de beurt. Ze moesten starten op een zwaar parcours met toch wel modderige stukken maar ze waren er klaar voor. Wat onze piloten deden vindt je verder. Kosten nog moeite werden gespaard om het parcours klaar te krijgen voor zondag. Caravan na caravan, mobilhome na mobilhome kwamen aangereden, sommige op eigen kracht, sommige hadden wat hulp nodig van de traktor. Toch vond iedereen een plaatsje op ons stukje grond voor het weekend. Er werd gefeest in de tent, de zorgen vielen van de schouders. En toen werd de hoop met de grond gelijk gemaakt. De buien die 's nachts overtrokken berokkende schade aan het parcours en er werd nog regen voorspeld. Zouden we het laten doorgaan of niet? Piloten waren er in overvloed, parcours was klaar maar zeer modderig. We konden er niets meer aan veranderen. De beslissing die we namen lag ons zwaar, we hebben de beslissing genomen om af te lassen. De opgekomen crowd steunde ons op zondagmorgen en we zijn begonnen met te zorgen dat iedereen op een serene manier naar huis kon vertrekken. Andere zorgden voor het opruimen van de koorden en palen van het parcours. Sommige deden opruimwerk in de tent en nog weer andere zorgden dat het rennerspark mooi opgeruimd werd. De samenwerking en samenhorigheid is wat een team sterk maakt. Fun Mx overleefde het weekend met gemengde gevoelens. Zeker omdat we totdat het meeste opgeruimd was geen druppel regen hebben gezien.

Xander Tobola

Reed dit weekend niet door het aflassen op zondag.

Robbe Daniëls

Robbe reed op zondag zijn wedstrijd in Mons voor het Belgisch kampioenschap waar hij 5de werd in het eindresultaat. Ik hoorde wel dat hij 2de reeks van de laatste plaats heeft gevochten tot de 8ste plaats.

Giel Gille

Reed dit weekend niet door het aflassen op zondag.

Brent Willems

Reed dit weekend niet door het aflassen op zondag.

Kenneth Broux

Reed dit weekend niet door het aflassen op zondag.

Dietger Damiaens

Dietger ging net als Robbe rijden in Mons voor het Belgisch kampioenschap waar hij 4de werd na Desalle, De Dycker en Strijbos. Op maandag ging hij in Nederland de Dutch Masters rijden waar hij 13de werd. Hij moest onder andere kleppers als Herlings, Febvre, Paulin, Simpson en Coldenhoff laten voorgaan.

Jonas Erlich

Reed dit weekend niet door het aflassen op zondag.

Gunter Derwae

Gunter reed op zaterdag zijn wedstrijd. In de tijdstraining zette hij in tegenstelling tot andere weekends niet de 1ste maar de 2de tijd. In de reeksen nam hij de kopstart en gaf de plaats niet meer af. Hij was dan ook de overwinnaar van de dag. Wat ik wel te horen kreeg was dat hij tijdens het voorrijden voor de jeugd een bodemonderzoek uitvoerde en dat hij de bodem goedkeurde -;).

Johny Billen

Reed dit weekend niet door het aflassen op zondag.

Sara Leyssens

In de eerste reeks kon Sara de 3de plaats niet vasthouden en moest genoegen nemen met de 4de plaats. In de 2de reeks was Sara goed weg, ze eindigde als 3de. Eindresultaat een 3de plaats.

Yitse Martens

Ook Yitse moest aantreden op het zware parcours. Hij doet wat hij moet doen, springen, vallen opstaan en weer doorgaan. Goed gedaan Yitse. Iedereen fier op je en je eerste beker is binnen.

Het was een zwaar weekend en iedereen heeft op zijn manier een steentje bijgedragen. Volgend weekend zijn we te gast in Lille bij Betemo.

We kijken er naar uit en maken ons klaar voor een mooi weekend.

See you all in Lille.  

Arendonk

Het weekend voordat het Fun Mx Team kan uitpakken met zijn cross. 

Dit weekend waren we te gast bij de Delta Crossers in Arendonk. De weergoden waren ons goed gezind, de zon was het hele weekend van de partij. Op vrijdagavond mochten we uit Heusden-Zolder het nieuws ontvangen dat Sara de trofee voor sportvrouw van het jaar had gewonnen. Ik durf zeggen een mooie start voor een mooi weekend.

Xander Tobola

Zoals elke week rijden de Aspiranten en Beloften samen. Xander reed in de tijdstraining een algemene 23ste tijd. In de eerste reeks reed Xander van de 24ste naar de 19de plaats. Bij de Aspiranten legde hij beslag op een 3de plaats. Goed op weg voor een podiumplaats maar zoals altijd moet ook de 2de reeks gereden worden voor de prijzen worden uitgereikt. De 2de reeks reed Xander van een 27ste plaats naar een 22ste plaats. Bij de Aspiranten was dit goed voor een 5de plaats. Eindresultaat een 4de plaats.

Robbe Daniëls

In de tijdstraining klokte Robbe een 7de tijd af. Bij het vallen van het starthekken nam Robbe de 3de plaats voor zijn rekening die hij niet meer afgaf. Op naar de 2de reeks. In de 2de reeks nam Robbe een goede start, hij was weg als 3de. Hij moest even genoegen nemen met een 4de plaats maar dat was niet voldoende en hij knokte zich weer een weg naar de 3de plaats. Eindresultaat een 3de plaats. Bloemen waren deze keer voor mama.

Giel Gille

Vanaf deze week reden de Nationalen allemaal samen in 1 reeks met een apart klassement. Giel kon een 5de tijd neerzetten in de tijdstraining en mocht daardoor als 5de een plaats uitzoeken achter het starthekken. Giel kende een niet zo'n goede start in de 1ste reeks, bij de eerste registratie kwam Giel door als 10de algemeen. Giel zou Giel niet zijn als hij zich geen weg naar voor zou knokken. Hij moest en zou derde worden en dat werd hij ook. Wel was het hoogste schavot bij de Nationalen 250 voor Giel. De 2de reeks moest Giel in de 3de ronde de wedstrijd staken door mechanische problemen. Hij sprokkelde 25 punten voor het kampioenschap.

Brent Willems

De openingsreeks is zoals altijd weggelegd voor de Nieuwelingen 250. In de tijdstraining zette Brent een 25ste tijd neer. In de eerste reeks was Brent weg als 25ste, moest even genoegen nemen met een 26ste plaats maar dat vond hij niet goed en baande zich een weg naar voor tot de 22ste plaats. De 2de reeks reed Brent een goede sessie, hij werd 24ste. Eindresultaat een 27ste plaats van 33 piloten.

Kenneth Broux

Kenneth was er helemaal klaar voor. Hij zette een 7de tijd neer in de officiële tijdstraining op een 3,98 seconden van de snelste tijd. In de eerste reeks nam hij een goede start maar kwam ten val in de eerste ronde en moest de wedstrijd staken. De schade aan de motor werd hersteld en Kenneth maakte zich klaar voor de 2de reeks. Kenneth vertrok als laatste en baande zich een weg naar voor. Bij de eerste registratie werd hij genoteerd als 21ste. Ronde na ronde werkte hij zich naar voren om te eindigen als 12de. Eindresultaat van de dag een 15de plaats.

Dietger Damiaens

In de officiële tijdstraining kon Dietger beslag leggen op een 4de tijd. Dietger nam een goede start, hij kwam als 4de door. Hij kon doorgaan tot de 2de plaats maar dan was de tijd op en kon hij zich voorbereiden op de 2de reeks. De 2de reeks leek een kopie te worden van de 1ste reeks maar daar stak een ritje buiten parcours een stokje voor. Dietger viel terug tot een 6de plaats maar wist zich naar voor te rijden tot een 3de plaats. Dietger sprokkelde 42 punten voor het kampioenschap. Eindresultaat van de dag 3de plaats.

Jonas Erlich

Jonas besliste om niet te rijden dit weekend. Hij was er wel om zijn teamgenoten aan te moedigen.

Gunter Derwae

Gunter zette de beste tijd in de tijdstraining op zaterdag bij de Experten. De eerste reeks reed hij van start tot finish op de eerste stek. Hij kwam met 24 seconden voorsprong op de 2de over de meet. De 2de reeks was een kopie van de 1ste reeks. Het enige verschil was dat hij nu 35 seconden voor de 2de finishte. Eindresultaat 1ste plaats. De bloemen voor de schoonmoeder.

Johny Billen

Johny reed zijn eerste wedstrijd van het seizoen. In de eerste reeks finishte hij als 30ste, de 2de reeks was goed voor een 28ste plaats. Johny kon geen punten voor het kampioenschap laten noteren. Eindresultaat van de dag een 30ste plaats.

Sara Leyssens

Sara liet in de tijdstraining een 6de tijd noteren. De eerste reeks reed Sara lang op een 5de stek maar moest een plaatsje afgeven en kwam over de meet als 6de. De 2de reeks was goed voor een 6de plaats. Eindresultaat een 6de plaats.

Yitse Martens

De kleinste van de hoop deed het ook goed dit weekend. Hij mag elke week bij de Animatiepilootjes parcours kennis op doen. Hij leert zo elke week weer bij want net als de grote jongens moet hij zich ook een weg ploeteren door de sporen. Yitse maakt elke week vorderingen en dat is wat het belangrijkste is naast blessurevrij het weekend afsluiten.

Wat ik dit weekend meeneem is dat ze een voor een mannen en vrouw met karakter zijn. Het woord opgeven staat niet in hun woordenboek, wel in die van de motor, helaas. Van klein tot groot, van jong tot oud, ze een wedstrijd tot een goed einde brengen en zich steeds volledig geven.

Met deze ingesteldheid gaan we dan ook het volgende weekend tegemoet. Dan staat de eerste test als team gereed. Fun Mx Team is de gastheer voor de volgende wedstrijd in Lummen. Bij het schrijven van dit verslag zijn er al verschillende teamleden bezig met de voorbereidingen.

Volgend weekend zijn er proeven voor Xander, Robbe maar die gaat BMB rijden. Ook proef voor Kenneth, Brent, Jonas en Dietger maar ook hij gaat BMB rijden.

GPS: Kwezelstraat

See you all in Lummen

Vorselaar / Moerbeke-Waas

Vlm / Bmb: start van de kampioenschappen

Afgelopen weekend waren we te gast in Vorselaar. Dietger en Robbe konden we dan weer vinden in Moerbeke-Waas. We kregen op vrijdag en zaterdagavond een regenbui over ons heen maar dat mocht de pret niet drukken. Het parcours lag er goed bij. Het beloofde een mooi weekend te worden en dat werd het ook.

Yitse Martens

Yitse heb ik niet zien rijden maar ik hoorde dat hij het goed gedaan heeft. Blijven volhouden en je komt er wel Yitse. Volgend weekend kom ik zeker naar je kijken.

Xander Tobola

Xander reed zijn reeks zoals altijd samen met de beloften. Hij kon een algemene tijd neerzetten op de 23ste plaats. Van de Aspiranten zette hij een 2de tijd. In de eerste reeks bij de eerste registratie kwam hij door als 25ste. Hij knokte zich nog een weg naar de 21ste plaats algemeen. Bij de Aspiranten was het een 3de plaats. De tweede reeks werkte hij zich naar voor van 26 naar 24. Bij de Aspiranten een 3de plaats. Ik had de indruk dat Xander nooit echt in de wedstrijd kwam. Toch proficiat met je 3de plaats bij de Aspiranten.

Robbe Daniëls

Robbe ging in de BMB rijden, daar stond de eerste wedstrijd voor het kampioenschap op het programma. Hij zette in de tijdstraining een 5de tijd neer. In de eerste reeks kwam hij als 4de over de meet. In de tweede reeks moest hij van een zevende plaats zich een weg naar voor knokken. Hij bleef steken op een 4de plaats. De eerste punten voor het kampioenschap zijn een feit. Eindresultaat van de dag 4de plaats.

Giel Gille

Giel zette in de tijdstraining al orde op zaken, hij liet de beste tijd registreren op zijn naam. Hij mocht dus als eerste een plaats uitzoeken aan het starthekken. Hij kende een goede start in de eerste reeks, kon zich algemeen naar een tweede plaats rijden. Bij de Nationalen liet hij de reeksoverwinning op zijn naam schrijven. Ook in de tweede reeks zette hij orde op zaken. Hij finishte als eerste algemeen. Dagoverwinning voor Giel. Op het hoogste schavotje. De eerste 50 punten voor het kampioenschap zijn een feit. Zijn bloemen voor de eerste plaats waren voor Marijke.

Brent Willems

Brent zette een 24ste tijd neer in de tijdstraining. In de eerste reeks werd hij als 29ste registreert bij de eerste registratie. Hij won nog 5 plaatsen en kwam als 24ste over de meet. De tweede reeks speelde hij haasje over, van 26 naar 27, dan naar 25 om als 26 te eindigen. Eindresultaat van de dag 29ste plaats.

Kenneth Broux

Kenneth zette in de tijdstraining een 13de plaats neer. De eerste reeks was hij goed uit het starthekken. Hij kwam bij de eerste registratie door als 10de. Hij verloor 4 plaatsen maar knokte zich terug naar een 10de stek. Reeks 2 was de start beter. Bij de eerste registratie kwam hij door als 9de. Toch moest hij in deze reeks na een fout terugkomen van de 18de plaats. Hij vocht terug tot een 14de plaats maar maakte dan weer een fout en werd teruggefloten naar een 17de plaats. Eindresultaat van de dag 12de plaats.

Dietger Damiaens

Dietger kon je ook in de BMB vinden voor het kampioenschap. De tijdstraining zette Dietger de beste tijd neer. De opkomst in Moerbeke-Waas was huilen met de pet op en er werden 4 categorieën samen gezet. In de eerste reeks nam Dietger na een ware strijd beslag op de eerste plaats. In de tweede reeks moest Dietger van een derde plaats komen. Hij strandde op de 2de plaats en moest zo de dagoverwinning laten aan Sillien. Ook Dietger verzamelde zijn eerste punten in het kampioenschap. Eindresultaat van de dag 2de plaats.

Jonas Erlich

Jonas zette een 3de tijd neer in de tijdstraining. Mocht als 3de een plaats uitkiezen aan het starthekken. Hij nam een redelijke start, ging er vol voor maar kreeg dan last van armpump en staakte de wedstrijd. De tweede reeks verscheen Jonas niet meer aan de start.

Gunter Derwae

Gunter is terug van weggeweest en dat liet hij direct merken. Hij zette zijn stempel op zijn training en reeksen. Hij zette in zowel de training als in de reeksen een tijd neer waar Inters op jaloers zijn. Hij reed in beide reeksen van kop tot finish op de eerste stek. Ik moet dan ook niet schrijven dat hij de 1ste plaats op het podium bezette.

Johny Billen

Johny besloot nog een weekend te wachten. Volgende week is voorzien dat zijn seizoen start.

Sara Leyssens

Sara zette in de tijdstraining een 2de tijd neer. Ze mocht dus als 2de een plaats kiezen achter het starthekken. Sara kende een goede start in de eerste reeks. Bij de eerste registratie reed ze op een 2de stek. Ze moest in de ronde erna wel enkele plaatsen prijsgeven. Ze eindigde 4de. De 2de reeks was bijna een kopie van de eerste reeks. Wel zette ze een 3de plaats. Eindresultaat van de dag 3de plaats.

Volgend weekend zijn we te gast in Tongerlo. De organisatie ligt in handen van MC de Kievitcrossers die de fakkel overnemen van CKP Racing. De eerste proeven voor Xander, Robbe, Kenneth, Brent en Jonas staan hier op het programma.

Adres: hoek Bijstraat en Willaart Tongerlo.

Tot dan!!!

Lommel

Schaatsen en driften in Lommel

Place to be; Heeserbergen te Lommel. De meeste piloten noemen het Lommelwood. Lommelwood lag er bijzonder hard bij dit weekend. De vrieskou van de ganse week had zijn werk gedaan en de grond in Lommel keihard gemaakt. Dus de piloten reden niet in Lommel maar op Lommel. Ik kon er deze keer wel bij zijn. Foto's van Sj Pics, David Breugelmans, John Oostvogels. Hier is het verslag van het weekend van het Fun Mx Team.

Xander Tobola

In de tijdstraining zette Xander een 3de tijd neer. De eerste reeks werd op gang getrokken en Xander kwam als 2de over de meet. De tweede reeks was goed voor een 4de plaats. Hij reed een goede wedstrijd. Gaf niet op en dat siert hem. Eindresultaat een 4de plaats. Net naast het podium, volgende keer beter.

Robbe Daniëls

Robbe zette in de tijdstraining een 17de tijd neer. De eerste reeks had hij niet zo'n goede start, hij kwam als 9de door bij de eerste registratie. Hij baande zich een weg naar voren en kon nog een 4de plaats bemachtigen. De tweede reeks kwam hij bij de eerste registratie door als 5de en gaf deze plaats niet meer af. Eindresultaat een 4de plaats. Net geen podium, volgende keer beter.

Giel Gille

Giel gaf forfait voor het weekend wegens ziekte. We wensen hem veel beterschap.

Brent Willems

Samen met Kenneth mocht Brent de dag openen. Hij zette een 27ste tijd neer in de tijdstraining. De eerste reeks reed hij lang op de 27ste plaats, net in de laatste ronde moest hij een plaats prijs geven. In de tweede reeks bij de eerste registratie kwam Brent door als 28ste. Hij maakte in de volgende ronde 2 plaatsen goed. In de volgende ronde moest hij er 1 prijs geven. In beide reeksen blijft hij doorzetten en rijdt de reeksen ook uit. Hij finishte als 27ste. Eindresultaat een 28ste plaats.

Kenneth Broux

In de tijdstraining zette Kenneth een 7de tijd neer. De eerste reeks kwam hij als 2de uit het starthekken. Hij kon deze plaats vasthouden tot vlak voor de eerste registratie en kwam ten val. Hij werd geregistreerd als 7de. Hij vocht zich een weg terug naar voor tot een 2de plaats maar kwam weer ten val en werd teruggefloten naar een 6de plaats. Hij finishte op een 8ste plaats. De tweede reeks schreef Kenneth de holeshot op zijn naam. Hij reed lange tijd op de eerste plaats maar remde dood en moest de eerste plaats afgeven. Hij finishte als 2de. Eindresultaat een mooie 3de plaats.

Dietger Damiaens

In de tijdstraining zette Dietger een 6de tijd neer. De eerste reeks moest Dietger, Grobben en De Dijcker voor zich tolereren. We zagen een prima wedstrijd. Even mocht hij op de 2de stek rijden. Hij finishte mooi 3de. De tweede reeks kende Dietger een mindere start. Hij klom van plaats 7 tot een 4de plaats. Weer zagen we een mooie wedstrijd. Eindresultaat een 2de plaats.

Jonas Erlich

Jonas was er niet wegens andere verplichtingen.

Gunter Derwae

Gunter had andere verplichtingen.

Johny Billen

Voor hem moet niets meer en besloot niet te gaan schaatsen op Lommel. Hij was er wel om de andere teamleden te steunen.

Sara Leyssens

Sara reed zoals gewoonlijk op zaterdag haar wedstrijd. De eerste reeks vertrok ze als 2de en kwam ze als 4de over de meet. De tweede reeks reeds ze van start tot finish op de 4de stek. Eindresultaat een 4de plaats.

Yitse Martens

Dit weekend werd Yitse Martens voorgesteld als nieuwste aanwinst van het Fun Mx Team. Welkom in het team Yitse, volgende keer staat er een verslagje van je wedstrijd.

Proficiat aan alle piloten van het Fun Mx Team. Kenneth, je hebt laten zien dat je het kan, volhouden is de boodschap.

Volgend weekend is er geen cross wegens de weersomstandigheden. Er wordt een week rust ingelast wat betreft wedstrijd. Mochten ze gaan trainen, houden we je zeker op de hoogte.

De volgende wedstrijd heeft plaats in Vorselaar op 11 maart met proeven voor Johny, Giel en Dietger maar die laatste gaat in de BMB rijden in Moerbeke Waas.

Openingscross Helchteren

18 februari 2018

Het parcours lag er bevroren bij maar dat liet niet na dat onze piloten ervoor gingen. Zelf kon ik er niet bij zijn maar aan de hand van hun verhalen en Mylaps heb ik toch een verslag gemaakt.

Geniet ervan zou ik zo zeggen. Dank u voor de foto's Rik Van Massenhoven, Sigrid MxPhotos, Sj pics, David Thielemans en Jo Nijs

Xander Tobola

In de tijdstraining zette Xander een 4de tijd bij de Aspiranten. De eerste reeks finishte hij als 5de. De tweede reeks was goed ook goed voor een 5de plaats. Eindresultaat een 5de plaats.

Robbe Daniëls

In de tijdstraining zette Robbe een 4de tijd bij de beloften. De eerste reeks reed hij van start tot finish op de eerste stek. De tweede reeks reed hij ook van start tot finish op de eerste stek. Eindresultaat een 1ste plaats.

Giel Gille

In de tijdstraining zette Giel een 13de tijd. Eerste reeks was Giel als 10de weg en is dan naar de eerste plaats gereden. In de laatste ronde, ongeveer een 10 meter voor de meet, is Giel de eerste plaats verloren door 2 gedubbelde rijders. Tweede reeks was Giel terug rond de 10de plaats weg. In ronde 4 deed Giel een bodemonderzoek maar kon nog een derde plaats bemachtigen. Eindresultaat een 3de plaats.

Brent Willems

In de tijdstraining zette Brent een 27ste tijd neer. De eerste reeks maakte hij 1 plaats goed en finishte als 31ste. De tweede reeks was beter met een 27ste plaats. Eindresultaat een 33ste plaats.

Kenneth Broux

In de tijdstraining zette Kenneth een 14de tijd neer. De eerste reeks vertrok hij als 8ste, kon de plaats 2 ronde vast houden. Na een omweg buiten het parcours en een kapotte vering eindigde hij als 15de.
De tweede reeks was de start niet zo goed, hij was bijna te laat aan de startbaar. Hij reed een goede wedstrijd. Viel door een foutje naar achter maar kon toch als 13de eindigen. Eindresultaat een 13de plaats.

Dietger Damiaens

In de tijdstraining zette Dietger een 7de tijd neer. De eerste reeks kent Dietger een slechte start, hij komt van de 22ste plaats en finisht als 9de. Tweede reeks was veel beter, Dietger werd als 9de geklokt bij de eerste waarneming en finishte uiteindelijk als 5de. Eindresultaat een 6de plaats.

Jonas Erlich

In de tijdstraining zette Jonas een 33ste tijd neer. In de eerste reeks tekende hij voor een 32ste plaats. In de tweede reeks finishte hij als 30ste. Eindresultaat een 32ste plaats.

Gunter Derwae

Gunter heeft nog geen goedkeuring om te rijden vanwege zijn schouderblessure.

Johny Billen

Johny besloot om dit weekend niet te rijden.

Sara Leyssens

Sara die voor Xtreme Sportswear rijdt had op zaterdag haar wedstrijd. In de tijdstraining zette Sara een 2de plaats neer. De eerste reeks was goed voor een 2de plaats. Ook de 2de reeks was goed voor een 2de plaats. Eindresultaat een 3de plaats.

Robbe Daniëls kon al de eerste podiumplaats voor het team optekenen. Giel Gille geraakte ook op het podium, hij werd derde. Sara behaalde een 3de plaats. Dat belooft voor het seizoen.

Volgend weekend zijn we te gast in Lommel.