Wedstrijdverslagen

Ravels

Enkel op zaterdag

Na de aflassing in Reet vanwege het weer waren we nu te gast in Ravels. Je kon ons er op zaterdag vinden. De piloten die aan de start kwamen gaven alles om er een leuke dag van te maken. We mochten ook 2 kampioenen kronen. Amber bij de Dames A en Gunter bij de Experten A.

Yitse Martens
Had familiale verplichtingen.

Melissa Martens
Moest aan haar gezondheid denken.

Amber Everts
Amber liet zien wat ze in haar mars had. Ze was de beste in de tijdstraining. In de eerste reeks kwam Amber ten val in de start en was op achtervolgen aangewezen. Ze vertrok met 1 ronde achterstand en kwam als 8ste over de meet. Ze liet de snelste tijd achter haar naam zetten. In de tweede reeks kwam Amber als 2de uit de start, ze vocht voor de eerste plaats en legde er ook beslag op. Ze mocht als 3de het podium op.

Brent Willems
De tijdstraining was goed voor een 6de tijd. In de eerste reeks reed Brent voor een 9de plaats. De tweede reeks was goed voor een 10de plaats. Daguitslag een 9de plaats.

Gunter Derwae
Zoals gewoonlijk was de beste tijd voor Gunter. In de eerste reeks reed Gunter van start tot finish op de eerste plaats. Was een kopie van de eerste reeks. Hij mocht als eerste het podium op.

Johny Billen
Is nog niet wedstrijdklaar.

Bart Ghysen
De 9de tijd was weggelegd voor Bart in de tijdstraining. Een 11de plaats was gereserveerd voor Bart in de eerste reeks. In de tweede reeks ging Bart voor een beter resultaat, hij kwam als 9de over de meet. Eindresultaat een 10de plaats.

Lyam Geeraert
Voor Lyam begon de dag goed. Hij kon een 3de tijd neerzetten in de tijdstraining. De beide reeksen waren goed voor een 4de plaats. Hij mocht als 4de het podium op.

Zondag kwamen er geen piloten in actie, wel een overzicht.

Kenneth Broux
Is volop bezig met zijn revalidatie.

Xander Tobola
Ging trainen in Duitsland.

Mike Vanderstraeten
Is herstellende van zijn schouder blessure.

Volgend weekend zijn we te vinden in Sint-Huibrechts-Lille voor de teamtrofee. Zowel op zaterdag als op zondag wordt deze gereden. Nieuwsgierig naar wie meedoet. Kom ons bezoeken op de Peerderbaan.

#ETB #B&BTrucks #Joma #AlfiRamen en Deuren #WMXShop #damracing

Pinksteren in Lommel

Wat was dat?

Tijdens het pinksterweekend kon je het Fun Mx Team vinden in Lommel op de Heeserbergen. Op zaterdag werden we weggeblazen door de wind. Regen was ook van de partij. Op zondag en maandag was het weer beter dan voorspeld. Hier kan je het verslag van ons weekend vinden. Foto's van Tim van Echelpoel en MxGrietje
Zaterdag
Yitse Martens
Yitse was er dit weekend niet.
Melissa Martens
Een 5de tijd was weggelegd voor Melissa in de tijdstraining. De eerste reeks kon ze een 6de plaats bemachtigen. Ook de 2de reeks was goed voor een 6de plaats.
De plaats in het klassement was een 6de plaats.
Amber Everts
In de tijdstraining kon Amber een 4de tijd neerzetten. In de eerste reeks kon Amber zich een weg naar voren banen van een 9de naar een 4de plaats. In de 2de reeks reed ze lange tijd op de 4de stek, ze moest uiteindelijk genoegen nemen met een 5de plaats.
De plaats in het klassement was een 4de plaats.
Op zondag kwam Amber ook aan de start. Ze zette in de tijdstraining een 11de tijd neer. In de eerste reeks vertrok Amber op een 11de plaats moest even genoegen nemen met een 13de plaats om uiteindelijk als 9de over de meet te komen. In de tweede reeks kwam Amber als 10de over de meet.
De plaats in het klassement was een 10de plaats
Brent Willems
De 7de tijd was voor Brent in de tijdstraining. In de eerste reeks gaf hij zich helemaal en kon als 7de over de finish komen. Brent kwam in de 2de reeks ook als 7de over de meet.
De plaats in het klassement was een 7de plaats

Gunter Derwae
De beste tijd in de tijdstraining was voor niemand minder dan Gunter. De eerste plaats was van start tot finish voor Gunter in de eerste reeks. De tweede reeks was een kopie van de eerste reeks.
De plaats in het klassement was een 1ste plaats.
Johny Billen
Johny deed in de tijdstraining zijn best en legde beslag op de 5de plaats. Johny liet zich ook gelden in de eerste reeks en kwam als 4de over de meet. De tweede reeks was goed voor een 4de plaats.
De plaats in het klassement was een 4de plaats

Bart Ghysen
Bart zette een 11de tijd neer in de tijdstraining. In de eerste reeks was de 10de plaats voor Bart. De 2de reeks kwam Bart als 9de over de finish.
De plaats in het klassement was een 9de plaats

Lyam Geeraert
Lyam is de nieuwste aanwinst voor het Fun Mx Team, volgend seizoen zal hij de kleuren verdedigen van het team. Dit seizoen doet hij zijn best om in de picture te rijden. In de tijdstraining zette hij een 8ste tijd neer. De eerste reeks was goed voor een 7de tijd. De tweede reeks deed hij het beter en kwam als 6de over de meet.
De plaats in het klassement was een 7de plaats

Zondag en maandag
Kenneth Broux
In de tijdstraining op zondag zette Kenneth een 18de tijd neer. In de eerste reeks reed Kenneth zich een weg naar voor van de 14de plaats naar de 9de plaats om uiteindelijk het onderspit te moeten delven en over de meet kwam als 14de. In de tweede reeks kwam hij over de meet als 7de.
De plaats in het klassement was een 9de plaats
Maandag. Het leek een goede dag te worden voor Kenneth. In de tijdstraining zette hij een 4de tijd neer. In de eerste reeks ging hij op jacht. Hij baande zich een weg naar voor van de 13de naar de 6de plaats. In de laatste ronde was hij op zoek naar de 5de plaats als het mis ging. Hij kwam eerst ten val door de rijder voor hem, bij herneming kwam hij in een zijspanspoor terecht en kwam naast het parcours terecht. Hij kwam niet over de meet. Een bezoek aan de specialist bracht niet zo goed nieuws. Zeker de mediale banden gescheurd, nog een onderzoek om te kijken of ook de kruisbanden geraakt zijn. Veel beterschap en spoedig herstel.
Xander Tobola
Xander kwam niet aan de start.
Robbe Daniëls
Op zondag zette Robbe een 7de tijd neer in de tijdstraining. In de eerste reeks kon hij beslag leggen op de 3de plaats. In de tweede reeks was een mindere reeks met een 12de plaats als resultaat.
De plaats in het klassement was een 4de plaats
Maandag. In de tijdstraining zette Robbe een 4de tijd. In de eerste reeks kon Robbe beslag leggen op de 6de plaats. De tweede reeks reed Robbe een sterke reeks en kwam als 3de over de meet.
De plaats in het klassement was een 4de plaats

Giel Gille
Giel is nog steeds gekwetst.
Mike Vanderstraeten
Op zondag zette Mike een 8ste tijd in de tijdstraining. De eerste reeks zette hij alles op alles, vertrok als 6de en kon over de meet rijden als 3de. Ook de tweede reeks was goed voor een 3de plaats. Hij reed van start tot finish op de 3de stek.
De plaats in het klassement was een 3de plaats
Maandag. In de tijdstraining zette Mike een derde tijd neer. Hij reed 2 sterke reeksen. In de eerste reeks reed hij van start tot finish op de 3de plaats. In de 2de reeks kon hij lange tijd beslag leggen op de 2de plaats maar moest naar het einde van de wedstrijd een plaats prijsgeven. Hij kwam als 3de over de meet.
De plaats in het klassement was een 3de plaats

Het verlengde weekend zit erop, iedereen is terug aan het werk of naar school. Nu is er een weekje rust en dan kunnen we er weer in vliegen in Lille.
Iedereen een goed en rustig weekend gewenst.

See you all in Lille.

#ETB #B&BTrucks #DSSV-Transpo Daniëls #Joma #AlfiRamen en Deuren #DakwerkenGille #WMXShop #damracing

Genk, je was heet

Alles of niks, te nemen of te laten

Afgelopen weekend was Genk the place to be. Ze voorspelde warm weer. Zoals altijd in ons landje was het alles of niks, te nemen of te laten. Het werd alles en we hebben het aangenomen. Niks werd aan het toeval overgelaten, de piloten waren er klaar voor. Hier volgt ons weekend.
Zaterdag
Yitse Martens
Yitse deed het bijzonder goed dit weekend. Veel moed en doorzettingsvermogen gezien bij Yitse. Elke week staat hij er en doet waarvoor hij gekomen is. Een 8ste plaats was zijn uitslag van de dag.
Melissa Martens
Ze was er klaar voor. De moto was er klaar voor. Ze ging er helemaal voor en deed wat ze moest doen. In de eerste reeks zette Melissa een 9de tijd neer. De tweede reeks deed ze het beter met een 7de plaats. Elke keer dat Melissa aan de start komt doet ze wat ze moet doen en geeft niet op. Een 8ste plaats was haar uitslag van de dag.
Amber Everts
Wat kunnen we van Amber zeggen? Dat ze een tweede Gunter wordt? In de eerste reeks reed ze van start tot finish op de eerste plaats maar moet rekening houden met de eerste achtervolger die op 7 honderdste na haar over de meet kwam. De tweede reeks moest ze in het begin zich tevreden stellen met een 2de plaats. Maar Amber zou Amber niet zijn als ze zich niet zou laten gelden. Ze ging de eerste halen en finishte 4 seconde op de eerste achtervolger. Een eerste plaats was haar uitslag van de dag.
Brent Willems
In de eerste reeks reed Brent voor de 12de plaats en die kreeg hij ook. De tweede reeks was goed voor een 15de plaats. Een 14de plaats was zijn uitslag van de dag.
Gunter Derwae
Gunter deed wat we van hem gewend zijn en hij reed van start tot finish op de eerste plaats. Hij kwam met 27 seconden voorsprong op de tweede over de meet. De tweede reeks was een kopie van de eerste reeks. Een eerste plaats was zijn uitslag van de dag.
Johny Billen
De 7de plaats was de correcte plaats voor Johny in de eerste reeks. De tweede reeks ging Johny voor een betere plaats en die kreeg hij ook, hij kwam als 6de over de meet. Een 7de plaats was zijn uitslag van de dag.
Bart Ghysen
Bart konden voor de eerste keer dit seizoen vinden achter het starthekken. In de eerste reeks finishte hij als 17de. In de tweede reeks kwam Bart als 18de over de meet. Nu nog wat fysiek en wedstrijdritme opdoen en dat komt helemaal goed. Een 17de plaats was zijn uitslag van de dag.
Zondag
Kenneth Broux
In de tijdstraining zette Kenneth een 7de tijd neer. In de eerste reeks kwam hij van de 11de plaats terug naar de 7de plaats. In de tweede reeks vocht hij zich een weg naar voor van de 15de naar de 8ste plaats. Een 7de plaats was zijn uitslag van de dag.
Xander Tobola
Ook Xander verscheen voor het eerst dit seizoen achter het starthekken. Hij vatte zijn wedstrijd op als een training en hij deed het goed. Hij zette een 14de tijd neer in de tijdstraining. Hij startte zijn eerste reeks als 14de maar kon toch de 12de plaats bemachtigen. De 2de reeks was een kopie van de eerste reeks. Je komt er wel, blijven trainen aan je fysiek en wat wedstrijdritme opdoen. Een 12de plaats was zijn uitslag van de dag.
Robbe Daniëls
Robbe ging de grens over om zijn wedstrijd te rijden. In de tijdstraining zette hij de 19de tijd neer. De eerste reeks was goed voor een 16de plaats, hij kwam van plaats 21. De tweede reeks startte hij op een 20ste plaats, moet een fout gemaakt hebben en werd teruggefloten naar een 36ste plaats om zich dan weer een weg naar voor te knokken tot een 26ste plaats. Een 20ste plaats was zijn uitslag van de dag.
Giel Gille
Giel is nog niet wedstrijdklaar.
Mike Vanderstraeten
Mike zette een 6de tijd neer in de tijdstraining maar het ging van geen kanten. Dat beloofde niet veel goed voor de wedstrijden. In de eerste reeks liet Mike zien dat we allemaal verkeerd waren en nam de kopstart, hij kon dit even volhouden en moest dan zijn eerste plaats laten aan Seronval. In de tweede reeks reed hij van start tot finish op een 4de plaats. Zeer goede wedstrijden gezien Mike, doe zo verder. Een 3de plaats was zijn uitslag van de dag.
Volgende weekend zijn we te gast in Lommel op de Heeserbergen. De organisatie ligt er in handen van het Betemo team. Het wordt een zwaar pinksterweekend met 3 dagen wedstrijd. We danken zoals altijd de fotografen die aanwezig waren. We danken zeker onze sponsors. Op naar Lommel.
See you all there
#ETB #B&BTrucks #DSSV-Transpo Daniëls #Joma #AlfiRamen en Deuren #DakwerkenGille #WMXShop #damracing

Olmen

Het leek een uitstap naar de noordpool na een subtropisch weekend.

Ze keken er niet echt naar uit. Het Hondapark in Olmen maar ze maakte er het beste van. Na een lekker warm paasweekend leek het of we weer naar de noordpool gingen, zo koud was Olmen. Toch waren ze op post, de piloten, de supporters en de fotografen. Foto's van Grietje Mx Pics, Tim Van Echelpoel, Fr Pictures, SJ Pics, SVD Mx Pictures. Hier volgt ons weekend.
Zaterdag
Yitse Martens
Yitse deed zijn best in het zand van Olmen. Hij gaf niet op, bleef gaan tot het einde van zijn reeksen. Het was ploeteren en zweten maar hij gaf niet op. Yitse maakt telkens hij aan de start verschijnt vorderingen. Hij is en blijft een vechtertje. Geeft niet op en dat is de ingesteldheid van een Fun Mx Team piloot. Hij kon de dag afsluiten met een 13de plaats.
Melissa Martens
Melissa paste deze week.
Amber Everts
Wat moet ik nog schrijven over Amber? Zij gaat elke week voor de hoogste plaats en dat lukte haar afgelopen weekend ook weer. In de tijdstraining moest ze genoegen nemen met de 2de tijd. De beide reeksen kon ze echter achter haar naam zetten. In beide reeksen zette ze ook de beste tijd neer. Amber sloot haar zaterdag af met een 1ste plaats.
Op zondag deed Amber haar wedstrijd nog eens over maar op zondag is het harder werken. De tijdstraining was goed voor een 18de plaats. In de eerste reeks was de 11de plaats voor haar en in de tweede reeks legde ze beslag op de 15de plaats. Amber sloot haar weekend af met een 15de plaats.
Brent Willems
De 8ste tijd was voor Brent in de tijdstraining. In de eerste reeks en de tweede reeks kwam hij als 9de over de meet. Brent sloot zijn weekend af met een 9de plaats.
Gunter Derwae
Gunter liet weer zien dat hij de beste was van de dag. Zowel in de tijdstraining, de eerste en de tweede reeks was hij de beste. Gunter sloot zijn weekend af met een eerste plaats.
Johny Billen
Dit weekend was de 6de plaats voor Johny weggelegd. Hij reed zowel in de tijdstraining als in de eerste en de tweede reeks voor de 6de plaats. Hij sloot zijn weekend dus af met een 6de plaats.
Bart Ghysen
Bart was aanwezig maar nam nog geen plaats achter het starthek.
Zondag
Kenneth Broux
Kenneth zette in de tijdstraining een 11de tijd neer. De eerste reeks startte met vertraging omdat de transponderlijn gebroken was. Ze konden de piloten niet laten wachten en de wedstrijd werd gestart en de notering verliep zoals in de glorietijden. Met de hand. Kenneth werd als 24ste genoteerd. De tweede reeks kende Kenneth een goede start tot in de 2de bocht. Daar kwam hij ten val en was op achtervolgen aangewezen. Hij kwam als 18de over de meet. Kenneth sloot zijn weekend af met een 20ste plaats.
Xander Tobola
Xander was aanwezig maar ook hij nam nog geen plaats achter het starthek.
Robbe Daniëls
Robbe kwam op zaterdag trainen maar hield het na 1 sessie voor bekeken en keerde huiswaarts.
Giel Gille
Giel was er om te zien hoe zijn teampiloten het ervan af brachten.
Mike Vanderstraeten
De tijdstraining was goed voor de 9de tijd. De eerste reeks legde Mike beslag op de 6de plaats, stootte door naar de 4de plaats, verloor 1 plaats maar vocht voor die 4de plaats en hij nam hem ook. De tweede reeks was het omgekeerde van de eerste reeks. Hij kwam als 6de over de meet. Mike sloot zijn weekend af met een 4de plaats.
Volgend weekend zijn we te gast op de Vlasbrei in Molenbeersel. De organisatie ligt er in handen van Mc De Grensduivels. Het is er de 10de editie
Je kan uiteraard het Fun Mx Team er vinden. We hopen op beter weer maar tot nu toe voorspellen ze niet echt een top weer. Toch proberen we er weer een topweekend van te maken.
See you all in Molenbeersel.

#ETB #B&BTrucks #DSSV-Transpo Daniëls #Joma #AlfiRamen en Deuren #DakwerkenGille #WMXShop #damracing

Heusden-Zolder / Lommel

Je was welkom na een koud weekend.

Zo koud dat het in Haacht was, zo heet was het in Heusden-Zolder. We hadden een mooi plaatsje kunnen bemachtigen zodat we meer het gevoel hadden dat we op een camping zaten dan op de motorcross in Heusden-Zolder. Toch zijn we het weekend doorgekomen. De kinderen hielden een watergevecht, de oudere zochten de schaduw op, weer andere kon je in de tent en op het parcours vinden. Zaterdag sloten we de dag af met een barbecue om u tegen te zeggen. Op zondag kregen we bezoek van de paashaas.
Belangrijker is natuurlijk om te vernemen hoe onze piloten het ervan af brachten. Hier het verslag.
Zaterdag

Yitse Martens
Yitse was er niet.
Melissa Martens
Melissa koos voor een wedstrijddag op een 150cc machine. In de tijdstraining kon ze een 8ste tijd laten noteren. De eerste reeks moest Melissa genoegen nemen met een negende plaats. De tweede reeks was beter met een 7de plaats. Het ging goed op de 150cc, blijven volhouden. Ze sloot de dag af met een 8ste plaats
Amber Everts
De snelste tijd in de tijdstraining was voor Amber. Ze kon hierdoor als eerste naar het starthekken vertrekken. De eerste reeks was goed voor een 1ste plaats. De 2de reeks kwam Amber niet verder dan een 2de plaats maar ze liet wel de snelste rondetijd achter haar naam noteren. Amber sloot de dag af met een 1ste plaats.
Ook op zondag verscheen Amber voor de tijdstraining. Ze liet een 13de tijd noteren. De eerste reeks zette ze aan en kwam als 14de over de meet. De tweede reeks liet ze aan haar voorbij gaan. Amber sloot de zondag af met een 19de plaats.
Brent Willems
Vechtlust dat is wat ik zag bij Brent dit weekend. Hij zette in de tijdstraining een 11de tijd neer. In de eerste reeks liet hij een 11de plaats achter zijn naam zetten. In de tweede reeks kwam hij als 12de over de meet. Brent sloot de dag af met een 10 plaats.
Gunter Derwae
Om een verslag te maken over Gunter moet ik toch diep gaan om niet telkens hetzelfde te schrijven. Ik moet ook toegeven dat hij me soms helpt hiermee. Zo dadelijk zal je lezen wat ik bedoel. In de tijdstraining zette Gunter tot ieder zijn verbazing niet de beste tijd neer, hij moest genoegen nemen met de tweede tijd. Hij stelde in de eerste reeks direct orde op zaken en zette kwam als eerste over de meet met 27 seconden voorsprong op de eerste achtervolger. Hij moest wel een halve wedstrijd strijden om die eerste plaats te bemachtigen. De tweede reeks was ook goed voor de eerste plaats. Gunter sloot de dag af met een eerste plaats.
Johny Billen
In de tijdstraining was de 7de tijd voor Johny. De eerste reeks was goed voor een 6de tijd. Een 7de plaats was voor Johny gereserveerd in de tweede reeks. Johny sloot de dag af met een 7de plaats.
Bart Ghysen
Bart is nog niet wedstrijdklaar. Hij was er wel voor de nodige steun.
Zondag
Kenneth Broux
Kenneth mocht de zondag op gang trekken. In de tijdstraining zette hij een 14de tijd neer. De eerste reeks kon hij even de 9de plaats bezetten maakt een fout en werd teruggefloten naar een 15de plaats. Vocht zich een weg naar voor tot een 12de plaats maar ging dan weer in de fout. Hij kwam als 15de over de meet. De tweede reeks was een betere reeks. Zijn start was goed. Hij legde beslag op de 2de plaats, kon het enkele rondes vasthouden maar maakte dan foutjes en hij kwam als 7de over de finish. Kenneth sloot de dag af met een 8ste plaats.
Xander Tobola
Xander is volop bezig aan zijn wederoptreden op de motor maar we moeten hem nog even tijd geven om op krachten te komen. Hij was er zoals elke week om zijn teamgenoten te steunen.
Robbe Daniëls
Robbe kon je in Lommel vinden op het Sand Rookie gebeuren. Op zaterdag vond de kwalificatie plaats, hij kon een 18de tijd laten noteren. In de eerste reeks legde hij beslag op de 13de plaats. De tweede reeks was dan weer goed voor een 16de plaats. Robbe sloot de dag af met een 15de plaats.
Giel Gille
Giel en zijn familie namen dit weekend afscheid van een geliefd familielid. Ze namen afscheid van make (moeke) op zaterdag. Wij wensen de familie Gille veel sterkte in deze moeilijke tijd.
Mike Vanderstraeten
Mike zijn tijdstraining was goed voor een 10de tijd. In de eerste reeks vocht Mike voor een goede plaats. Hij kwam van de 7de plaats mocht even op de 4de plaats rijden en finishte als 5de. In de tweede reeks kende Mike een betere reeks. Hij kon lang beslag leggen op de 3de plaats maar moest die laten gaan. Hij kwam uiteindelijk als 6de over de meet. Mike sloot de dag af met een 6de plaats.
Heusden-Zolder, je was warm voor sommige te heet. Je was leuk, leerrijk, we beleefden een geweldig weekend. We danken in de eerste plaats de gemeente Heusden-Zolder om de JMS/VLM te ontvangen in hun gemeente zodat we geen vrij weekend hadden. We danken ook MC De Vrijheid om de uitdaging aan te gaan een cross te organiseren op onbekend terrein. Bedankt aan de fotografen die elke week naast het parcours staan om ons van foto's te voorzien. Bedankt aan alle supporters die weer zijn komen opdagen.
Volgend weekend zijn we te gast in Olmen op het Hondapark.

Allen daarheen.

#ETB #B&BTrucks #DSSV-Transpo Daniëls #Joma #AlfiRamen en Deuren #DakwerkenGille #WMXShop #damracing

Haacht

Je was vooral koud

Je kon ons afgelopen weekend vinden in het koude Haacht. Op de Kasteeldreef was het te doen. De kou werd getrotseerd, de mutsen opgezet, handschoenen aangedaan, sjaals omgedaan. De piloten moesten het stellen met hun kleding en hun body warmer. Allemaal klaar om er toch een leuk en gezellig weekend van te maken. Bedankt aan de fotografen voor de foto's. Sj - Pics, Fr Pictures.
Geniet van ons weekendverslag.

Zaterdag
Yitse Martens
Yitse was niet van de partij dit weekend. Andere verplichtingen.

Melissa Martens
Melissa was er wel. In de tijdstraining kon Melissa een 5de tijd laten noteren. De eerste reeks was goed voor een 6de plaats. In de tweede reeks kon ze beslag leggen op de 7de plaats. Een zevende plaats in het dagresultaat. Melissa ik heb vernomen dat je teleurgesteld bent in je eigen prestaties. Neem van mij aan dat je een topper bent. Niet opgeven, steeds je reeks uitrijden. Jij bent een echte Fun Mx Team piloot want zij geven nooit op. Die resultaten volgen.
Amber Everts
Amber, wat kunnen we van Amber zeggen op zaterdag. Dat ze er alles voor doet om die eerste plaats te behouden in het kampioenschap. Zowel in de tijdstraining als in de eerste en in de tweede reeks legde Amber beslag op de 2de plaats. Een tweede plaats in het dagresultaat.
Amber verscheen ook op zondag achter het starthekken. In de tijdstraining legde ze beslag op de 9de tijd. De eerste reeks was goed voor een 11de tijd. De tweede reeks kon ze beslag leggen op een 11de plaats. Een 12de plaats was het dagresultaat.
Brent Willems
In de tijdstraining kon Brent een 11de plaats laten noteren. In de eerste reeks legde hij beslag op de 15de plaats. De tweede reeks was goed voor een 14de plaats. Een 15de plaats was het dagresultaat.
Gunter Derwae
Als er op 1 iemand geen maat staat dan is het Gunter wel. Zowel de tijdstraining, de eerste en de tweede reeks waren goed voor de beste plaats. Hij maakt er werk van elke reeks met zoveel mogelijk voorsprong over de meet te komen. Een eerste plaats was het dagresultaat.
Johny Billen
Johny reed in zijn tijdstraining een 4de tijd. In de eerste reeks legde hij beslag op de 5de plaats. De tweede reeks was goed voor de 4de plaats. Een verdiende 4de plaats was het dagresultaat.
Bart Ghysen
Bart is nog steeds aan het revalideren. Of hij dit seizoen nog aan de start zal verschijnen moet de tijd uitmaken.
Zondag
Kenneth Broux
Kenneth zette in de tijdstraining een 17de tijd neer. In de eerste reeks kon Kenneth een zevende plaats achter zijn naam laten noteren. De tweede reeks trachtte hij te starten in neutraal, nu weet hij ook dat dat niet lukt. Moest van de laatste plaats zich een weg naar voor banen en deed dit ook, tot hij niet meer stil kwam in de bocht en hij even bij ging liggen. Hij finishte nog als 21ste. Een 15de plaats was het dagresultaat.
Xander Tobola
Dat Xander aan de beterhand is hebben we geweten. Hij was weer zijn eigen zelf maar is nog lang niet toe aan wedstrijden rijden. Hij werkt door de week aan zijn fysiek en moet van ver terug komen Hij was er wel om zijn teampiloten te ondersteunen met zijn optimistisch humeur.
Robbe Daniëls
Robbe was te vinden in Nederland bij de Dutch Masters in Oss. In de kwalificatie ronde bleef hij te lang langs het parcours waardoor hij gediskwalificeerd werd.
Giel Gille
Giel kwam na zijn val in Tongerlo niet aan de start. Zal dit seizoen waarschijnlijk niet meer achter het starthekken te vinden zijn.
Mike Vanderstraeten
Een 11de tijd was wat Mike bij mekaar kon rijden in de tijdstraining. De eerste reeks was goed voor een 19de plaats. De tweede reeks was dan weer goed voor een 16de plaats. Een 18de plaats was het dagresultaat.

Dit weekend is er een om snel te vergeten voor sommige piloten en er vol voor te gaan in Heusden-Zolder waar we volgend weekend te gast zijn
Je kan ons er vinden vanaf vrijdagavond.

Wil je ons komen bezoeken, dan geef je Brancardiershof Heusden-Zolder in op je gps en dan kan je ons vinden.

Jullie zijn welkom.

See you all there.

#ETB #B&BTrucks #DSSV-Transpo Daniëls #Joma #AlfiRamen en Deuren #DakwerkenGille #WMXShop #Damracing

Tongerlo

Een weekend met een twist

De cross die 3 weken geleden had moeten plaatsvinden ging uiteindelijk afgelopen weekend door. Tongerlo, iedereen verzamelde op de hoek van de Bijstraat en Willaert. Het weer zat mee, de motoren klaar, de piloten nog meer. De randanimatie was ook voorzien. Elke piloot had op zijn manier bijgedragen aan ons weekend. Dit is ons verslag. Foto's van Foto Rene, Sj pics, Tim van Echelpoel en Fr Pictures. Merci om elk weekend naast het parcours te staan om ons van foto's te voorzien.
Zaterdag
Yitse Martens
Papa en mama Martens hadden andere plannen voorzien omdat deze week geen wedstrijd ingepland stond.
Melissa Martens
Melissa reed in de eerste reeks voor een goede plaats en kon de 5de plaats laten noteren. In de 2de reeks ging ze voor een beter resultaat en dat kwam er ook. Goed voor een 4de plaats. Eindstand een mooie 4de plaats. Blijven volhouden plaats nummer 3 ligt voor het grijpen.
Amber Everts
Op zaterdag kwam Amber aan de start in de JMS. Ze reed in de beide reeksen van start tot finish op de eerste stek. Ze zette in de beide reeksen ook de beste tijd achter haar naam. Eindstand een verdiende eerste plaats.
Op zondag kon je Amber vinden in de VMCF te Paal. Ze diende daar haar opwachting te maken omdat ze binnenkort haar wedstrijden in de Imba moet gaan bestrijden. Ze reed er in beide reeksen een 2de plaats bij mekaar. Eindstand een mooie 2de plaats.
Brent Willems
Brent kwam in de eerste reeks opzetten vanaf een 18de plaats. Hij kon beslag leggen op de 13de plaats. In de 2de reeks startte hij beter met een 12de plaats, moest 1 plaatsje prijsgeven en kwam als 13de over de meet. Eindstand een 12de plaats.
Gunter Derwae
Op Gunter stond geen maat. In de beide reeksen legde hij beslag op de eerste plaats en op de beste tijd. Hij geeft zich elke week van start tot finish helemaal . De hoogste plaats op het podium was voor Gunter.
Johny Billen
Johny reed in de eerste reeks voor de beste plaats maar moest genoegen nemen met de 4de plaats. De tweede reeks was goed voor een 6de plaats. Eindstand een verdiende 5de plaats.
Bart Ghysen
Bart kwam nog niet aan de start maar was ter plaatse om zijn teamgenoten te ondersteunen.
Zondag
Kenneth Broux
Zoals altijd trok Kenneth de dag op gang. De tijdstraining was goed voor een 12de plaats. In de eerste reeks baande hij zich een weg van de 11de plaats naar een 7de plaats. De tweede reeks was goed voor een 6de plaats. Eindstand een mooie 7de plaats.
Xander Tobola
Xander is nog niet wedstrijdklaar. Op zaterdag was hij aanwezig voor morele steun, op zondag ging hij trainen in Genk.
Robbe Daniëls
In de tijdstraining zette Robbe een 6de tijd neer. In de eerste reeks kwam hij als 9de over de meet. De tweede reeks kwam Robbe niet meer aan de start. Eindstand een 15de plaats.
Giel Gille
Tot iedereen zijn verbazing deed Giel het de afgelopen weken beter dan verwacht bij de Inters 250. In de tijdstraining kon hij 13de tijd laten noteren. In de tweede reeks reed hij zich een weg naar voor van de 11de naar de 9de plaats. In de tweede reeks was Giel goed op weg om beslag te leggen op de 8ste plaats als in de 4de ronde het noodlot toesloeg. Hij schoof van zijn voetsteun kwam met zijn voet vast te zitten en moest de wedstrijd staken. Hij werd nog als 14de genoteerd. Eindstand een 11de plaats. Giel vertrok al tijdens de 2de reeks naar het ziekenhuis om de schade te laten opmeten en die is niet van de poes. Scheen- en kuitbeenbreuk, werd op maandag geopereerd en heeft nu een revalidatie van 6 maanden voor de boeg. Giel blijft optimistisch en gaat zich helemaal concentreren op zijn herstel.
Mike Vanderstraeten
Een 11de tijd was wat Mike kon laten noteren in de tijdstraining. Een superstarter zal Mike niet worden maar hij stond in de start zeker zijn mannetje. Hij baande zich een weg naar voor naar een 6de plaats. De tweede reeks was dan weer goed voor een 7de plaats. Hij kwam van de 11de plaats. Eindstand een 5de plaats.

Ons weekend zit erop.
We onthouden dat Gunter en Amber op zaterdag weer de snelste waren. We onthouden ook dat Bart en Xander nog niet wedstrijdklaar zijn. Wij onthouden ook dat de gevolgen van het voetsteun zware gevolgen kan hebben. We wensen Giel een spoedig herstel van het hele team. You come back stronger.

#ETB #B&BTrucks #DSSV-Transpo Daniëls #Joma #AlfiRamen en Deuren #DakwerkenGille #WMXShop  

Genk - Valkenswaard

Ons weekendverslag

Genk. Afgelopen weekend kon je ons vinden in Genk. We hebben als team een speciale band met Genk en ook deze keer ging iedereen er voor. De ene al wat meer geruster dan de andere. Op zaterdag hadden Yitse, Melissa, Amber, Brent, Johny en Gunter hun werk. Op zondag werd de fakkel doorgegeven aan Kenneth, Giel en Mike. Robbe was afgezakt naar Valkenswaard. Hier is het verslag van ons weekend. Bedankt aan de fotografen voor de foto's.
Zaterdag
Yitse Martens.
De kleinste van de hoop mag elk weekend op gang trekken voor het team. Hij deed zijn taak goed. In de tijdstraining zette hij een 15de tijd neer. De eerste reeks was goed voor een algemene 16de plaats. Tweede reeks was iets minder, 19de plaats. Eindstand een 19de plaats. Hij leert elke week bij.
Melissa Martens.
Melissa kwam bij de dames B aan de start. In de tijdstraining was ze 7de. De eerste reeks was goed voor een 5de plaats. In de tweede reeks moest ze genoegen nemen met een 8ste plaats. Eindstand een mooie 7de plaats.
Amber Everts.
Amber zette de snelste tijd neer in de tijdstraining. De eerste en de tweede reeks waren goed voor de eerste plaats. In de tweede reeks zette ze de beste rondetijd neer. Eindstand, het hoogste schavot was voor Amber.
Zondag trok Amber de gaskabel weer strak zoals mama Iris aangaf bij de Nieuwelingen 250. De tijdstraining was goed voor een 11de plaats. De eerste reeks kon Amber beslag leggen op de 7de plaats, de tweede reeks was goed voor een 9de plaats. Eindstand een welverdiende 9de plaats.
Brent Willems.
De tijdstraining was goed voor een 14de plaats. Beide reeksen waren goed voor een 15de plaats. Eindstand een 15de plaats. Ook Brent maakt elke week vorderingen. Blijven volhouden, never give up. Alles komt altijd goed.
Johny Billen.
Hij blijft verrassen bij de Experten B. Zowel in de tijdstraining als in de beide reeksen hield Johny, samen met Gunter de eer hoog. Hij legde beslag op een 3de plaats. Eindstand, een 3de plaats, Johny voor de 3de keer op rij op het podium.
Bart Ghijsen.
Voorlopig nog geen plaats achter het starthek wel aanwezig voor morele steun.
Gunter Derwae.
In tegenstelling tot andere tijdstrainingen kon Gunter geen beslag leggen op de snelste tijd. In het begin dachten we nog dat we deze week toch wat spektakel te zien kregen omdat hij geen kopstart had. Dat was echter niet wat Gunter van plan was. Hij was in de beide reeksen de snelste van het pak. Eindstand 1ste.
Zondag
Kenneth trok op zondag de dag op gang. In de tijdstraining zette hij een 14de plaats neer. De start in de eerste reeks was niet denderend en hij moest zich een weg naar voor banen. Hij kwam als 12de over de meet. De tweede reeks was zijn start veel beter. Hij reed 2 ronden op de 2de plaats en 2 ronden op de 3de plaats. Maakte dan een foutje met schakelen en moest hij 2 plaatsen prijs geven. Eindstand een mooie 10de plaats.
Xander Tobola.
Voorlopig nog geen plaats achter het starthek wel aanwezig voor morele steun.
Robbe Daniëls.
Robbe reed een sterke kwalificatie maar kon zich helaas niet kwalificeren in Valkenswaard. Volgende lukt het wel, de moed niet opgeven.
Giel Gille.
De tijdstraining was goed voor een 19de tijd. In de eerste reeks kon Giel beslag leggen op de 13de plaats. De tweede reeks was ook goed voor een 13de plaats. Eindstand een 14de plaats.
Mike Vanderstraeten.
Een 11de tijd was wat Mike kon laten noteren in de tijdstraining. De eerste reeks was goed voor een 14de plaats, hij mocht even proeven van de 11de plaats maar kon hem niet vasthouden. De tweede reeks startte hij als 10de, kon even beslag leggen op de 8ste plaats maar werd uiteindelijk 12de. Eindstand 13de.
Elke week laten onze mannen en vrouwen zien wat ze in hun mars hebben. Elke week verleggen ze hun grenzen. Elke week staan ze paraat. Elke week weer opnieuw en dat is wat hun groot maakt, de resultaten zullen volgen. Het weekend van 6 en 7 april zijn we te vinden in Tongerlo. Hier gaan onze piloten de strijd weer aan.
We zien jullie graag in Tongerlo.
Bedankt voor het lezen van ons verslag.
See you all in Tongerlo.
Thanks for reading our report.

#ETB #B&BTrucks #DSSV-Transpo Daniëls #Joma #AlfiRamen en Deuren #DakwerkenGille #WMXShop  

Arendonk - Mill

Alleen maar doorzetters in het team

De hele motorcross karavaan had zich verplaatst naar Arendonk na een weekje rust. Ze stonden allemaal op scherp. Het parcours lag er prachtig bij, het weer zat mee. De motoren gesmeerd, de piloten op punt. Wij waren klaar voor een weekendje cross.
Zaterdag

Yitse Martens
Om het met de papa zijn woorden te zeggen. Training was vooral verkennen, in de wedstrijden ging het steeds beter. Mooie motivatie en moed gezien ! Al in de top 10 beland. En dat is voor dit jaar al een heel knappe presentatie voor ons klein manneke !

Melissa Martens
Melissa zette in de tijdstraining een 7de tijd neer. In de eerste reeks kon ze beslag leggen op de 6de plaats. De tweede reeks was goed voor een 8ste plaats. Elke week maakt Melissa vooruitgang. Eindstand 7de van de dag.
Amber Everts
Van Amber weten we dat ze er altijd voor gaat en ook deze week was het niet anders. In de tijdstraining zette Amber een 4de tijd neer. De eerste reeks was goed voor een 3de plaats. De tweede reeks was het een plaatsje hoger. Eindresultaat 2de plaats. Op zondag reed Amber haar wedstrijd bij de Nieuwelingen 250. In de tijdstraining zette ze een 14de plaats neer. De eerste reeks was goed voor een 14de plaats. De tweede reeks deed ze het beter met een 8ste plaats. Eindresultaat 9de plaats.
Brent Willems
In de tijdstraining zette Brent een 15de tijd neer. De beide reeksen waren goed voor een 16de en 17de plaats. Eindresultaat 17de plaats.
Gunter Derwae
Hij verscheen weer aan de start na 6 maanden inactiviteit. De specialist zag hem al komen, Daisy zag hem gaan. Hij kreeg groen licht om weer op de motor te stappen. Hij liet dan ook direct merken dat ze dit jaar rekening met hem moeten houden. Zowel in de tijdstraining als in de beide reeksen was Gunter de snelste. Eindresultaat 1ste plaats. 
Johny Billen
Als we van een verrassing in het team mogen spreken dan moeten we zeker Johny zijn naam laten vallen. Voor de 2de keer op rij kon hij een podiumplaats bemachtigen. In de tijdstraining reed hij de 5de tijd. In de eerste reeks kwam hij als 3de over de meet. De tweede reeks was goed voor een 5de plaats. Eindresultaat 3de plaats.
Bart Ghysen
Bart gaan we nog niet direct achter het starthekken vinden. Hij was wel ter plaatse om zijn teamgenoten aan te moedigen.

Zondag

Kenneth Broux
In de tijdstraining zette Kenneth een 13de tijd neer. De eerste reeks leek hij niet goed in zijn ritme te komen na zijn val in de start. Toch kon hij de 15de plaats bemachtigen. De tweede reeks was goed voor een 13de plaats. Eindresultaat 15de plaats.
Xander Tobola
Xander gaan we ook nog niet direct achter het starthekken vinden. De winterstop en stage heeft hem geen goed gedaan. Nu is het vooral om naar zijn lichaam te luisteren en het te laten rusten. Veel beterschap. Dat je snel terug kan doen wat je graag doet.
Robbe Daniëls
Robbe ging in Nederland in de ONK rijden. In de tijdstraining zette Robbe een 19de plaats neer. De eerste reeks was goed voor een 22ste plaats, de tweede reeks eindigde hij 2 plaatsen hoger. Eindresultaat 20ste plaats.
Giel Gille
Giel heeft zijn overstap naar de Inters 250 goed verteerd. Het is dit jaar een leerjaar maar hij doet het goed. In de tijdstraining zette hij een 11de tijd neer. We zagen mooie reeksen van Giel met een 6de en 8ste plaats als resultaat. Eindresultaat 7de plaats.
Mike Vanderstraeten
De tijdstraining was goed voor een 5de tijd. Dat Mike geen super starter is dat is algemeen geweten maar dat laat niet af dat hij vecht voor elke plek die hij veroverd. De eerste reeks is goed voor een 4de plaats. In de tweede reeks moet hij genoegen nemen met een 5de plaats. Eindresultaat 4de plaats.

Wat ik dit weekend heb gezien en onthouden is dat elke piloot van het team voor zijn plaats gevochten heeft tot de laatste seconde van de wedstrijd. Allemaal doorzetters in het Funmxteam omdat ze niet meer kunnen. Opgaves waren er niet. Voorlopige zijn de podiumplaatsen weggelegd voor de oudste van de piloten. Volgend weekend zijn we te gast op de Horensbergdam te Genk.
See you all there.
#ETB #B&BTrucks #DSSV-Transpo Daniëls #Joma #AlfiRamen en Deuren #DakwerkenGille #WMXShop  

Vorselaar

Je was koud, nat en winderig maar we hebben je overleefd

Vorselaar, the place to be. De organisatie lag er in handen van de Stroekcxvrienden. Ze stelden alles in het werk om ons een goed weekend te bezorgen. Onze piloten keken er naar uit. Het beloofde een koud, nat en winderig weekend te worden en dat werd het ook. Alle elementen waren aanwezig om er een echte cross van te maken.
Zaterdag
Yitse Martens
Veel wind en een natte ondergrond maakten het zwaar. Training was vooral verkennen, in de wedstrijden ging het steeds beter. Mooie motivatie en moed gezien!Dat is wat de papa er van vond. Zelf heb ik Yitse niet zien rijden maar alles wat ik hoorde was positief. Hij toonde inzet, gaf niet op, beet zich vast in het parcours. Hij leert elke week bij en dat is voor Yitse op het moment het allerbelangrijkste, buiten heel veel fun hebben op de moto.
Melissa Martens
Bij de dames B zette Melissa een 4de tijd neer. De eerste reeks was goed voor een 3de plaats. Het zag er naar uit dat Melissa het eerste podium voor het Fun Mx Team zou gaan bestijgen maar niets was minder waar. In de tweede reeks kwam Melissa als 6de over de meet. Ze greep net naast een podium plaats. Eindresultaat 4de plaats.
Amber Everts
Amber vierde haar 20ste verjaardag. Ze was er op gebrand om haar eigen de beker cadeau te doen voor haar verjaardag. In de tijdstraining kon Amber beslag leggen op de 2de plaats. Amber deed waarvoor ze kwam en reed in beide reeksen voor de eerste plaats en ze nam die ook. Eindresultaat 1ste plaats.
Brent Willems
Brent zette een 4de tijd neer in de tijdstraining. De eerste reeks kwam hij als 6de over de meet. In de tweede reeks moest hij een plaatsje prijsgeven en kwam 7de over de meet. Eindresultaat 8ste plaats.
Gunter Derwae
Nam nog geen plaats achter het starthekken.
Johny Billen
Johny trad voor de eerste keer aan dit seizoen. En ja hoor, Johny zorgde voor de eerste podiumplaats voor het Fun Mx Team. Hij reed rustig zijn wedstrijd waardoor hij eindigde als 2de in het dagklassement.
Bart Ghysen
Nam nog geen plaats achter het starthekken.

Zondag
Kenneth Broux
Het parcours lag er nat en slipperig bij in de tijdstraining. Kenneth kon een 18de tijd laten noteren. In de eerste reeks kwam hij als 5de over de meet. De tweede reeks was goed voor een 9de plaats. Eindresultaat is een mooie 8ste plaats.
Xander Tobola
Nam nog geen plaats achter het starthekken.
Robbe Daniëls
Robbe trad niet aan. Hij verkoos om zich te gaan voorbereiden op de wedstrijden van het volgende weekend.
Giel Gille
Ook Giel stond klaar voor zijn eerste wedstrijd van het seizoen. Stukken aan zijn motor maakte dat hij aan de start verscheen op een andere moto. In de tijdstraining liet hij een 14de tijd noteren. In de eerste reeks kwam hij als 10de over de streep. Meteen ook zijn plaats in de eindstand. De tweede reeks werd niet verreden wegens te gevaarlijk door de windstoten.
Mike Vanderstraeten
Mike reed in de tijdstraining een 4de tijd bij mekaar. Ook Mike reed maar 1 reeks, maar wat voor 1. Vanuit de achterste rangen baande hij zich een weg naar voor tot een 3de plaats. Meteen ook de uitslag van de dag voor Mike.

Het natte, koude en winderige weekend ligt al een paar dagen achter ons. De eerste podiumplaatsen zijn een feit. Het zag er goed uit. Volgend weekend zijn we te gast in Tongerlo. De organisatie ligt er in handen van de Kievitcrossers.

Als je ons komt bezoeken in Tongerlo hou dan even rekening met onderstaande.

Hierbij de wegomschrijving voor de cross van dit weekend.
Cross Mc Kievitcrossers
Rennerspark is aan ilsestraat Oosterwijk
Via Olenseweg N152
Herselt Olen tot Oosterwijk rechts via Busselen naar De reid zo naar ilsestraat,niet langs Neurusstraat.
Via Tongerlo Oevel Tongerlostraat links naar de Bosstraat dan ilsestraat,
NIET van de Tongerlostraat naar de Bijstraat.
Er zal een lint gespannen zijn op het rennerspark er mag niet voorbij het lint geparkeerd worden op vraag van de eigenaar, gelieve dat te respecteren, dank u.
De autoparking is langs de Bijstraat naar willaart. Gelieven zo veel mogelijk personenwagens op de autoparking te parkeren. Alvast bedankt en allemaal welkom.


#ETB #B&BTrucks #DSSV-Transpo Daniëls #Joma #Alfi Ramen en Deuren #DakwerkenGille #WMXShop  

De eerste van het seizoen

Lommel

De eerste cross van het jaar was aangebroken. Iedereen keek er naar uit. De zenuwen stonden gespannen, de spieren ontspannen. De eerste in Helchteren kon helaas niet doorgaan en dus was de eerste afspraak in de zandbak van Lommel. Onze jongens en meisjes lieten zien dat er rekening met hun gehouden moet worden. Mechanische pech voor 2 van de 3 rijders op zondag in de tijdstraining en eerste reeks kon de pret niet drukken.
Zaterdag
Yitse Martens
Bij Yitse in de reeks stonden ze met 45 piloten aan de baar. Voor Yitse is het een leerjaar na zijn overstap naar de 65cc machine. In de tijdstraining kon Yitse de 36ste tijd neerzetten. De reeksen waren leerrijk en hij gaf niet op. Zelf was hij tevreden omdat hij niet opgaf. Mama en papa waren zeer fier op Yitse, zo stand houden tussen de kleppers die toch wel aanwezig waren in Lommel.
Melissa Martens
Voor Melissa was het de eerste wedstrijd met een machine op 2 wielen. Ze zette de 8ste tijd neer in de training. De eerste en tweede reeks waren goed voor een 8ste plaats. Eindstand 8ste.
Amber Everts
Zaterdag Dames A & B
Tijd 8ste
1ste reeks lang 5 gehangen gevallen en 7 binnen gekomen
2de reeks 8 binnen gekomen
Totaal 7, Het rijden ging goed tussen die kleppers.
Zondag Nieuw mx250cc
Tijd 4 de
1ste reeks 20ste vertrokken, over kop gegaan en 11de binnen gekomen
2de reeks was het lampke uit, en 14de aangekomen ..
totaal 12de, er kon veel meer inzitten. Misschien is wat beter gaan trainen is de conclusie van Amber.
Brent Willems
In de tijdstraining zette een 11de tijd neer. De eerste reeks was een goede reeks, iedereen content over de inzet en een 15de plaats. De 2de reeks was goed voor een 12de plaats. Eindstand 10de.
Gunter Derwae
Nam nog geen plaats achter het starthekken.
Johny Billen
Nam nog geen plaats achter het starthekken.
Bart Ghysen
Nam nog geen plaats achter het starthekken.

Zondag
Kenneth Broux
In de tijdstraining zette Kenneth een 9de tijd neer. De eerste reeks had hij een goede start maar kwam in de eerste bocht ten val en was op achtervolgen aangewezen. De jacht ging open maar anders dan andere jaren. Met verstand reed hij het gat dicht tot een 3de plaats. Bij het inhalen van de 2de ging het mis, de koorden in en terug gefloten tot een 14de plaats. Hij zette wel de beste tijd neer. In de tweede reeks had hij een mindere start. Kwam terug van de in de achterhoede tot een 7de plaats. Eindstand 10de plaats.
Xander Tobola
Nam nog geen plaats achter het starthekken.
Robbe Daniëls
Robbe zette in de tijdstraining een 24ste tijd neer. Hij kende een goede reeks maar als hij beslag kon leggen op de 16de plaats sloeg het noodlot toe en liet de motor hem in de steek. In de tweede reeks maakte hij goed wat in de eerste reeks verkeerd ging. Hij ging voor de eerste plaats en hij nam de eerste plaats. Hij zette ook de beste tijd achter zijn naam. Eindstand 7de.
Giel Gille
Nam nog geen plaats achter het starthekken.
Mike Vanderstraeten
Door mechanische pech kon Mike geen tijd laten noteren in de tijdstraining. De eerste reeks vocht Mike zich een weg van de 15de naar de 10de plaats. De tweede reeks was ook goed voor een 10de plaats. Eindstand 10de.

Het eerste weekend zit er op. Het verslag is gemaakt, de foto's zijn getrokken. Merci aan de fotografen. Op naar de volgend wedstrijd in Vorselaar op 9 en 10 maart. 

#ETB #B&BTrucks #DSSV-Transpo Daniëls #Joma #Alfi Ramen en Deuren #DakwerkenGille #WMXShop  

Genk - De laatste van het seizoen

Bedankt aan iedereen die het mogelijk maakte. 

De laatste van het seizoen. Geen verslag hoe onze jongens het deden op deze dag.
Bedankt aan alle piloten die er dit jaar elke week geweest zijn. De grootste dank gaat uit naar alle organisatoren, rescue team en vlm.
De clubs durfden het buiten het Fun Mx Team aan om één of meerdere crossen te organiseren. Dus onze welgemeende dank aan; Mc De Vennecrossers, Pr Racing Team, Mc Kenaka, Mc De Buiting, Amc Genk, Molse Rakkers, Mc De Grensduivels, Team Van der Schraelen, Mc Siberië, Team Caubergh, Betemo Team, De Delta Crossers, Mc De Stroeckxvrienden, Mc De Vrijheid, Mc De Zandklievers en andere clubs die ik vergeten ben. Zonder jullie hadden wij geen mooie crossen gezien en geen kampioen kunnen afleveren dit jaar.
Het rescue team olv May ook van harte bedankt om altijd goed voor onze piloten te zorgen.
Het Fun Mx Team zorgde dit jaar in de JMS en in de VLM voor 50 beste tijden, We gingen voor 52 reeksoverwinningen, 29 1ste plaatsen, 22 2de plaatsen en 25 3de plaatsen. Belangrijker is dat we bij de Nationalen 250 Giel Gille konden huldigen als kampioen. Sara Leyssens werd 2de bij de Dames A. Xander Tobola nam beslag op de 3de plaats bij de Aspiranten. Gunter kon beslag leggen op een 3de plaats in het kampioenschap bij de Experten. Voor ons is Gunter Derwae onze kampioen. Zonder blessure was het kampioenschap voor hem.
Ook in de BMB leverde het Fun Mx Team een kampioen af. Dietger Damiaans werd voor de 2de keer op rij kampioen bij de Inters in de BMB.
Verder willen we alle kampioenen in de JMS en de VLM proficiat wensen.
We sluiten het seizoen af met goede moed voor het volgend jaar. Wat de veranderingen zullen zijn kunnen jullie volgen op de facebookpagina van Fun Mx Team of via de website funmx-team.be

Team trofee

Ze hebben zich geamuseerd. 

Afgelopen weekend stond het Fun Mx Team met 3 team aan de start tijdens de team trofee.
Bij de Beloften en Nieuwelingen kwam het trio Xander Tobola, Robbe Daniëls en Kenneth Broux aan de start.
Bij de Juniors en Nationalen was die eer weggelegd voor Matteo Puffet, Marnick Lagrou en Maxime 's Jongers.
Bij de Inters hadden Bryan Engelen, Robin Everts en Jens Carlier hun motor uit de camionette gehaald.
Beloften en Nieuwelingen
In de eerste reeks was het aan Xander en Kenneth. Xander reed een goede wedstrijd, Kenneth voerde een strijd met zijn 350cc machine. De tweede reeks was het de beurt aan Robbe en Xander. Ze reden beide een goede reeks. Robbe kwetste zich aan zijn knie en kwam in de derde reeks niet aan de start. In de derde reeks kwam enkel Kenneth aan de start. Hij dacht ik heb genoeg pk's dus laat ik maar een kopstartje nemen. Hij reed een degelijke reeks.
Met hun konden ze in de eindstand beslag leggen op een 14de plaats.
Juniors en Nationalen
In de eerste reeks kwamen Matteo en Maxime aan de start en ze zette mooie plaatsen neer voor het Fun Mx Team. De tweede reeks is het aan Marnick en Matteo, beide eindigen in de top tien. De derde reeks is het aan Marnick en Maxime. In deze reeks werd de slechtste plaats genoteerd maar die mag door de regels van de team trofee geschrapt worden. De jongens veroveren hierdoor een mooie 3de plaats algemeen.
Inters
Bij de Inters kwamen alle piloten van het team aan het werk tijdens de 3 reeksen.
Bryan kende problemen in de eerste reeks en moest noodgedwongen de wedstrijd staken. De 2de en 3de reeks reed Bryan een zeer goede wedstrijd. Robin hadden ze niet verteld dat hij 3 keer uit zijn pijp moest komen maar dat liet hij niet aan zijn hart komen. Hij reed 3 fantastische wedstrijden. Jens reed ook 3 geweldige wedstrijden. Samen veroverde ze de 7de plaats bij de Inters.
Ik zou nog vergeten om over zaterdag te schrijven. Brent was niet tevreden over zijn reeksen op zaterdag maar reed de wedstrijden toch uit.
Yitse maakt elke week vorderingen en de foutjes die hij maakt neemt hij mee als leergeld naar de volgende wedstrijd.
In het weekend zijn we te gast in Genk voor de laatste wedstrijd voor het kampioenschap voor de JMS. Door de verkiezingen op zondag hebben ze het hele programma op zaterdag ingepland.
Bedankt aan de fotografen die er  

Reet

VLM finale

Reet, de finale van het VLM kampioenschap stond op het programma. Na het vorige weekend in Lummen, ons eigen cross, waren we er klaar voor. Robbe had in Lummen al de 4de plaats in het Belgisch kampioenschap BMB te pakken bij de Beloften, Dietger bij de Inters. Nu was het de beurt voor Xander die een 3de plaats kon bemachtigen bij de Aspiranten. Giel dan weer was bij het begin van de dag al kampioen bij de Nationalen 250. Wat een mooie dag had moeten worden moesten we in mineur afsluiten.

Geen wedstrijdverslag maar een impressie van ons weekend.

Xander deed waarvoor hij naar Reet gekomen was. Zijn 3de plaats opeisen bij de Aspiranten. Hij reed 2 geweldige wedstrijden en werd na de 2de manche gevierd door het team.

Dit is wat papa Philippe te zeggen had op facebook;

Dikke proficiat Xander Tobola met uw 3de plaats van het VLM kampioenschap.
Je hebt uw best gedaan en veel bijgeleerd.
We zijn fier op je.

Met heel veel dank aan de supporters en uiteraard het FUN - MX TEAM !!!

Robbe Daniëls sloot het seizoen af zoals hij het begonnen was. Zijn wedstrijden waren altijd mooi om naar te kijken en te beleven. Zelf wil Robbe meegeven dat hij voor het eerste jaar met de 125cc en bij het Fun Mx Team zich tevreden acht met wat hij allemaal heeft bijgeleerd. Hij vond het een leerrijk en spannend jaar.

Giel was bij het begin van de dag al zeker van de 1ste plaats in het kampioenschap. Hij kwam aan de start van de eerste reeks en reed zijn wedstrijd zoals we van hem gewend waren. Na de eerste reeks stonden familie, vrienden, het Fun Mx Team klaar om hem te vieren.

De tweede reeks kwam Giel aan de start, vertrok als een waardig kampioen, klaar om zijn trofee op het einde van de dag in ontvangst te nemen maar een val en een stomme beoordelingsfout van een andere piloot besliste er anders over.

Dit is wat papa Gerrit te zeggen had hierover

Giel zal deze dag anders moeten beleven,in plaats van de kampioenen huldiging gaat hem om 20uur onder het mes
Sleutelbeen verbrijzeld en op twee plaatsen gebroken.
Dit ondanks zijn valpartij en dan heb je van die gp mannen die geen respect hebben voor andere en u los aanrijden ook al zien ze u liggen van ver. En dat de mensen denken van mij wat ze willen omdat ik helemaal over mijn toeren was,da kan mij gene bal schelen. Ik weet wat ik zag en wist dat dit ni kan. En er zijn nog mensen die het gezien hebben.
Mijne zoon heeft voor dit een heel jaar gewerkt en het mooiste moet hij missen....

Operatie van Giel Gille is goed verlopen maar sluiten het seizoen af met gemengde gevoelens...

Dit wil Giel zelf nog kwijt;

Het seizoen liep voor mij anders af dan verwacht, maar toch kan ik mij officieel kampioen 🥇🏆 bij de Nationalen 250 noemen na er een jaar hard voor gewerkt te hebben. Ik wil iedereen bedanken, het hele Fun mx team in het bijzonder Tony Geijsels Marijke Van de Weyer en Daisy Geijsels, WMX shop Els Vannuffelen Jeff Peeters Seppe Peeters en Wim Peeters, Jimmy Nevelsteen voor de fysieke trainingen, opa als mijn mechanieker, mijn mama An Michiels en papa Gerrit Gille, Kiyara Gille en Lorinke Luyten om er telkens op nieuw voor mij te staan, ook bedankt aan al mijn sponsors en supporters. Up to next year, maar nu eerst verdiende rust.

Brent reed zoals gewoonlijk zijn wedstrijden op zaterdag, hij zat niet goed in zijn vel maar we zijn blij dat hij de wedstrijden zonder al kleerscheuren heeft afgerond. Brent moet nog enkele wedstrijden rijden voor het kampioenschap gedaan is in de JMS. Hij leerde al veel bij dit jaar. Doe zo voort, goed bezig, de moed niet laten zakken. Never give up! Wat Brent van zijn seizoen vond horen jullie na het einde van het kampioenschap in de JMS.

Kenneth reed een super finale wedstrijd. De beide reeksen reed Kenneth voluit vanaf het begin, iets dat we hem weinig hebben zien doen dit seizoen. Meestal kwam hij pas in de laatste rondes tot leven. Ook Kenneth heeft veel vooruitgang gemaakt. Hij liet zien dat ook met ups en downs je er kan komen.

Dit is wat papa Carlo te vertellen had;

Gisteren laatste cross gereden van het jaar 7 plaats van de 21 algemene uitslag 12 van de 34 mama en papa zijn zeer tevreden

Dit is wat Kenneth zelf te zeggen had

Seizoen 2018 zit er op nu nog een paar crossen gewoon amuseren. Ik heb dit jaar 2 keer op het podium gestaan. 1 keer in Lommel de eerste cross. En in Duitsland in de DAMCV. Graag wil ik als eerst de gene die ieder weekend op het parcours stond om foto's te maken heel graag bedanken. Ik heb een bewogen jaar gehad met veel UPS en veel downs. Ik heb ook een liefde (zijspan) gevonden die ik zeker meer wil gaan doen in de winter en door het seizoen. Ik ben op een 12de plaats in het kampioenschap van de VLM geworden. ( oké niet super goed) maar ik heb dit jaar weer veel bij geleerd. Ik wil ook graag het fun mx team o.a. Tony GeijselsDaisy Geijsels en Marijke Van de Weyer bedanken dat ik in het team mocht. En dat jullie zoveel geduld met mij hebben gehad.
Mijn ouders wil ik ook heel graag bedanken. Zonder jullie steun was dit mij nooit gelukt. En natuurlijk iedereen die voor mij heeft gesupporterd. Dank u wel allemaal ik zie jullie in 2019 nu goed trainen en dan terug achter de start hekken. Nog eens een dikke proficiat aan
Robbe Daniëls die 3de eindigden Xander die het eerste jaar op zondag reed en ook 3 de eindigden en zeker en vast Giel met je overwinning.. en ook een spoedig herstel maat.

Yitse reed zijn tweede wedstrijd op de 65cc. Leergeld dat is wat ze in de begin jaren moeten betalen en ook Yitse kreeg er mee te maken. Yitse was blij dat hij kon rijden. De teleurstelling bij de papa was groter.

Dit is wat papa Jimmy te zeggen had.

Dit weekend ging Yitse aan de slag in Reet. Dit keer moeten we klasseren als leergeld. Minder goede momenten werden afgewisseld met goede momenten. Doorzetters komen er ! Goed gedaan Yitse.

De andere piloten kwamen niet meer aan de start. Jonas had er een tijd geleden al de brui aan gegeven. Johny moest denken aan zijn gezondheid maar was wel aanwezig. Gunter was ook van de partij maar kwam niet aan de start. Hij kwetste zich vorig weekend en is ondertussen al onder het mes gegaan. Dietger nam een week rust, hij werd vorig weekend kampioen in de BMB. Sara nam samen met Dietger vrij om op zoek te gaan naar een getuige voor in 2020.

Als laatste nog een een woord van teambaas Tony.

Hij laat weten dat hij trots is op al zijn piloten stuk voor stuk. Hij wil de piloten en hun familie en vrienden bedanken voor hun inzet dit seizoen. Hij wenst de kampioen proficiat en een spoedig herstel.

Hij wil ook van deze kans gebruik maken om iedereen te bedanken die er telkens stond om de piloten van het Fun Mx Team te ondersteunen. Bedankt in de eerste plaats aan alle sponsors. ETB Trucks, DSSV Transpo Daniëls, Dam Racing, WMX Shop, Paesen Trucks, Double D, B&B Trucks, Grondwerken Frederix, Joma, Racing Skills, Bell Helmets, Dakwerken Gille, Carlofixt, Tobola Schilderwerken, Kapsalon Linda, Dagbladhandel Peggy, Auto's Engelen, Alfi ramen en deuren.

Een grote dank u wel gaat ook naar het Medisch Rescue Team onder leiding van May en naar alle fotografen die ook elke week in weer en wind op en rond het parcours te vinden waren.

Volgend weekend zijn we te vinden in Sint Huibrechts Lille voor de teamtrofee.  

Houtvenne - Orp Le Grand

VLM - BMB - we liggen op schema

Houtvenne, the place to be afgelopen weekend. De organisatie lag er in handen van MC De Vennecrossers. Ze stelden alles in het werk om ons een mooi weekend te bezorgen.

Er was een reeks voorzien voor zijspannen niet vergunninghouders en voor onze piloten betekende het dat Gunter, Giel en Sara het eens gingen proberen. Hoe dat verliep lees je later.

Gunter en Sara reden ook nog hun gewone wedstrijden en ook Brent kwam aan de start.

Op zondag kwamen Xander, Kenneth en Giel aan de start.

Robbe en Dietger konden jullie dan weer vinden in Orp Le Grand voor hun wedstrijden in de BMB.

Wij bedanken onze sponsors ETB, Paesen Trucks, Dssv - Daniels Transpo, Dam Racing, Wmx Shop, Joma, B&B Trucks, Double D, Bell Helmets, Racingskills, Grondwerken Frederix om ons de gelegenheid te geven elk weekend te kunnen crossen.

Ook dank aan de fotografen. Deze week foto's van Sj Pics, Wendy Pics, Grietje Mx Pics, Foto Rene en Moter cros Joanes

Hier volgt ons verslag.

Zijspannen op zaterdag.

In de tijdstraining reed Gunter met Alain in het bakske. Die deed het niet slecht maar hij had het onderschat, ging op zoek naar een vervanger voor de eerste reeks en kon hiervoor Kenneth strikken. Gunter en Kenneth kende een goede start in de eerste reeks. Ze kende wat pech en waren naar een laatste plaats verwezen maar Gunter en Kenneth deden er alles aan om niet als laatste te eindigen. Dat werden ze zeker niet. De tweede reeks kwamen ze niet meer aan de start wegens motorpech.

Sara liet zich bijstaan door Gio. Hij reed met de zijspan en Sara ging in het bakje. Ze deden het goed, hadden enorm plezier en dat is tenslotte wat telt. Zij reden hun 2 wedstrijden.

Giel liet zich bijstaan door Mario. Ook zij kende wat problemen tijdens de wedstrijd. Zij konden net als Sara en Gio wel 2 wedstrijden rijden.

Giel en Mario waren de beste van de 3 duo's, na Gunter en Kenneth. Sara en Gio sloten het rijtje af.

Xander Tobola

Xander is de laatste weken goed bezig. Zijn starten zijn beter en dat mag ook gezegd worden. Sinds hij op stage is geweest zijn zijn wedstrijden een lust voor het oog.

In de tijdstraining zette Xander een algemene 13de tijd neer, goed voor een 2de tijd bij de Aspiranten. De eerste reeks kwam hij van een algemeen 17de plaats terug tot een 14de plaats, bij de Aspiranten goed voor een 2de plaats. De tweede reeks vocht hij zich een plaats naar voor van de 21ste tot de 17de plaats algemeen. Bij de Aspiranten goed voor een 3de plaats. Eindstand een mooie 2de plaats.

Robbe Daniëls

In de tijdstraining konden er 3 ronden gereden worden en Robbe legde beslag op de 6de tijd. De eerste reeks reed hij van een 12de plek naar een 9de stek. In de tweede reeks reed hij dan op de 6de plaats, dan weer op de 7de om te eindigen op de 6de plaats. Eindstand een mooie 6de plaats. In het BMB kampioenschap staat Robbe op een 4de plaats op 9 punten van de derde in het kampioenschap.

Giel Gille

In de tijdstraining zette Giel een 4de tijd neer. Het werd een spannende dag voor Giel want met 86 punten voorsprong kon hij de titel dit weekend reeds pakken. Met nog 14 punten te gaan haalde Giel alles uit de kast. De eerste reeks werd Giel 2de achter dagrijder Van de Veerdonk. Dus eerste voor de VLM, zijn eerste achtervolger in het kampioenschap Van de Elst strandde op een 5de stek. Dus 4 de voor de VLM. 7 punten gescoord, nog 7 te gaan. De 2de reeks stond Giel gespannen als een boog en dat merkte je aan zijn rijden. Hij kende een goede start maar maakte al snel kleine foutjes. Op het moment dat hij op een comfortabele positie reed maakte hij de fatale fout. Hij was op achtervolgen aangewezen en kon uiteindelijk als 6de over de meet komen. Van der Elst liet een 4de plaats optekenen. Giel werd in 4de in de eindstand. In het kampioenschap heeft hij nu 91 punten voorsprong. Er zijn nog 2 wedstrijden te rijden voor het kampioenschap. Het zou mooi zijn mocht hij in Lummen zijn titel binnenhalen.

Brent Willems

De tijdstraining was goed voor een 8ste tijd. Brent mocht dus al vrij vroeg zijn plaatsje aan het starthekken gaan opeisen. Je ziet Brent elk weekend vooruitgang maken en dat is wat telt. Tegenwoordig zie je dat hij plezier beleeft aan het crossen en dat merken we ook in zijn rijden zelf. Resultaten zijn niet belangrijk maar ze komen er stilaan. Hij werd 14de van de dag.

Brent door blijven doen zoals je bezig komt en voldoende tijd nemen om sterker terug te komen. Beter kleine stapjes met veel vooruitgang dan grote sprongen met stilstand.

Kenneth Broux

Zoals gewoonlijk mocht Kenneth de dag op gang trekken. In zijn tijdstraining werd hij 12de. De eerste reeks vertrok hij quasi als laatste aan de start, bij de eerste passage aan de bus kon hij al een 15de plaats bezetten. Hij vocht zich een weg naar voor en nam beslag op de 9de plaats. De tweede reeks was zijn start beter, hij kwam als 12de uit de eerste bocht. Bij de eerste passage aan de bus had hij de 6de plaats al te pakken. Hij kon deze plaats vasthouden tot 2 ronden voor het einde. Hij remde zich dood en moest 2 plaatsen prijsgeven. Een mooie 8ste plaats. In de eindstand was het goed voor een 7de stek.

Dietger Damiaens

Dietger kwam gekwetst aan de start in Orp Le Grand. Hij mocht zich meten met de grote rijders van de Mx zoals Goldenhoff, Strijbos, Simpson. Hij liet in de tijdstraining al zien dat ze rekening met hem moeten houden. Hij zette een 7de tijd neer met maar 3 honderdste seconden verschil op de 6de Ramon. In de eerste reeks kon Dietger beslag leggen op de 12de plaats. Hij vocht voor deze plaats want hij kwam van de 20ste plaats. De tweede reeks was een betere reeks, van de 9de plaats naar de 7de plaats. In de eindstand was dat goed voor een 10de plaats. Met nog 2 wedstrijden te gaan in het kampioenschap heeft Dietger 43 punten voorsprong op eerste achtervolger Sillien. In Lummen kan hij voor de 2de keer op rij Belgisch kampioen worden. Anders zal de beslissing vallen in Basieux begin oktober.

Jonas Erlich

Jonas doet niet meer mee.

Gunter Derwae

Gunter zette de beste tijd neer in de tijdstraining. Hij mocht dus een mooi plaatsje aan het starthekken kiezen maar het was geen goede plaats. Hij nam geen kopstart maar Gunter zou Gunter niet zijn als hij orde op zaken zou stellen. Na anderhalve ronde kon hij al beslag leggen op de eerste plaats. In de tweede reeks reed hij van start tot finish op de eerste plaats. Hij zette de beste tijd neer en kon met de dag overwinning naar huis. Ook Gunter zit op schema voor het kampioenschap. Hij moet gewoon elke wedstrijd rijden en finishen. Zij hebben wel wedstrijden voor het kampioenschap tot in oktober. Gunter, merci voor de bloemen.

Johny Billen

Johny moet nog aan zijn gezondheid denken.

Sara Leyssens

Sara kon in de tijdstraining een 2de plaats neerzetten. De eerste reeks reed ze vlak na de training met de zijspan. Ze reed van start tot finish op de eerste plaats. De tweede reeks reed ze vlak na de 1ste wedstrijd van de zijspannen. Ze kon in de tweede reeks beslag leggen op een 4de plaats. Ze mocht als 2de het podium op.

Yitse Martens

De kleine man wordt groot. Hij ging dit weekend trainen want hij had zijn 50cc machine ingeruild voor een 65cc machine. Geen nieuws vanuit het kamp Martens, dus ik neem aan dat het goed is gegaan.

Volgend weekend kan je ons vinden in Broechem. De laatste wedstrijd voor we zelf aan de slag mogen. Er zal in Lummen al gewerkt worden aan het parcours. De rijders betwisten hun wedstrijden zoals alle weken. Zelf ga ik er niet zijn, andere verplichtingen en werken.

Geen see you all maar have a great weekend.

Opglabbeek

De papa's aan het werk

Opglabbeek, the place to be. De organisatie lag er in handen van Pr Racing team. Ze hadden alles in het werk gesteld om ons een leuk weekend te bezorgen. Op zaterdag was er een special reeks voor de papa's van de piloten. De papa's van het Fun Mx Team deden het goed.

Gunter en Brent streden hun wedstrijd bij de Experten, Sara bij de Dames. Op zondag was het de beurt aan Kenneth, Robbe, Xander, Giel en Dietger.

Lees hier over ons weekend.

Papa's

Ze maakte zich al weken zorgen, heb ik kleren? Is er een helm die mij past? Zijn er botten? Die bril; kan ik daar iets door zien? Kan ik vertrekken met de moto? De ene had er al meer zin in dan de andere. Het werd een hilarische wedstrijd. Al bij de start van de dag doken de problemen op, broeken die niet pasten, botten te klein, al vermoeid van alleen zich aan te kleden. Dat ging iets geven voor de training en de wedstrijden. Iedereen die er was heeft leuke wedstrijden gezien. Ze deden het niet slecht, ze eindigden tussen de 3de en 37ste plaats. Papa van Yitse mocht het podium op.

Xander Tobola

In de tijdstraining kon Xander beslag leggen op een 11de plaats algemeen. In de eerste reeks kwam Xander van een 19de plaats naar een 15de plaats algemeen. Bij de Aspiranten goed voor een 2de plaats. De tweede reeks moest Xander van een 18de plaats zich een weg naar voor werken. Hij strandde op een 12de plaats algemeen. Bij de Aspiranten een 2de plaats. Eindstand; een mooie 2de plaats.

Robbe Daniëls

Robbe mocht zich de snelste noemen in de tijdstraining. Dus dat betekent een mooi plaatsje kiezen aan het starthekken. In de eerste reeks had hij niet zo'n goede start en reed hij van een 5de naar een 2de plaats. In de tweede reeks reed hij van start tot finish op een 2de plaats. Eindstand; een mooie 2de plaats.

Giel Gille

In de tijdstraining zette Giel een 4de plaats neer. In de eerste reeks deed Giel wat hij moest doen en kon beslag leggen op de 3de plaats algemeen, 2de bij de Nationalen. De tweede reeks was ook goed voor een 3de algemene plaats, bij de Nationalen een 2de plaats. Eindstand; de eerste plaats bij de Nationalen. Giel niet te zien dat je gekwetst was aan je hand. Sterk gereden.

Brent Willems

Brent zette een 10de tijd neer in de tijdstraining. De eerste reeks was goed voor een 11de plaats. De tweede reeks reed hij lange tijd op de 8ste plaats maar kwam uiteindelijk als 12de over de finish. De eindstand; 12de plaats.

Kenneth Broux

Kenneth zette geen tijd neer omdat hij stukken had aan de moto waarmee hij de tijdstraining reed. Bij de laatkomers kon hij nog 3 ronden het parcours verkennen. In de eerste reeks had Kenneth een slechte start maar in de eerste bochten kon hij al verschillende plaatsen naar voor opschuiven. Bij een eerste passage werd hij als 15de geregistreerd. Hij kwam als 11de over de meet. In de tweede reeks was zijn start ook niet goed. Hij kwam van een 16de plaats en strandde op een 9de plaats. Eindstand; 10de plaats.

Dietger Damiaens

Dietger moest genoegen nemen met een 7de tijd in de tijdstraining. In de eerste reeks kende Dietger een slechte start. Hij moest zich een weg naar voor rijden van de 11de plaats om uiteindelijk te finishen op een 7de plaats. Zesde bij de Inters 500. In de tweede reeks reed Dietger van de 5de naar de 3de plaats. Eindstand ; een 4de plaats.

Jonas Erlich

Jonas was wel aanwezig maar heeft niet gereden.

Gunter Derwae

En jawel hoor, Gunter zette weeral de beste tijd neer in de tijdstraining. In de eerste reeks kwam hij met 44 seconden voorsprong op Feytons over de meet. De tweede reeks was de voorsprong niet zo groot maar hij kwam wel als eerste over de finish. Eindstand; eerste plaats.

Johny Billen

Johny moest nog steeds zijn gezondheid laten primeren.

Sara Leyssens

Sara had een patent op de 5de plaats. De tijdstraining en de reeksen waren goed voor een 5de plaats. In de eerste reeks van start tot finish op de 5de plaats, in de tweede reeks van de 7de plaats naar de 5de plaats. Eindstand een logische 5de plaats.

Yitse Martens

Zoals elke week reed Yitse zijn wedstrijden bij de Animatiepilootjes. Elke week strijd hij voor de beste plaats, elke week zet hij door, elke week werkt hij aan zijn stijl en snelheid. Nooit geeft hij op.

Goed zo, blijven volhouden.

Dit weekend hebben de papa's eindelijk eens kunnen meemaken wat hun zonen en dochter elke week moeten doormaken. Vele papa's hebben er bij het schrijven van dit verslag nog plezier van.

Toch nog eens vermelden dat we toch een podiumplaats konden bemachtigen in de special reeks.

Onze jongens zorgden voor dit weekend voor 4 podiumplaatsen, 2 eerste plaatsen en 2 tweede plaatsen.

Volgend weekend zijn we te vinden in Kampenhout. De organisatie ligt daar in handen van Mc Kampenhout. Proeven voor Robbe en Kenneth.

See you all.  

Rijkevorsel

Eindelijk weer op post.

Na lange afwezigheid, welverdiende vakantie, hoognodige stage waren we te gast in Rijkevorsel. De organisatie lag er in handen van MC Kenaka. Ze stelde alles in het werk om ons een fijn weekend te bezorgen. De weergoden waren ons goed gezind, de tropische temperaturen liggen achter ons. Het werd een zonnig weekend. Op zaterdag kwamen Gunter, Brent, Yitse en Sara aan het werk. Op zondag kon je Xander, Robbe, Giel en Kenneth aan het werk zien. Dietger kon je dan weer vinden op de 24u van La Chinelle.

Hier ons weekend in Rijkevorsel.

Xander Tobola

In de tijdstraining zette Xander een mooie algemene 16de tijd neer. De eerste reeks stond hij op een fijne plaats achter het starthekken en ging er als een speer vandoor. Hij finishte als 15de. De tweede reeks was goed voor een 16de plaats. Bij de Aspiranten was het goed voor een 4de plaats.

Robbe Daniëls

Robbe kon in de tijdstraining beslag leggen op de 8ste tijd. In de eerste reeks reed hij lange tijd op een 5de stek kon een plaatsje goed maken maar verloor weer 2 plaatsen. Uiteindelijk kwam hij als 5de over de meet. Bij de Beloften was het goed voor een 4de plaats. In de tweede reeks reed hij van een 5de naar een 2de plaats. Hij maakte echter een foutje en werd teruggefloten naar een 5de plaats. Bij de Beloften goed voor een 4de plaats. Eindstand 4de plaats.

Giel Gille

Op Giel staat geen maat. Hij zette weer een puike wedstrijd neer. In de tijdstraining zette hij een 3de tijd neer. In de eerste reeks kwam Giel als 2de algemeen over de meet. Bij de Nationalen goed voor de eerste plaats. De tweede reeks moest Giel genoegen nemen met een algemeen 3de plaats. Bij de Nationalen goed voor een 2de plaats. Toch kan hij op het podium plaats nemen op het hoogste schavotje.

Brent Willems

Brent zette op zaterdag in de tijdstraining een 8ste tijd neer. In de eerste reeks kwam hij over de finish als 10de. De tweede reeks was goed voor een 13de plaats. Eindstand een 12de plaats.

Kenneth Broux

Een 17de tijd in de tijdstraining voor Kenneth. In de eerste reeks vertrok Kenneth als laatste om uiteindelijk als 11de over de meet te komen. De tweede reeks kwam hij als 8ste over de meet. Hij verbeterde zijn eigen snelste tijd van de eerste reeks met 4 seconden in de 2de reeks. Eindstand 10de plaats.

Dietger Damiaens

Dietger kwam aan de start in de 24u van Chinelle. Ze konden een 4de tijd neerzetten in de tijdstraining. Een van Dietger zijn ploegmaten moest al vroeg de wedstrijd staken en werd naar het ziekenhuis overgebracht. Wij wensen hem veel beterschap. Dietger reed de wedstrijd niet uit door een crash met een motor op het parcours. Gelukkig kwetste hij zich niet te erg.

Jonas Erlich

Jonas had andere verplichtingen.

Gunter Derwae

Gunter zette zoals gewoonlijk de beste tijd neer in de tijdstraining. In de beide reeksen kwam Gunter als 1ste over de meet. Zette in beide reeksen de beste tijd. Zijn plaats op het podium zoals elke week de hoogste plaats.

Johny Billen

Johny reed omwille van gezondheidsproblemen nog steeds geen wedstrijd.

Sara Leyssens

Sara reed de beste tijd in de tijdstraining. In de eerste reeks kwam ze al 3de over de streep. De tweede reeks reed ze van start tot finish op een derde plaats. Eindresultaat een 3de plaats.

Yitse Martens

De trainingen verliepen super. In de tweede reeks was Yitse na een val aangewezen op achtervolgen. En jawel dat deed hij, hij vocht hard voor een uiteindelijke vierde plaats. Heel goed gedaan! Proficiat Yitse 

Dessel

Starten voor de Fun Mx piloten

Dessel, the place to be. De organisatie lag er in handen van de Desselse crossers in samenwerking met Betemo. Op vrijdagavond waren onze mannen al paraat in Dessel. Nee, niet om te crossen maar om te supporteren voor onze Rode Duivels. Ze gingen door naar de halve finale. Op zaterdag was het de beurt aan Gunter, Brent en Sara. Yitse was in Genk te vinden. Op zondag was het de beurt aan Kenneth, Robbe, Giel en Dietger. Het parcours lag er perfect bij. Volgens mij het mooiste parcours van dit seizoen. We bedanken de fotografen voor de mooie foto's. Sj-Pics, Grietje Mx Pics, SVM pics, Marc Mees, Fr pictures en Dave mx. Op zondag waren de starten in de eerste reeksen zeker weggelegd voor het Fun Mx Team. Ook hebben we sinds het weekend een King of the whoops.

Hier volgt ons weekend.

Xander Tobola

Hij was er niet, hij genoot van een welverdiende vakantie. Toch dacht de speaker Peter even dat hij er was bij de goede start van een Fun Mx rijder bij de Aspiranten en Beloften. Xander, zo zie je maar dat als je een paar keer goed mee start de mensen het onthouden.

Robbe Daniëls

In de tijdstraining kon Robbe een 4de tijd neerzetten. In de eerste reeks nam hij een goede start. Hij reed van start tot finish op een 2de plaats. De 2de reeks kende Robbe ook een degelijke start. Hij reed enkele ronde op de 3de plaats. Na de eerste ronde kon hij al beslag leggen op de 2de plaats. In de 4de ronde ging hij over Haanen om zijn eerste plaats niet meer af te geven. Robbe zette in de beiden reeksen de beste tijd neer. Robbe mocht op het podium het hoogste schavot in beslag nemen.

Giel Gille

Op Giel staat geen maat. Hij gaat er telkens als een speer van door. In de tijdstraining zette Giel de beste tijd neer. In de eerste reeks had Giel een superstart. Toch moest hij genoegen nemen met een 2de plaats. In de tweede reeks kende Giel ook een goede start. Hij zette de beste tijd neer in deze ronde maar moest toch Derboven voor zich tolereren. Op het podium mocht Giel plaats nemen op het hoogste schavot.

Brent Willems

Brent kwam op zaterdag aan het werk. Hij zette in de tijdstraining een 6de tijd neer. In de beide reeksen kon Brent beslag leggen op een 8ste plaats. Wat resulteerde in een 8ste plaats in de eindstand. Brent, ik heb het zelf niet gezien, moest werken tegen wil en dank, maar allemaal waren ze vol lof over je prestatie dit weekend. De moed niet opgeven en enkel de positieve dingen meenemen naar de volgende cross.

Kenneth Broux

De tijdstraining is niet weggelegd voor Kenneth. Hij kon een 13de tijd laten noteren. Toch neemt het niet weg dat hij een goede plaats aan het starthekken kon veroveren. Misschien ook omdat niemand anders het aandurfde. Helemaal binnenkant. Hij kende een goede start in de eerste reeks, hij kwam als 5de uit de eerste bocht. Hij reed een mooie wedstrijd, maakte weinig fouten en kon een 3de plaats bemachtigen. Hij werd tot King of the whoops gedoopt. Niemand nam ze beter en mooier dan Kenneth. De 2de reeks koos Kenneth hetzelfde plekje aan het starthekken en kwam als eerste uit de bocht. De eerste 2 ronden moest hij 2 plaatsen prijsgeven maakte enkele fouten en werd teruggefloten naar een 8ste plaats. Eindresultaat een 5de plaats op 2 punten van de 3de plaats. Op naar de volgende, je kan het.

Dietger Damiaens

Dietger zette de beste tijd neer in de tijdstraining. In de eerste reeks kende hij een goede start en kan beslag leggen op een tweede plaats achter Martens. Dietger kwam als eerste over de meet na opgave van Martens. In de tweede reeks kwam Dietger in de start ten val. Hij lag onder verschillende moto's. Dus hij was op achtervolgen aangewezen. Dietger vecht zich een weg naar voor, in de 3de ronde was hij al 17de, in ronde 6 reed hij al op een 12de plaats. In de negende ronde reed hij op een 9de plaats. Hij finishte als 6de. Knappe wedstrijd Dietger. Op het podium mocht Dietger plaatsnemen op het 2de schavot.

Jonas Erlich

Jonas reed niet mee. Hij was er wel om te supporteren.

Gunter Derwae

Gunter zou Gunter niet zijn als hij niet beslag legde op de eerste plaats. Hij zette in de tijdstraining, in de eerste en in de 2de reeks de beste tijd neer. Op het podium op het hoogste schavot. De bloemen waren dit weekend voor Nancy. Volgend weekend komt hij niet aan de start. Hij gaat even een andere sport beoefenen. Hij gaat bootje varen want hij stapt namelijk op zaterdag in het huwelijksbootje met Daisy.

Johny Billen

Johny denkt nog steeds aan zijn gezondheid en doet het even rustig aan.

Sara Leyssens

Sara had op zaterdag een patent op de 2de plaats. In de tijdstraining zette ze een 2de tijd neer. In de eerste reeks kwam ze als 2de over de meet. In de tweede reeks reed Sara even op de eerste plaats maar moest die laten aan Everts. Plaats op het podium een 2de plaats.

Yitse Martens

Uit Genk kwam het volgende bericht, 2 keer 2de in Genk. Eindstand 2de. Goed gedaan Yitse.

Wat me bijblijft van dit weekend is dat we goede starten hadden voor de Fun Mx piloten. Dat we een King of the whoops hebben. Dat ze stuk voor stuk gestreden hebben voor hun plaats. Dat opgeven niet in hun woordenboek staat ook al liggen ze onderaan het pack in de start. Ze blijven gaan, telkens weer, keer op keer.

Volgend weekend is het cross in Retie maar je gaat er niet veel piloten van het Fun Mx Team vinden. Op zaterdag kan je ons vinden op het huwelijksfeest van Daisy en Gunter.

Op zondag kan je Dietger en Robbe vinden in Hasselt voor hun wedstrijden in de BMB.

De week erop is het vakantie en dan vertrekken er verschillende piloten op stage naar Veendam. Na de stageweek staat de wedstrijd in Pulderbos genoteerd.

See you all.  

Tessenderlo

Alles op 1 dag

Yoehoe, we mochten weer gaan crossen. We hadden 2 weken rust, niet dat ze zonder cross geweest zijn de afgelopen 2 weken.

We waren te gast in Tessenderlo, de organisatie daar lag in handen van MC De Buiting o.l.v. Jan Paulissen. Zowel de wedstrijden voor de VLM als voor BMB werden er betwist. De examenstress is achter de rug, de vakantie kan beginnen. Normaal was het cross op zaterdag en zondag. De groenen echter staken er een stokje voor want op zaterdag was het nog juni en dan is het vogelseizoen nog bezig. Net of de vogels zich iets van ons aantrekken en wij van hun???

Dus moest het hele programma gereden worden op zondag. Voor de kampioenschappen in de VLM zijn Xander, Robbe, Kenneth en Giel die uit hun pijp moesten komen. Robbe streed ook mee in de BMB voor het kampioenschap. Nee, hij moest niet dubbel rijden, de uitslag die hij liet noteren is zowel goed voor het kampioenschap in de VLM als in de BMB. Dietger had ook proef voor het BMB kampioenschap.

De banden stonden gespannen, de ketting lag goed, de gashendel was nog even niet in gebruik. De helmen, kleding en brillen lagen nog in de kast. Op zondag echter kwamen ze uit de kast. Het warme weer was besteld, het goed humeur is er altijd. Respect voor elke piloot die aandurfde om te starten met het hete weer.

Hier is ons weekend.

Xander Tobola

Xander was op dreef. Het parcours lag hem goed. Hij zette een derde tijd neer bij de Aspiranten. In de eerste reeks legde hij beslag op de derde plaats. Ook de tweede reeks was goed voor een derde plaats. Dus Xander op het podium. Goed gereden, niet opgegeven. Xander staat in het kampioenschap op een derde plaats.

Robbe Daniëls

Robbe reed zijn wedstrijd dus in het BMB kampioenschap. In de tijdstraining zette hij een 6de tijd neer. De eerste reeks was goed voor een 7de tijd. Hij vocht zich een weg naar voor van plaats 10. De tweede reeks kon hij een 8ste tijd laten noteren. In het eindklassement was het goed voor een 8ste plaats. Robbe staat in het kampioenschap op een 3de plaats.

Giel Gille

In de tijdstraining liet Giel een 5de plaats noteren. Giel kwam in de eerste reeks van een algemene 24ste plaats terug tot een 11de plaats algemeen. Bij de Nationalen was het goed voor een 4de plaats. In de 2de reeks liet hij een 2de plaats algemeen noteren. Hij zette de snelste tijd neer. Bij de Nationalen was het ook goed voor een 2de plaats. Eindklassement was een 3de plaats.

Brent Willems

De tijdstraining was voor Brent goed voor een 12de tijd. In de eerste reeks was hij algemeen 16de. Bij de experten liet hij echter een 4de plaats noteren. De tweede reeks was goed voor algemene 14de tijd. Bij de experten was het goed voor een 2de plaats. Brent op het podium als 2de van de dag.

Kenneth Broux

Deze keer moest Kenneth de dag niet op gang trekken. Hij liet een 14de tijd noteren in de tijdstraining. In de eerste reeks kende Kenneth een mindere start. Hij vocht zich een weg naar voor van de 15de plaats naar de 13de plaats. Hij maakte een fout, werd terug gefloten naar een 19de plaats. Naar het einde toe kon hij nog een plaats goed maken en finishte als 18de. De tweede reeks kende hij een betere start. Hij finishte als 8ste op enkele seconden van Cortjens. In de eindstand was hij 14de. Voor het kampioenschap schuift hij 2 plaatsen op, hij staat als 12de.

Dietger Damiaens

Dietger liet een 4de tijd noteren. In de eerste reeks baande Dietger zich een weg van plaats 5 naar plaats 2. Hij finishte als 3de. De tweede reeks reed Dietger van start tot finish op een 2de stek. Hij moest enkel Grobben voor zich dulden. Eindstand 1ste plaats voor de BMB. In het kampioenschap staat hij op een 1ste plaats.

Jonas Erlich

Jonas had andere verplichtingen.

Gunter Derwae

Gunter reed niet dit weekend. Hij was ziek.

Johny Billen

Johny reed ook niet dit weekend. Hij moet aan zijn gezondheid denken.

Sara Leyssens

Onze dame Sara liet in de tijdstraining een snelste tijd achter haar naam zetten. De eerste reeks reed ze van start tot finish op de 2de stek. In de tweede reeks kende ze een mindere start en reed van start tot finish op een 4de stek. Toch nog goed voor een 3de plaats in de eindstand.

Volgend weekend zijn we te gast in Dessel. De organisatie ligt er in de handen van de Desselse crossvrienden. Op vrijdag is er in de tent een groot scherm voorzien zodat de voetballiefhebbers onder de crossers de wedstrijd van België kunnen volgen. Per doelpunt van de Belgen worden er 5 bakken bier uitgedeeld onder de aanwezigen. Op zaterdag zijn is er het normale programma aangevuld met oldtimers. Op zondag is het dan aan de grote mannen. Voor Dietger en Giel staat er een wedstrijd voor het kampioenschap op het programma.

Wil je onze mannen en vrouw aan het werk zien? Eén adres, Kleine Boerentang Dessel.

See you all.

Lummen

We hebben het overleefd.

Dit weekend waren we gastheer voor de JMS - VLM caravaan. We mochten eraan beginnen. De voorbereidingen liepen vlot. Iedereen deed wat hij moest doen en op vrijdag waren we klaar om iedereen te ontvangen. Op de vooravond van onze cross konden we ook met trots de vernieuwde website www.funmx-team.be aankondigen.

Geen uitgebreid verslag deze week. Ik hoop dat de foto's voor zich spreken. Bedankt aan de fotografen, Rene Van Tricht, Gerik, Sj-pics

Enjoy.

Xander Tobola

Tijdstraining :5

1ste reeks :4

2de reeks :3

Totaal :3

Robbe Daniëls

Tijdstraining :3

1ste reeks :5

2de reeks :9

Totaal :8

Giel Gille

Tijdstraining :2

1ste reeks :12

2de reeks :2

Totaal :11

Brent Willems

Tijdstraining :9

1ste reeks :16

2de reeks :14

Totaal :16

Kenneth Broux

Tijdstraining :22

1ste reeks :10

2de reeks :25

Totaal :17

Dietger Damiaens

Tijdstraining :3

1ste reeks :3

2de reeks :2

Totaal :2

Jonas Erlich

Reed dit weekend niet

Gunter Derwae

Tijdstraining :1

1ste reeks :1

2de reeks :1

Totaal :1

Johny Billen

Tijdstraining :21

1ste reeks :21

2de reeks :17

Totaal :21

Sara Leyssens

Tijdstraining :3

1ste reeks :2

2de reeks :2

Totaal :2

Yitse Martens

Voor Yitse was het een gevecht met vallen en opstaan. Het hoogtepunt was de aanmoediging van gewezen wk-rijder en sponsor Jo Martens en Marina Roosen.

Het zit erop. Het is afgelopen. Het doek is gevallen. We willen iedereen bedanken voor hun komst. Het was een mooie opkomst. Een mooie cross. We hebben gewerkt met man en macht. We hebben gefeest als de be(e)sten. We stonden er als één team. Het Fun Mx Team. Jong en oud droeg zijn steentje bij. Alle helpers een dikke welgemeende MERCI. De stof konden we tegen houden dankzij de boer, Erwin en Dssv. De bekers en bloemen zijn uitgedeeld. Het lint en de koorden opgeruimd. De nadarhekken staan er niet meer. Het vuil is opgeruimd, het rennerspark is leeg. Het leeggoed is opgehaald ( bedankt aan alle mensen die het telkens terugbrachten). De tafels en stoelen staan weer in hun karren. De glazen en flessen zitten weer in de bakken. De tent is leeg en opgehaald. De stroomgroep is uit en weer bij de leverancier. De brouwer heeft zijn materiaal opgehaald. De herrashekken staan terug op stal samen met de blokken. We zetten er een punt achter. Jullie waren geweldig. We verwachtten jullie terug eind september voor onze volgende cross. Nu allemaal genieten van een welverdiende rust. Thanks.

De volgende wedstrijd is in Tessenderlo op 1 juli 2018. De organisatie is in handen van Mc De Buiting.

Genk

Na regen komt zonneschijn.

Genk. Afgelopen weekend waren we te gast in Genk. De organisatie lag in handen van AMC Genk met ondersteuning van Mc De Vrijheid. Vrijdag voorspelde niet veel goed. Het regende zo goed als de ganse dag. De foto's van de Horensbergdam verschenen voorspelde zeker niet veel goed. Toch namen we het risico en vertrokken we richting Horensbergdam in Genk. Op zaterdag was er werk aan de winkel voor Gunter, Brent, Johny en Sara. Op zondag was die taak weggelegd voor Kenneth, Jonas, Xander, Robbe, Giel en Dietger. Bedankt aan de fotografen. 

De weergoden waren ons goed gezind en we hadden een prachtig weekend.

Xander Tobola

Xander kan een 16de tijd neerzetten in de tijdstraining. In de eerste reeks had hij een goede start. Hij reed een super reeks en kon een algemeen 12de tijd laten noteren, bij de Aspiranten goed voor een 2de plaats. De tweede reeks reed hij ook een sterke reeks. Hij kwam als 10de algemeen over de meet. Bij de Aspiranten goed opnieuw een 2de plaats. Hij mocht op het podium het 2de schavot betreden. Goed gereden Xander, elke week zien we vooruitgang. Doe zo verder.

Robbe Daniëls

Robbe kon een 4de tijd laten noteren in de tijdstraining. De eerste reeks kende Robbe een goede start maar 3 ronde voor het einde moest hij opgeven wegens mechanische problemen. Met man en macht werd er een oplossing gezocht voor de tweede reeks. Die werd gevonden want Robbe verscheen achter het starthekken. In de tweede reeks reed hij van start tot finish op de eerste plaats. Doordat hij geen punten kon scoren in de eerste reeks moest Robbe genoegen nemen met een 5de plaats in het eindklassement. Robbe, elke week laat je pareltjes van wedstrijden zien. Doe zo verder.

Giel Gille

Voor Giel stond de 8ste wedstrijd voor het kampioenschap op het programma. In de tijdstraining kon Giel een 3de tijd neerzetten. De eerste reeks strandde Giel op een 2de plaats. Hij moest enkel Derboven voor laten. Ook in de tweede reeks moest Giel zijn meerdere erkennen in Derboven. Giel strandde ook nu op een 2de plaats. Toch goed voor een 2de plaats op het podium. Giel, zo'n sterk seizoen tot nu toe. Blijf op dit niveau doorgaan. Telkens een plezier om naar je wedstrijden te kijken.

Brent Willems

Sinds dat Brent zijn wedstrijden op zaterdag rijdt boekt hij heel wat vooruitgang. Er was vrije training op zaterdag omdat de transponderlijn niet werkte. In de eerste reeks reed Brent een 9de tijd. In de tweede reeks reed hij een 7de plaats. Goed voor een 8ste plaats in de eindstand. Bij Brent is het niet zozeer de uitslag die telt maar de progressie die hij maakt. Brent, beetje bij beetje kom je er. Luister goed naar de raad die je krijgt van je teammaten. Ook jij gaat nog schitteren, wanneer is nog niet geweten maar dat je gaat schitteren staat vast.

Kenneth Broux

Kenneth zette in de tijdstraining een 14de tijd neer. De eerste reeks kende Kenneth niet zo'n goede start. Hij moest van een 21ste plaats terugkomen. Hij reed met verstand, doseerde zijn krachten, kwam als een diesel op gang, ging niet jagen. Hij baande zich een weg naar voor en moest genoegen nemen met een 11de plaats. De tweede reeks had hij een betere start. Ook nu reed hij met verstand, doseerde hij zijn krachten, liet het jagen achterwege. Hij kon een mooie 6de plaats noteren in de tweede reeks. Zijn eindresultaat was een 6de plaats. Kenneth, het vallen bleef vandaag in de training en in de reeksen uit. Je reed je beste wedstrijd van het seizoen. Blijf zo verder doen. Wij geloven in je, nu jijzelf nog.

Dietger Damiaens

Voor Dietger stond de 9de wedstrijd voor het kampioenschap op het programma. In de tijdstraining kon Dietger een 2de neerzetten. In de eerste reeks moest hij zich een weg naar voor rijden van een 5de plaats. Hij strandde op een 3de plaats. Dietger reed in de tweede reeks van start tot finish op een 2de stek. Heel even mocht hij de leiding overnemen van Grobben maar die stak er een stokje voor en nam de leiding terug over. Dietger zijn eindresultaat een mooie 2de plaats. Dietger, elke week zien we geweldige wedstrijden. Doe zo verder.

Jonas Erlich

Dit weekend stond Jonas achter het starthekken. In de tijdstraining kon hij een 10de tijd neerzetten. In de eerste reeks reed hij zich van een 12de plaats naar een 9de plaats. In de tweede reeks kende Jonas een super start. Hij schoot als 2de uit het starthekken. Lang kon hij de plaats niet vasthouden. Hij reed lange tijd op een 7de stek maar moest uiteindelijk genoegen nemen met een 12de plaats. Eindresultaat een 10de plaats. Jonas, leuk om naar je wedstrijden te kijken als je beslist om te rijden. Nu nog van die opgepompte armen verlost geraken en je schittert op het parcours.

Gunter Derwae

Ook voor Gunter vrije training omwille van de transponderlijn. Gunter reed enkel de eerste reeks. Hij finishte als eerste. Op het moment van zijn tweede reeks was hij de papa die hij moest zijn en kon je hem vinden op het schoolfeest van zoon Liam. Ondanks dat hij zijn 2de reeks niet reed kon hij toch nog een 9de plaats bemachtigen in het eindklassement.

Johny Billen

Ook voor Johny vrije training omwille van de transponderlijn. Johny amuseerde zich vooral op het parcours. Voornaam voor Johny is dat hij kan blijven rijden. Plaatsen doen er niet meer toe. Met zijn 60 jaar op de teller doet hij het toch maar. Johny prachtig om te zien dat je nog zoveel plezier beleefd in je sport. Laat het een voorbeeld zijn voor anderen.

Sara Leyssens

Bij de dames ook vrije training omwille van de transponderlijn. In de eerste reeks kon Sara beslag leggen op de 2de plaats. In de tweede reeks kende ze wat problemen en was op achtervolgen aangewezen. Ze vocht zich een weg naar voren en strandde op een 5de plaats. Voor het dagklassement was het goed voor een 4de plaats.

Yitse Martens

Yitse reed dit weekend niet. Papa had besloten om niet naar Genk te komen.

Ondanks het weer van vrijdag hadden we een prachtig weekend.

Volgend weekend is het weer weggelegd voor het Fun Mx Team. De voorbereidingen zijn in volle gang. Iedereen draagt zijn steentje bij.

We ontvangen jullie graag op de Kwezelstraat in Lummen.

See you all there.

Lommel - Axel

Pinksterweekend - 3 dagen cross

Pinksterweekend. Drie dagen crossplezier. Locatie de zandbak van Lommel. Op zaterdag kwamen de piloten van de JMS aan de beurt. Op zondag en maandag was het de beurt aan de VLM piloten. Dietger en Robbe trokken op maandag naar Axel voor hun wedstrijd in de BMB. Op zaterdagavond kon je het Fun Mx Team vinden in de tent want we hadden wat te vieren. Jonas en Alain waren immers afgelopen week jarig. Het werd een feestje. Met dank aan de fotografen die er alle weken zijn. Sigrid MxPhotos, Sj pics, Foto Rene, en alle andere.

Hier volgt ons weekend.

Xander Tobola

Xander reed zowel op zaterdag als op zondag zijn wedstrijden.

Zaterdag: De eerste reeks kon Xander een 22ste plaats algemeen laten noteren, de tweede reeks was goed voor een 20ste plaats algemeen. Bij de Aspiranten was het goed voor 2x een 4de plaats. Dagresultaat een 4de plaats.

Zondag: De dag dat het resultaat er echt toe deed. Wedstrijddag voor het kampioenschap. Xander kende een heel goede start in de eerste reeks en dat was ook te zien in zijn resultaat algemeen, een mooie 14de plaats. De tweede reeks was de start iets minder maar ook nu reed hij een goede reeks. Een algemeen 17de plaats. Bij de Aspiranten was het goed voor een 3de en een 4de plaats. Eindresultaat 4de plaats. In het kampioenschap staat Xander op een derde plaats.

Xander, op zondag uw beste wedstrijd tot nu toe. De aanhouder wint.

Robbe Daniëls

Robbe trad alleen aan op maandag in Axel voor het BMB kampioenschap. In de tijdstraining zette Robbe een 8ste tijd neer. De eerste reeks reed hij een tweetal ronde op de 6de stek, kon een plaatsje winnen en finishte als vijfde net in het achterwiel van de vierde. In de tweede reeks reed hij van start tot finish op een 3de stek. Eindresultaat net naast het podium, een 4de plaats. In het kampioenschap staat hij stevig op een 3de plaats op 22 punten van de tweede.

Giel Gille

Op zondag besloot Giel om enkel zijn tijdtraining te rijden en de rest van de dag vrij te nemen. Hij zette een 3de tijd neer. Op maandag kon hij alles geven en dat deed hij ook. In de start van de eerste reeks komt hij ten val en moet van de laatste plaats zich naar voren rijden. Bij de eerste registratie rijd hij dan al op een 11de plaats. Ronde per ronde gaat hij piloot per piloot halen. Als hij op een 4de stek rijdt is de tijd op en moet hij genoegen nemen met deze plaats. Sterke reeks Giel. In de tweede reeks kent Giel een betere start en hij rijdt enkel ronden op een 3de stek. Hij blijft echter steken op een 2de plaats na Van Lommel. Hij kwam 8seconden te kort om de eerste plaats achter zijn naam te laten noteren. Eindresultaat een mooie 2de plaats. Giel staat in het kampioenschap op een eerste plaats met 31 punten voorsprong op de nummer 2.

Brent Willems

Brent reed samen met Gunter en Johny zijn wedstrijd op zaterdag. Hij zette in de tijdstraining een 10de plaats neer. In de beide reeksen finishte Brent als 10de. Zijn rijden wordt elke week beter en dat was dan ook de bedoeling van hem op zaterdag te laten rijden. De moed niet opgeven. You will come back stronger.

Kenneth Broux

Zowel op zondag als op maandag verscheen Kenneth aan de start.

Zaterdag: Kenneth zijn tijdstraining is goed voor een 19de plaats. Zijn eerste reeks nam hij voor de 2de keer in Lommel de kopstart. Hij hing voor de eerste registratie op een 4de plaats maar deed weer een bodemonderzoek en moest daarna genoegen nemen met een 20ste plaats. De tweede start is van mindere kwaliteit maar toch rijdt hij een goede wedstrijd. Hij eindigt als 11de. Eindresultaat een 16de plaats.

Zondag: Nu kwam het erop aan. D-day voor Kenneth, punten pakken in het kampioenschap. De eerste reeks niet zo'n goede start. Na enkele keren vallen en weer opstaan kan hij nog een 10de plaats laten noteren. Tweede reeks, redelijk goed weg, net niet gevallen in de start. Een mooie 7de plaats. Eindresultaat een 8ste plaats. 25 punten voor het kampioenschap, Kenneth klimt van de 19de naar de 12de plaats.

Dietger Damiaens

Op zondag reed Dietger zijn wedstrijd in Lommel, op maandag was hij dan weer in Axel te vinden.

Zaterdag: In de tijdstraining kon hij een 4de tijd neer zetten. De eerste reeks komt Dietger van een 9de plaats terug tot een 5de plaats. De tweede reeks reed hij van start tot finish op een 4de stek. Eindresultaat een 5de plaats.

Zondag: In de tijdstraining zette Dietger een 2de tijd. Enkel Dewulf was sneller. De eerste reeks kan hij als 3de afronden nadat hij zich een weg naar voor baande vanaf de zesde plaats. De tweede reeks reed hij enkele ronden op de eerste plaats, moest deze dan afgeven en uiteindelijk moest hij genoegen nemen met een derde plaats. Eindresultaat een 3de plaats. In het kampioenschap staat Dietger op de eerste plaats met 22 punten voorsprong op eerste achtervolger Sillien.

Jonas Erlich

Kwam niet aan de start. Was op zaterdag en zondag aanwezig.

Gunter Derwae

Wat moeten we vertellen over Gunter. Beste tijd in de tijdstraining, kopstart, van start tot finish eerste plaats, veel seconden voorsprong. Hij zette inderdaad de beste tijd in de tijdstraining. In de eerste reeks reed hij inderdaad van start tot finish op de eerste plaats. Kwam met meer dan 57 seconden voorsprong over de meet. De tweede reeks maakte Gunter een fout en moest hij zijn eerste plaats laten aan de eerste achtervolger. Maar Gunter zou Gunter niet zijn als hij het daarbij zou laten. Hij vocht zich een weg naar voor en 2 ronden later kon hij zich weer nummer 1 noemen. Eindresultaat een plaats op het hoogste schavotje.

Johny Billen

Johny reed 1 ronde in de zware zandbak van Lommel en staakte toen de strijd.

Sara Leyssens

Sara zette een 2de tijd neer in de tijdstraining. De eerste reeks reed ze van start tot finish op de tweede plaats. De tweede reeks start ze op een derde stek maar kan de 2de plaats veroveren. Eindresultaat een 2de plaats.

Yitse Martens

Onze kleine man deed het geweldig in het zware zand. Hij reed zijn wedstrijden uit. Hij viel regelmatig maar ook met vallen en opstaan leer je veel. Hij mocht wel met Sara mee op het podium en kreeg dan ook haar beker. Vele jongens zouden jaloers op hem zijn, hij kreeg niet alleen Sara haar beker maar ook nog een dikke kus van haar.

Het pinksterweekend zit erop. De wedstrijden zijn gereden, de punten verdeeld. Ze hebben gestreden stuk voor stuk. Ze zijn gevallen en weer opgestaan. Ze hebben gesprongen en gedraaid. Ze hebben niet opgegeven want dat staat niet in hunne woordenboek. Van jong tot oud, hebben ze alles gegeven.

Volgend weekend een rustpauze. De wedstrijd in Antwerpen gaat niet door. Maar onze mannen zouden onze mannen niet zijn als ze niet gingen crossen. Waarschijnlijk gaan ze trainen op een of ander parcour. Ik wil Philippe veel beterschap wensen.

Volgende afspraak in Genk op 3 juni 2018.

Reusel

We trokken de grens over.

Dit weekend trok het Fun Mx team de grens over. We trokken naar Reusel. De organisatie lag in handen van de Molse Rakkers. De jeugd van het team hield nog een voetbalwedstrijd in het rennerspark. De weerberichten op zaterdagavond voorspelde niet veel goed. Toch bleef de grote voorspelde regenbui uit. Nu dat ik de foto's zelf maak, met behulp van Tony op zaterdag, is er nu plaats om onze sponsors te bedanken. Een welgemeende merci aan ETB, B&B Trucks, DSSV - Transpo Daniëls, Dam Racing, Wmx shop, Xtreme Sportswear en alle andere sponsors.

Op zaterdag was het de beurt aan Brent, Gunter en Sara. Ook Johny rijdt vanaf dit weekend zijn wedstrijden op zaterdag. Op zondag kwam de rest aan bod.

Hier ons wedstrijdverslag van Reusel.

Xander Tobola

Xander kon een 22ste tijd neerzetten in de tijdstraining. In de eerste reeks kwam hij van de 21ste plaats, knokte zich een weg naar de 19de plaats. Hij moest nog een plaats prijsgeven hij tekende voor een algemene 20ste plaats. Bij de Aspiranten goed voor een 4de plaats. De tweede reeks ging hij volle moed naar de start en dat zag je ook in zijn rijden. Hij boog zijn 23ste plaats algemeen om naar een 21ste plaats. Bij de Aspiranten was het goed voor een 4de plaats. Eindresultaat net naast het podium, een 4de plaats.

Robbe Daniëls

Ook Robbe kwam in dezelfde wedstrijd aan de start maar dan bij de Beloften. De tijdstraining was goed voor een 6de tijd. In de eerste reeks kende hij een goede start, hij moest van een 4de plaats komen en strandde op de 2de plaats na Haanen. De tweede reeks was hij niet goed weg in de start en was op achtervolgen aangewezen. Hij baande zich een weg naar voor van de 12de plaats naar de 4de plaats. Hij eindigde de dag als 4de.

Giel Gille

De tijdstraining beloofde niet veel goed. Giel kon een 9de tijd neerzetten maar was helemaal klaar voor de eerste reeks. Giel reed een mooie eerste reeks, zette de beste tijd neer in de eerste reeks en kwam als eerste over de meet. Dat beloofde voor de 2de reeks. De tweede reeks reed Giel lang op de eerste plaats algemeen maar moet die plaats laten aan Lagrou. Bij de Nationalen was het goed voor de eerste plaats. Eindresultaat van de dag een mooie 1ste plaats. Hij deed een goede zaak in het kampioenschap want hij nam de volle 50 punten mee naar huis. In het kampioenschap heeft hij 31 punten voorsprong op eerste achtervolger Van der Elst.

Brent Willems

Brent reed zijn wedstrijd op zaterdag bij de Experten. Zijn tijd in de tijdstraining was een 8ste tijd. Brent reed van start tot finish in de eerste reeks op een 8ste plaats. De tweede reeks was ook goed voor een 8ste plaats. Eindstand ook 8ste.

Kenneth Broux

Kenneth mocht de dag openen met zijn trainingssessie. Hij zette een 16de tijd neer. In de eerste reeks mistte Kenneth zijn start en was op achtervolgen aangewezen. Hij kwam van de laatste plaats terug tot een 16de plaats. Ook in de 2de reeks ging het mis in de start. Weer moest hij van de laatste plaats zich naar voren werken. Hij voerde nog een mooie strijd met Everts maar moest genoegen nemen met een 15de plaats, net na Everts. Eindresultaat een mooie 15de plaats.

Dietger Damiaens

Dietger zette een 3de tijd neer in de tijdstraining. Een mooie tijd na Martens en Van Meer. De eerste reeks kwam Dietger van een 6de plaats. Hij kon een 4de plaats laten optekenen in de eerste reeks. De tweede reeks was Dietger gebrand om het beter te doen en dat deed hij ook. Hij baant zich een weg van plaats 5 naar plaats 2, enkel Martens moest hij voor zich dulden. Eindstand 3de van de dag. Voor het kampioenschap sprokkelde hij 40 punten.

Jonas Erlich

Jonas had andere verplichtingen.

Gunter Derwae

Gunter zette in de tijdstraining zoals gewoonlijk de snelste tijd neer. De eerste ronde moest Gunter Feytons voor zich dulden maar dat was niet naar zijn goesting en hij ging er in de 2de ronde over. Plaats 1 voor Gunter, hij finishte 39 seconden voor Feytons. In de 2de reeks was de holeshot voor Gunter, hij reed van start tot finish op de eerste plaats. Eindstand een mooie 1ste podiumplaats.

Johny Billen

Ook Johny heeft beslist om zijn wedstrijden te betwisten op zaterdag bij de Experten. Hij reed een 11de tijd in de tijdstraining. Johny reed de eerste reeks, hij ging rond en mocht de eerste reeks afronden op een 10de plaats. Voor Johny was de 2de reeks goed voor een 11de plaats. Eindresultaat een 11de plaats.

Sara Leyssens

De enige dame in het gezelschap Sara kwam dan weer aan de start bij de dames. In de tijdstraining zette ze een 3de tijd neer. In de eerste reeks moest Sara van een 5de plaats zich naar voren rijden en kon finishen op een 3de plaats. De tweede reeks leek het of Sara weer ging tekenen voor een 3de plaats maar in de laatste ronde moest ze die plaats laten aan Alders. Sara kwam als 4de over de meet. Eindresultaat van de dag, 4de plaats.

Yitse Martens

Onze kleinste man in het gezelschap reed zoals gewoonlijk zijn wedstrijd bij de Animatiepilootjes. Ook hij moest het zware parcours op net zoals de grote mannen. Hij reed zijn reeksen uit en werd tijdens de huldiging als 3de op het podium geroepen.

Volgend weekend zijn we weer te gast in Lommel. De organisatie ligt er zoals altijd in Lommel in handen van het Betemo team. Er wordt 3 dagen wedstrijd gereden. Proeven voor Xander, Robbe, Kenneth, Jonas, Giel en Dietger.

See you there.  

Molenbeersel

Broeiend heet

Mc De Grensduivels was de gastheer voor het weekend in Molenbeersel. Ze hadden er alles aan gedaan om er een super weekend van te maken en dat werd het ook. De zon had er zeker iets mee te maken. De temperaturen liepen hoog op en dat werkte op het goede humeur van alle aanwezigen. Deze keer enkel foto's die ik zelf getrokken heb. Hier volgt het weekend van het Fun Mx Team.

Xander Tobola

Xander zette een algemene 16de tijd neer in de tijdstraining. In de eerste reeks bleef Xander hangen op een algemene 22ste plaats. Bij de Aspiranten was het goed voor een 4de plaats. De tweede reeks was goed voor een algemene 17de plaats. Bij de Aspiranten goed voor een 3de plaats. Een mooie podiumplaats voor Xander. 3de van de dag.

Robbe Daniëls

De tijdstraining was goed voor een 3de tijd. De eerste reeks moest Robbe vanop een 5de plaats zich een weg naar voren rijden. Hij deed dit goed en moest enkel Haanen voor zich laten. Een mooie 2de plaats. De 2de reeks moest hij van nog verder terug komen. Hij moest zich een weg banen van de 8ste plaats en kon uiteindelijk beslag leggen op de 2de plaats. Hij zette de snelste tijd neer. Eindresultaat een 2de plaats.

Giel Gille

In de tijdstraining stond er geen maat op Giel. Hij kon de beste tijd laten noteren en mocht dan ook als eerste een plaats kiezen in de eerste reeks. De eerste reeks was Giel op achtervolgen aangewezen. Het liep van geen kanten, hij reed enkele ronde rond de 10de plaats. Moest een aantal plaatsen prijs geven door een probleem met de motor. Hij kwam als 13de algemeen over de meet. Bij de Nationalen was het goed voor een 10de plaats. De tweede reeks zette hij orde op zaken en kwam als eerste over de finish. Zijn eindresultaat van de dag was net geen podiumplaats

Brent Willems

Brent reed voor de eerste maal op zaterdag zijn reeksen. Hij reed meer ontspannen en kon toch een mooie wedstrijden laten zien. Plaats is niet belangrijk. Het is de bedoeling dat we aan zijn stijl, bochten, springen, houding, starten en zo verder gaan werken en hem klaar stomen om later weer op zondag te kunnen rijden. Brent, geloof in jezelf, geef de moed niet op. Denk eraan, alles komt altijd goed.

Kenneth Broux

Aangezien dat Brent nu op zaterdag rijdt, was het aan Kenneth om de dag te openen. In de tijdstraining zette hij een 12de tijd neer. In de eerste reeks moest Kenneth van de laatste plaats zich een weg naar voor rijden. Hij strandde op een 11de plaats. Reeks 2 was ook een moeilijke reeks, ook nu moest hij zich van achter naar voor weten te rijden en nu strandde hij op een 16de plaats. Eindresultaat een mooie, zwaar bevochten 14de plaats.

Dietger Damiaens

Dietger was te vinden in Mill voor de Dutch Masters. Hij moest het er opnemen tegen kleppers zoals een Herlings, Anstie, Goldenhoff en consorten. In de tijdstraining kon hij een 18de tijd laten optekenen. De eerste reeks vocht hij zich een weg van de 12de plaats naar een 9de plaats. De tweede reeks hij van de 15de plaats naar een 12de plaats. Eindresultaat een mooie 9de plaats.

Jonas Erlich

Jonas verscheen dit weekend achter het starthekken. De tijdstraining kon hij als 15de afsluiten. De eerste reeks was goed voor een 25ste tijd. De tweede reeks reed Jonas de reeks niet uit en verliet vroegtijdig de wedstrijd. Eindresultaat, hij moest genoegen nemen met de laatste plaats.

Gunter Derwae

In de tijdstraining zette hij net als de meeste weken de beste tijd neer. In de eerste reeks kon hij geen kopstart nemen maar hij nam geen genoegen met een 2de plaats en al snel nam hij de leiding over. Gunter finishte 52 seconden voor de eerste achtervolger Feytons. In de tweede reeks reed Gunter van start tot finish op een 1ste plaats. Eerste achtervolger Feytons moest hem laten gaan met meer dan 1 minuut voorsprong. Zoals elke week op het hoogste schavotje.

Johny Billen

Voor Johny is het een fun weekend geweest. Hij reed zijn wedstrijden met plezier en voor hem maakt het helemaal niet uit welke plaats hij finisht. Hij neemt genoegen met de plaats die hij verdient. Als oude rot in het team doet hij het nog maar zonder opgeven, telkens weer, keer op keer.

Sara Leyssens

Sara kon een 2de tijd neerzetten in de tijdstraining. De eerste reeks moest Sara haar eerste plek al snel overlaten aan Everts. De tweede reeks kwam Sara ten val en kon nog beslag leggen op een 7de plaats. Eindresultaat net naast het podium. Een 4de plaats.

Het weekend is voorbij, iedereen is heelhuids naar huis gegaan. Een speciale dank nog naar de mensen van het rescue team om de mannen zo te verzorgen. Bedankt aan de vlaggenmensen die altijd, in weer en wind, regen en zon, altijd paraat te staan.

Bij het schrijven van het verslag kwam het droevige nieuws dat we afscheid moesten nemen van Eric "The Kid" Geboers. Hij was voor vele piloten een groot voorbeeld.

Volgend weekend trekken we de grens over naar Reusel. De organisatie ligt er in handen van Mc De Molse Rakkers. Er zijn zowel op zaterdag als op zondag holeshot-premies voorzien.

Gps: Pikoreistraat Reusel

See you all in Reusel.

Ranst - Lommel

Een nat en modderig weekend

Afgelopen weekend waren we te gast in Ranst en Lommel. De organisatie in Ranst lag in handen van team Van der Schraelen. In Lommel was het organiserende team was AMC Evergem. Het parcours lag er goed bij, zowel in Ranst als in Lommel. Op zaterdag was de zon nog van de partij, op zondag liet hij ons in de steek. Het werd een modderige bedoeling. Bedankt aan de fotografen David Breugelmans, Rene Van Tricht, Rik van Massenhoven, Francois Rombout, Kabouter Trek, NMP Photografy

Hier is ons weekend.

Xander Tobola

Xander reed een algemene 17de tijd in de tijdstraining. De eerste reeks kwam hij van een 16de plaats algemeen terug tot een 12de plaats. Bij de Aspiranten was dit goed voor een 4de plaats. De tweede reeks kon hij direct beslag leggen op de 12de plaats algemeen. Naar het einde van de reeks maakte hij nog 1 plaats goed en finishte als 11de algemeen. Bij de Aspiranten was het goed voor een 3de plaats. Eindstand, een 3de plaats. Op naar het podium.

Robbe Daniëls

Robbe kon in de tijdstraining een 7de tijd neerzetten. De eerste reeks was goed voor een 6de plaats. De tweede reeks reed hij van start tot finish op een 7de plaats. Hij kon zijn mannetje staan en zijn ouders waren dan ook trots op hem. Eindstand een mooie 7de plaats. In het kampioenschap staat Robbe op een 5de plaats.

Giel Gille

In de tijdstraining zette Giel een algemene 9de tijd neer. Giel reed een sterke eerste reeks. Algemeen finishte hij als 6de, bij de Nationalen 250 was het goed voor een 4de plaats. Giel kende een turbulente start in de 2de reeks. Hij was goed weg in de start maar kwam ten val, verloor zijn achterspatbord en was op achtervolgen aangewezen. Het hart van pa Gille sloeg regelmatig over of stond regelmatig stil volgens mij. Hij reed een sterke reeks, kwam als 6de algemeen over de meet. Hij kon de snelste tijd neerzetten. Bij de Nationalen 250 een 5de plaats. Eindresultaat een mooie sterk bevochten 5de plaats. In het kampioenschap staat Giel op de eerste plaats met 6 punten voorsprong op Van der Elst.

Brent Willems

Brent zette een 26ste tijd neer in de tijdstraining. In de eerste reeks moest hij in eerste instantie genoegen nemen met een 27ste tijd maar dat vond hij geen goede plaats. Hij kon nog 5 plaatsen goedmaken en kwam als 22ste over de meet. De 2de reeks reed Brent op een 24ste plaats tot hij in de laatste ronde nog een plaats kon goed maken. Een 23ste plaats. Eindresultaat van de dag, een 25ste plaats.

Kenneth Broux

Tijdens de tijdstraining kon Kenneth beslag leggen op de 16de tijd. Hij kende geen goede start maar werd bij de eerste registratie getoond als 13de. Hij vocht zich een weg naar voor en kwam als 7de over de meet. In de tweede reeks reed hij lange tijd op een 9de plaats, kon terugkomen tot een 6de plaats. Toch moest hij door een kapotte koppeling genoegen nemen met een 9de plaats. Eindresultaat van de dag, een mooie 7de plaats.

Dietger Damiaens

In de tijdstraining zette Dietger een 3de tijd neer. Dietger kon in de tweede reeks een 4de plaats omzetten naar een 3de plaats. In de tweede reeks moest hij enkel Martens voor zich dulden. Hij kwam als 2de over de finish. Eindresultaat van de dag een mooie 2de plaats. In het kampioenschap zit Dietger op schema. Hij staat bovenaan de lijst met als eerste achtervolger Sillien op 9 punten.

Jonas Erlich

Jonas had andere verplichtingen.

Gunter Derwae

Gunter zijn weekend bestond uit 1. Zowel in de tijdstraining, als in de eerste en tweede reeks kwam hij als de snelste over de meet. Logisch gevolg, het hoogste schavotje op het podium.

Johny Billen

Johny trad enkel aan tijdens de tijdstraining en besloot daarna om niet meer te rijden.

Sara Leyssens

Voor Sara was het weekend waar 3 in de belangstelling stond. Ze reed een 3de tijd in de tijdstraining. Ze kwam zowel in de eerste als in de tweede reeks als 3de over de meet. Zo kon ze beslag leggen op de derde podiumplaats.

Ranst kunnen we dit jaar afvinken, ze is gereden. Wat het meest bij blijft is dat zeker de zon ons in de steek heeft gelaten maar dat de regengoden ons niet vergeten waren.

Zowel in Ranst als in Lommel reden de mannen de sterren van de hemel. Ze zijn klaar voor de volgende uitdaging in Molenbeersel.

Wil je onze mannen aan het werk zien? Geef dan Vlasbrei in op de gps en kom een kijkje nemen. Ze voorspellen goed weer.

See you all there.  

Olmen

4 podiumplaatsen dit weekend

Hondapark Olmen. Ze hebben het overleefd, met vallen en opstaan. Het parcours kwam er door de dag zwaarder en zwaarder bij te liggen. Voor sommige de hel, voor andere een speeltuin. De organisatie lag voor de 40ste keer op rij in handen van MC Siberië. De zon was het hele weekend van de partij en in het rennerspark barstte een waterballonnen gevecht los.

Hier is het verslag van het Fun Mx Team.

Xander Tobola

In de tijdstraining zette Xander een algemene 25ste tijd neer. Bij de Aspiranten was dit goed voor een 7de tijd. In de eerste reeks zette Xander alles op alles en vocht voor zijn plaats. Hij finishte als 22ste algemeen, bij de Aspiranten was het goed voor een 6de plaats. De tweede reeks was een betere reeks, eerst reed hij op een algemene 17de plaats, moest 2 plaatsen prijsgeven om er dan weer 1 te winnen. Hij kwam als 18de over de meet. Bij de Aspiranten was het ook nu weer goed voor een 6de plaats. Eindresultaat van de dag een mooie 6de plaats.

Robbe Daniëls

Robbe zette een 6de tijd neer in de tijdstraining. In de eerste reeks kan Robbe een eerste plaats bemachtigen. Na de 2de ronde moet hij een plaats prijsgeven en een ronde verder nog 1 plaats. Dan weer een plaats goed maken, dan weer 2 verliezen. En dan gaat het mis, Robbe komt ten val maar kan de wedstrijd nog uitrijden met een gehavende motor en beslag leggen op een 6de plaats. Top gereden Robbe. Brend stelt alles in het werk om de motor tijdig klaar te hebben voor de 2de reeks en dat lukt hem ook zodat Robbe met een gerust hart aan de 2de reeks kan beginnen. In de tweede reeks begint Robbe op een 4de stek en werk zich een weg naar voor tot hij de 2de plaats overneemt. Toch moet hij nog een plaats prijsgeven en eindigd als 3de. Eindresultaat van de dag een 3de plaats.

Giel Gille

De tijdstraining verliep niet zo vlot voor Giel, hij zette een 16de tijd neer. De eerste reeks stelde hij orde op zaken, liet zien wat hij waard was en kwam als 3de algemeen over de meet. Goed voor een 2de plaats bij de Nationalen 250. In de tweede reeks kon hij beslag leggen op een 6de plaats algemeen, hij reed een goede wedstrijd. Bij de Nationalen 250 was het goed voor een 4de plaats. Eindstand bij de Nationalen 250 was een mooie 2de plaats.

Brent Willems

Brent zette een 22ste tijd neer in de tijdstraining. In de eerste reeks kwam Brent als 24ste over de meet. De 2de reeks reed Brent dan op de 20ste plaats, dan weer op de 22ste plaats om uiteindelijk te finishen als 20ste. Eindresultaat van de dag een 23ste plaats.

Kenneth Broux

In de tijdstraining zette Kenneth een 20ste tijd neer. Kenneth deed een bodemonderzoek als hij zicht had op een 15de plaats. Hij moest genoegen nemen met een 23ste plaats. In de tweede reeks kwam Kenneth in de eerste rondes op een 15de en 16de plaats. Hij kwam over de meet als 19de. Eindresultaat van de dag een 22ste plaats.

Dietger Damiaens

Dietger kon in de tijdstraining een 6de tijd laten optekenen. In de eerste reeks komt Dietger in de eerste 2 ronde als 4de door, hij vecht zich een weg naar voren en kan als 2de finishen. Hij moet enkel Martens voor zich dulden. De tweede reeks kon Dietger ook beslag leggen op de tweede plaats. Weer moest hij Martens voor zich dulden. Eindresultaat van de dag een 2de plaats.

Jonas Erlich

Hij was er als morele ondersteuning.

Gunter Derwae

Op zaterdag zette Gunter een 1ste tijd neer in de tijdstraining. In de eerste ronde van de eerste reeks moest hij enkel Heffels voor zich laten maar daar was hij niet tevreden mee en nam als snel de leiding over. Hij finishte met 28 seconden voorsprong op Feytons. In de tweede reeks reed hij van start tot finish op de eerste plaats. Nu reed hij met 44 seconden voorsprong op Feytons over de meet. In de tweede ronde moest hij een snellere rijder die zonder transponder aan de wedstrijd deelnam voor zicht laten. Op zondag blijkt het een Inter te zijn. Eindresultaat een 1ste plaats.

Johny Billen

Johny had familiale verplichtingen.

Sara Leyssens

Sara reed in de tijdstraining een 5de tijd. De eerste reeks reed ze van start tot finish op een 5de plaats. De tweede reeks was een kopie van de eerste reeks. Ook een 5de plaats. Eindresultaat van de dag een 5de plaats.

Dus voor sommige was Olmen hunne zandbak, voor andere niet hunne dada. Ze hebben het allemaal overleefd. Er werden 4 podiumplaatsen ingenomen door onze piloten.

Volgend weekend zijn we te gast in Ranst.

Gps: Wijnegembaan

See you all there.  

Haacht

Podiumplaatsen voor Xander, Giel en Dietger

Afgelopen weekend waren we te gast in Haacht. Team Caubergh was onze gastheer. Het was een prachtig weekend met een serieuze bui op zaterdagavond. De zon was volop van de partij. Onze jongens waren er klaar voor. De trainingen gingen van start om 8 uur. Tijd om aan te treden, Brent en Kenneth mogen de spits afbijten. Hoe zij het deden lees je verder.

Bedankt aan de fotografen, David Breugelmans, Sj-Pics, Rik Van Massenhoven, DinaDmns, Francois Rombouts.

Xander Tobola

In de tijdstraining reed hij de derde tijd van de aspiranten. Eerste reeks behaalde hij een derde plaats van de aspiranten. De tweede reeks een vierde plaats. Algemeen reed hij een 19de plaats. Eindstand was een mooie derde plaats achter Denzel Vervaat en Yoran Moens.

Robbe Daniëls

Robbe kon een 8ste tijd neerzetten in de tijdstraining. De eerste reeks was goed voor een 3de plaats. Hij reed een goede reeks. De 2de reeks was er een om te huiveren. De ganse reeks reed hij in het wiel van Cools. Echter bij het passeren aan de tijdregistratie dacht hij dat er afgevlagd werd en liet hij de gas los waardoor hij zijn kans verkeek om op de 5de stek kon eindigen want er moest nog een ronde gereden worden. Eindresultaat een mooie 4de plaats.

Giel Gille

Een 4de tijd kon Giel laten optekenen in de tijdstraining. Het verschil tussen de eerste 5 piloten is miniem. De eerste reeks rijd Giel een machtige reeks hij ging piloot per piloot halen tot hij beslag kon leggen op zijn plaats, de eerste. Hij finishte met 7 seconden voorsprong op de tweede. De tweede reeks werd ook een thriller van jewelste. Ook nu ging hij voor zijn plaats, de eerste en dat deed hij met volle overtuiging. Met 16 seconden voorsprong kwam hij ook nu als 1ste over de meet. Eindresultaat 1ste plaats. Voor het kampioenschap verzamelde hij 50 punten. Hiermee verstevigd hij zijn eerste plaats in het kampioenschap met 20 punten voorsprong op Hens.

Brent Willems

Na de regenval van zaterdagavond en nacht reed Brent zijn tijdstraining op een modderig parcours. Hij kon een 25ste tijd laten optekenen. De eerste reeks deed hij het niet slecht, hij werd 25ste. De tweede reeks was ook goed voor een 25ste plaats. Hij reed geen slechte wedstrijden maar hij moet leren om voor zich te kijken en niet achterom. Alles achter je is goed, is het een sneller piloot dan gaat hij je wel voorbij. Je komt er wel. Eindresultaat een 25ste plaats.

Kenneth Broux

Dit was wat Kenneth zelf te vertellen had over zijn wedstrijd te Haacht. Tijdstraining 22 niet goed
Eerste reeks trok op geen klote.. 15de plaats, 2 de reeks veel beter 4 de weg.. en 10de.14de eindstand

Dit is wat ik te vertellen heb. In zijn tijdstraining kon hij beslag leggen op een 23ste plaats. De eerste reeks kende hij een slechte start en hij werd pas wakker in de 3de ronde. Hij reed van een 22 ste plaats naar een 15de plaats. De pauze gebruikte hij om te rusten en zijn hoofd leeg te maken. Wat we zagen aan de start van de 2de reeks was een heel andere Kenneth. Hij kende een superstart, alleen had hij een slechte plaats gekozen aan het starthekken en moest plaatsen laten omdat hij naar buiten geduwd werd. Hij vocht zich een weg naar voor om op een 11 plaats te eindigen. Eindresultaat van de dag een 14de plaats.

Dietger Damiaens

Op Dietger staat geen maat. Hij had er niet veel zien in zoals te zien is in de Vlog van Sara. Toch ging hij er vol voor en kon een 2de tijd optekenen in de tijdstraining. Op naar de eerste reeks. Dietger moest Martens en Cambre voor zich laten in de eerste ronde. Na de eerste ronde rekende hij al af met Cambre. Hij ging op jacht naar Martens maar hij schoot te kort. Toch een sterke reeks gereden De tweede reeks vatte hij aan met volle moed. De start was iets minder, hij moest van een 5de plaats terugkomen. Piloot na piloot ging eraan voor de moeite. Hij finishte mooi tweede na Martens. Eindresultaat van de dag 2de plaats.

Jonas Erlich

Jonas is er nog steeds om voor de mannen te supporteren maar zelf reed hij niet.

Gunter Derwae

Wat moet ik elke week over Gunter schrijven. Hij reed op zaterdag zijn wedstrijd. Legde beslag op de beste tijd in de tijdstraining en kon zo als eerste zijn plaats kiezen aan het starthekken. In de beide reeksen reed hij van start tot finish op de eerste plaats. Eindresultaat van de dag, een 1ste plaats.

Johny Billen

Johny amuseert zich op de motor, voor hem moet het niet meer. Hij reed elke wedstrijd volledig uit. De eerste reeks was goed voor een 24ste plaats, de tweede reeks goed voor een 25ste plaats. Eindresultaat een 26ste plaats.

Sara Leyssens

In de tijdstraining zette Sara een 2de tijd neer. Enkel Everts was sneller. In de eerste reeks reed Sara van start tot finish op een tweede plaats. De tweede reeks was een kopie van de eerste reeks. In beide reeksen moest Sara genoegen nemen met de tweede plaats na Everts. Eindresultaat een 2de plaats.

Yitse Martens

De kleinste van de hoop mocht net zoals de grotere zich wagen op het parcours. Hij kreeg bij de Animatiepilootjes de kans om motor ervaring op te doen. Elke week maakt hij vorderingen en daar doen ze het voor.

Al onze piloten zijn zonder brokken over de finish gereden. Op zaterdag kregen we het nieuws dat Berre Brands stevig ten val kwam in Grevenbroich. Het hele Fun Mx Team wenst hem veel sterkte en een spoedig herstel.

Volgend weekend kan je ons vinden op het gekende Hondapark in Olmen.

Daar rijden Xander, Robbe, Johny en Dietger hun wedstrijd voor het kampioenschap.

GPS: Grote Heideweg - 2491 Balen/Olmen

Lille

The weekend after

Na het paasweekend dat we allemaal met gemengde gevoelens afsloten was het tijd om naar Lille te verhuizen. Sommige van onze piloten hadden er al enkele dagen vertoeft voor de stage van MX Racing Skill. Bedankt Wesley en Davy om ze in het juiste ritme te houden.

De organisatie lag dit weekend in handen van het Betemo team. De zon was van de partij en het werd een mooi weekend.

Xander Tobola

Xander reed zoals elke week zijn wedstrijd samen met de Beloften. In de tijdstraining zette Xander een algemene 17de tijd neer. Bij de Aspiranten was dit goed voor een 3de tijd. De eerste reeks kwam hij terug van een 21ste plaats naar een 18de plaats algemeen. Bij de Aspiranten goed voor een 4de plaats. In de tweede reeks finishte hij op een 19de plaats algemeen, hij kwam terug van een 22ste plaats algemeen. Bij de Aspiranten goed voor een 3de plaats. Eindstand 4de bij de Aspiranten met gelijke punten met de derde. Xander sprokkelde 38 punten voor het kampioenschap.

Robbe Daniëls

Robbe zette een 3de tijd neer in de tijdstraining. In de eerste reeks vocht hij zich een weg van de 6de naar de 3de plaats. De tweede reeks kende hij een goede start, reed enkele ronden op de 4de stek maar kon een plaats goed maken en finishte als 3de. Eindresultaat van de dag 3de plaats. Hij zette 40 punten bij op zijn totaal voor het kampioenschap.

Giel Gille

Giel zette in de tijdstraining een algemeen 10de tijd neer. Bij de Nationalen 250 was dit goed voor een 7de tijd. In de eerste reeks deed hij een bodemonderzoek en kon beslag leggen op een 6de tijd algemeen. Bij de Nationalen 250 was het goed voor een 4de plaats. De tweede reeks was de 5de plaats algemeen voor Giel. Bij de Nationalen 250 was het een 3de plaats. Eindresultaat van de dag, een plaats op het podium, 3de plaats.

Brent Willems

Zoals altijd mocht Brent samen met Kenneth de dag openen. Hij reed een 30ste tijd in de tijdtraining. De eerste reeks kende Brent een redelijke start maar al snel moet hij andere piloten voor laten. De eerste ronde kwam hij als 26ste door, dan moest hij een plaats prijs geven en reed 2 ronde als 27ste. Uiteindelijk moest hij nog 4 plaatsen prijsgeven en finishte hij als 31ste. De tweede reeks kon hij als 26ste afronden. Hij gaf niet op en zijn eindresultaat was een 29ste plaats. Helaas geen punten voor het kampioenschap.

Kenneth Broux

Kenneth kende niet zo'n goede dag in Lille. Op zaterdag was hij tijdens de vrije trainingen ten val gekomen en dat bekwam hem niet goed op zondag. Toch ging hij er voor. In de tijdstraining zette hij een 20ste tijd neer maar omdat het een proef voor het kampioenschap was mocht hij als 17de naar het starthekken. Hij kende in de eerste reeks een mindere start, hij kon even beslag leggen op een 15de plaats maar maakte dan teveel fouten en werd teruggefloten naar een 22ste plaats. Toch verzamelde hij punten voor het kampioenschap door de dagvergunners die voor hem waren. In de tweede reeks kon hij beslag leggen op een 23ste plaats. Eindresultaat van de dag een 25ste plaats. Voor het kampioenschap verzamelde hij 2 punten.

Dietger Damiaens

Dietger ging in Nederland in Heerde rijden. In de vrije training liet hij een 13de tijd optekenen. De tijdstraining was goed voor een 9de tijd. In de eerste reeks rijd Dietger het gat tussen de 8ste plaats dicht tot hij op een 4de plaats over de finish komt. De tweede reeks was goed voor een 5de plaats. Eindresultaat van de dag een 4de stek. Dit was nog wat Dietger over zijn weekend vertelde op Instagram dat de omloop zwaar lag in de tweede reeks maar dat het een goede training was voor de volgende wedstrijden.

Jonas Erlich

Jonas zal voorlopig geen wedstrijden rijden, hij was er wel voor morele ondersteuning.

Gunter Derwae

Gunter reed zoals elke week zijn wedstrijd op zaterdag. In de tijdstraining kon hij beslag leggen op de 1ste tijd. Beide reeksen kon hij winnen, hij had wel geen kopstart maar in de eerste reeks kwam hij met meer dan 40 seconden voorsprong op de tweede over de meet. In de tweede reeks was zijn voorsprong minder maar toch kwam hij met 26 seconden voorsprong binnen. Weeral een eerste plaats voor Gunter.

Johny Billen

Johny reed zoals elke week voor zijn plezier. In de eerste reeks was een 20ste plaats voor hem, de tweede reeks was een 18de plaats zijn verdienste. Eindresultaat van de dag de 20ste plaats.

Sara Leyssens

Ook Sara betwistte haar wedstrijden op zaterdag. In de tijdstraining legde Sara beslag op een 2de tijd. De eerste reeks reed Sara van start tot finish op de tweede plaats, zij moest Everts voor laten. In de 2de reeks kwam Sara van een 4de plaats terug tot de 2de plaats. Dit leverde voor het dagresultaat een 2de plaats op.

Yitse Martens

Yitse had andere verplichtingen.

De meeste hebben het weekend overleefd. Sommige met vallen en opstaan, sommige gewoon op wilskracht. In het algemeen hoorde ik dat ze het stuk voor stuk een zwaar weekend vonden. Nu kunnen ze zich klaarstomen voor het volgende weekend. Dan maken we ons klaar om naar Vlaams Brabant te trekken. Onze mannen en vrouw gaan hun wedstrijden betwisten in Tildonk Haacht. Proeven voor het kampioenschap voor Giel en Johny.

Gps: Kasteeldreef.

See you all there.

Lummen

Ons weekend

Na een geslaagd weekend in Arendonk vorig weekend was het dit weekend aan ons. Fun Mx was gastheer voor het motorcross gebeuren in Lummen. De hele week werd er met man en macht gewerkt aan het parcours en de terreinen die we ter beschikking hadden. Vele hadden slapeloze nachten door de weerberichten die telkens maar andere voorspellingen gaven. Op vrijdagmorgen werd de knoop doorgehakt en we gingen er vol voor gaan. We schakelden een versnelling hoger en zorgden dat we op tijd gereed waren voor de komst van de VLM karavaan. Op zaterdag was onze jeugd aan de beurt. Ze moesten starten op een zwaar parcours met toch wel modderige stukken maar ze waren er klaar voor. Wat onze piloten deden vindt je verder. Kosten nog moeite werden gespaard om het parcours klaar te krijgen voor zondag. Caravan na caravan, mobilhome na mobilhome kwamen aangereden, sommige op eigen kracht, sommige hadden wat hulp nodig van de traktor. Toch vond iedereen een plaatsje op ons stukje grond voor het weekend. Er werd gefeest in de tent, de zorgen vielen van de schouders. En toen werd de hoop met de grond gelijk gemaakt. De buien die 's nachts overtrokken berokkende schade aan het parcours en er werd nog regen voorspeld. Zouden we het laten doorgaan of niet? Piloten waren er in overvloed, parcours was klaar maar zeer modderig. We konden er niets meer aan veranderen. De beslissing die we namen lag ons zwaar, we hebben de beslissing genomen om af te lassen. De opgekomen crowd steunde ons op zondagmorgen en we zijn begonnen met te zorgen dat iedereen op een serene manier naar huis kon vertrekken. Andere zorgden voor het opruimen van de koorden en palen van het parcours. Sommige deden opruimwerk in de tent en nog weer andere zorgden dat het rennerspark mooi opgeruimd werd. De samenwerking en samenhorigheid is wat een team sterk maakt. Fun Mx overleefde het weekend met gemengde gevoelens. Zeker omdat we totdat het meeste opgeruimd was geen druppel regen hebben gezien.

Xander Tobola

Reed dit weekend niet door het aflassen op zondag.

Robbe Daniëls

Robbe reed op zondag zijn wedstrijd in Mons voor het Belgisch kampioenschap waar hij 5de werd in het eindresultaat. Ik hoorde wel dat hij 2de reeks van de laatste plaats heeft gevochten tot de 8ste plaats.

Giel Gille

Reed dit weekend niet door het aflassen op zondag.

Brent Willems

Reed dit weekend niet door het aflassen op zondag.

Kenneth Broux

Reed dit weekend niet door het aflassen op zondag.

Dietger Damiaens

Dietger ging net als Robbe rijden in Mons voor het Belgisch kampioenschap waar hij 4de werd na Desalle, De Dycker en Strijbos. Op maandag ging hij in Nederland de Dutch Masters rijden waar hij 13de werd. Hij moest onder andere kleppers als Herlings, Febvre, Paulin, Simpson en Coldenhoff laten voorgaan.

Jonas Erlich

Reed dit weekend niet door het aflassen op zondag.

Gunter Derwae

Gunter reed op zaterdag zijn wedstrijd. In de tijdstraining zette hij in tegenstelling tot andere weekends niet de 1ste maar de 2de tijd. In de reeksen nam hij de kopstart en gaf de plaats niet meer af. Hij was dan ook de overwinnaar van de dag. Wat ik wel te horen kreeg was dat hij tijdens het voorrijden voor de jeugd een bodemonderzoek uitvoerde en dat hij de bodem goedkeurde -;).

Johny Billen

Reed dit weekend niet door het aflassen op zondag.

Sara Leyssens

In de eerste reeks kon Sara de 3de plaats niet vasthouden en moest genoegen nemen met de 4de plaats. In de 2de reeks was Sara goed weg, ze eindigde als 3de. Eindresultaat een 3de plaats.

Yitse Martens

Ook Yitse moest aantreden op het zware parcours. Hij doet wat hij moet doen, springen, vallen opstaan en weer doorgaan. Goed gedaan Yitse. Iedereen fier op je en je eerste beker is binnen.

Het was een zwaar weekend en iedereen heeft op zijn manier een steentje bijgedragen. Volgend weekend zijn we te gast in Lille bij Betemo.

We kijken er naar uit en maken ons klaar voor een mooi weekend.

See you all in Lille.  

Arendonk

Het weekend voordat het Fun Mx Team kan uitpakken met zijn cross. 

Dit weekend waren we te gast bij de Delta Crossers in Arendonk. De weergoden waren ons goed gezind, de zon was het hele weekend van de partij. Op vrijdagavond mochten we uit Heusden-Zolder het nieuws ontvangen dat Sara de trofee voor sportvrouw van het jaar had gewonnen. Ik durf zeggen een mooie start voor een mooi weekend.

Xander Tobola

Zoals elke week rijden de Aspiranten en Beloften samen. Xander reed in de tijdstraining een algemene 23ste tijd. In de eerste reeks reed Xander van de 24ste naar de 19de plaats. Bij de Aspiranten legde hij beslag op een 3de plaats. Goed op weg voor een podiumplaats maar zoals altijd moet ook de 2de reeks gereden worden voor de prijzen worden uitgereikt. De 2de reeks reed Xander van een 27ste plaats naar een 22ste plaats. Bij de Aspiranten was dit goed voor een 5de plaats. Eindresultaat een 4de plaats.

Robbe Daniëls

In de tijdstraining klokte Robbe een 7de tijd af. Bij het vallen van het starthekken nam Robbe de 3de plaats voor zijn rekening die hij niet meer afgaf. Op naar de 2de reeks. In de 2de reeks nam Robbe een goede start, hij was weg als 3de. Hij moest even genoegen nemen met een 4de plaats maar dat was niet voldoende en hij knokte zich weer een weg naar de 3de plaats. Eindresultaat een 3de plaats. Bloemen waren deze keer voor mama.

Giel Gille

Vanaf deze week reden de Nationalen allemaal samen in 1 reeks met een apart klassement. Giel kon een 5de tijd neerzetten in de tijdstraining en mocht daardoor als 5de een plaats uitzoeken achter het starthekken. Giel kende een niet zo'n goede start in de 1ste reeks, bij de eerste registratie kwam Giel door als 10de algemeen. Giel zou Giel niet zijn als hij zich geen weg naar voor zou knokken. Hij moest en zou derde worden en dat werd hij ook. Wel was het hoogste schavot bij de Nationalen 250 voor Giel. De 2de reeks moest Giel in de 3de ronde de wedstrijd staken door mechanische problemen. Hij sprokkelde 25 punten voor het kampioenschap.

Brent Willems

De openingsreeks is zoals altijd weggelegd voor de Nieuwelingen 250. In de tijdstraining zette Brent een 25ste tijd neer. In de eerste reeks was Brent weg als 25ste, moest even genoegen nemen met een 26ste plaats maar dat vond hij niet goed en baande zich een weg naar voor tot de 22ste plaats. De 2de reeks reed Brent een goede sessie, hij werd 24ste. Eindresultaat een 27ste plaats van 33 piloten.

Kenneth Broux

Kenneth was er helemaal klaar voor. Hij zette een 7de tijd neer in de officiële tijdstraining op een 3,98 seconden van de snelste tijd. In de eerste reeks nam hij een goede start maar kwam ten val in de eerste ronde en moest de wedstrijd staken. De schade aan de motor werd hersteld en Kenneth maakte zich klaar voor de 2de reeks. Kenneth vertrok als laatste en baande zich een weg naar voor. Bij de eerste registratie werd hij genoteerd als 21ste. Ronde na ronde werkte hij zich naar voren om te eindigen als 12de. Eindresultaat van de dag een 15de plaats.

Dietger Damiaens

In de officiële tijdstraining kon Dietger beslag leggen op een 4de tijd. Dietger nam een goede start, hij kwam als 4de door. Hij kon doorgaan tot de 2de plaats maar dan was de tijd op en kon hij zich voorbereiden op de 2de reeks. De 2de reeks leek een kopie te worden van de 1ste reeks maar daar stak een ritje buiten parcours een stokje voor. Dietger viel terug tot een 6de plaats maar wist zich naar voor te rijden tot een 3de plaats. Dietger sprokkelde 42 punten voor het kampioenschap. Eindresultaat van de dag 3de plaats.

Jonas Erlich

Jonas besliste om niet te rijden dit weekend. Hij was er wel om zijn teamgenoten aan te moedigen.

Gunter Derwae

Gunter zette de beste tijd in de tijdstraining op zaterdag bij de Experten. De eerste reeks reed hij van start tot finish op de eerste stek. Hij kwam met 24 seconden voorsprong op de 2de over de meet. De 2de reeks was een kopie van de 1ste reeks. Het enige verschil was dat hij nu 35 seconden voor de 2de finishte. Eindresultaat 1ste plaats. De bloemen voor de schoonmoeder.

Johny Billen

Johny reed zijn eerste wedstrijd van het seizoen. In de eerste reeks finishte hij als 30ste, de 2de reeks was goed voor een 28ste plaats. Johny kon geen punten voor het kampioenschap laten noteren. Eindresultaat van de dag een 30ste plaats.

Sara Leyssens

Sara liet in de tijdstraining een 6de tijd noteren. De eerste reeks reed Sara lang op een 5de stek maar moest een plaatsje afgeven en kwam over de meet als 6de. De 2de reeks was goed voor een 6de plaats. Eindresultaat een 6de plaats.

Yitse Martens

De kleinste van de hoop deed het ook goed dit weekend. Hij mag elke week bij de Animatiepilootjes parcours kennis op doen. Hij leert zo elke week weer bij want net als de grote jongens moet hij zich ook een weg ploeteren door de sporen. Yitse maakt elke week vorderingen en dat is wat het belangrijkste is naast blessurevrij het weekend afsluiten.

Wat ik dit weekend meeneem is dat ze een voor een mannen en vrouw met karakter zijn. Het woord opgeven staat niet in hun woordenboek, wel in die van de motor, helaas. Van klein tot groot, van jong tot oud, ze een wedstrijd tot een goed einde brengen en zich steeds volledig geven.

Met deze ingesteldheid gaan we dan ook het volgende weekend tegemoet. Dan staat de eerste test als team gereed. Fun Mx Team is de gastheer voor de volgende wedstrijd in Lummen. Bij het schrijven van dit verslag zijn er al verschillende teamleden bezig met de voorbereidingen.

Volgend weekend zijn er proeven voor Xander, Robbe maar die gaat BMB rijden. Ook proef voor Kenneth, Brent, Jonas en Dietger maar ook hij gaat BMB rijden.

GPS: Kwezelstraat

See you all in Lummen

Vorselaar / Moerbeke-Waas

Vlm / Bmb: start van de kampioenschappen

Afgelopen weekend waren we te gast in Vorselaar. Dietger en Robbe konden we dan weer vinden in Moerbeke-Waas. We kregen op vrijdag en zaterdagavond een regenbui over ons heen maar dat mocht de pret niet drukken. Het parcours lag er goed bij. Het beloofde een mooi weekend te worden en dat werd het ook.

Yitse Martens

Yitse heb ik niet zien rijden maar ik hoorde dat hij het goed gedaan heeft. Blijven volhouden en je komt er wel Yitse. Volgend weekend kom ik zeker naar je kijken.

Xander Tobola

Xander reed zijn reeks zoals altijd samen met de beloften. Hij kon een algemene tijd neerzetten op de 23ste plaats. Van de Aspiranten zette hij een 2de tijd. In de eerste reeks bij de eerste registratie kwam hij door als 25ste. Hij knokte zich nog een weg naar de 21ste plaats algemeen. Bij de Aspiranten was het een 3de plaats. De tweede reeks werkte hij zich naar voor van 26 naar 24. Bij de Aspiranten een 3de plaats. Ik had de indruk dat Xander nooit echt in de wedstrijd kwam. Toch proficiat met je 3de plaats bij de Aspiranten.

Robbe Daniëls

Robbe ging in de BMB rijden, daar stond de eerste wedstrijd voor het kampioenschap op het programma. Hij zette in de tijdstraining een 5de tijd neer. In de eerste reeks kwam hij als 4de over de meet. In de tweede reeks moest hij van een zevende plaats zich een weg naar voor knokken. Hij bleef steken op een 4de plaats. De eerste punten voor het kampioenschap zijn een feit. Eindresultaat van de dag 4de plaats.

Giel Gille

Giel zette in de tijdstraining al orde op zaken, hij liet de beste tijd registreren op zijn naam. Hij mocht dus als eerste een plaats uitzoeken aan het starthekken. Hij kende een goede start in de eerste reeks, kon zich algemeen naar een tweede plaats rijden. Bij de Nationalen liet hij de reeksoverwinning op zijn naam schrijven. Ook in de tweede reeks zette hij orde op zaken. Hij finishte als eerste algemeen. Dagoverwinning voor Giel. Op het hoogste schavotje. De eerste 50 punten voor het kampioenschap zijn een feit. Zijn bloemen voor de eerste plaats waren voor Marijke.

Brent Willems

Brent zette een 24ste tijd neer in de tijdstraining. In de eerste reeks werd hij als 29ste registreert bij de eerste registratie. Hij won nog 5 plaatsen en kwam als 24ste over de meet. De tweede reeks speelde hij haasje over, van 26 naar 27, dan naar 25 om als 26 te eindigen. Eindresultaat van de dag 29ste plaats.

Kenneth Broux

Kenneth zette in de tijdstraining een 13de plaats neer. De eerste reeks was hij goed uit het starthekken. Hij kwam bij de eerste registratie door als 10de. Hij verloor 4 plaatsen maar knokte zich terug naar een 10de stek. Reeks 2 was de start beter. Bij de eerste registratie kwam hij door als 9de. Toch moest hij in deze reeks na een fout terugkomen van de 18de plaats. Hij vocht terug tot een 14de plaats maar maakte dan weer een fout en werd teruggefloten naar een 17de plaats. Eindresultaat van de dag 12de plaats.

Dietger Damiaens

Dietger kon je ook in de BMB vinden voor het kampioenschap. De tijdstraining zette Dietger de beste tijd neer. De opkomst in Moerbeke-Waas was huilen met de pet op en er werden 4 categorieën samen gezet. In de eerste reeks nam Dietger na een ware strijd beslag op de eerste plaats. In de tweede reeks moest Dietger van een derde plaats komen. Hij strandde op de 2de plaats en moest zo de dagoverwinning laten aan Sillien. Ook Dietger verzamelde zijn eerste punten in het kampioenschap. Eindresultaat van de dag 2de plaats.

Jonas Erlich

Jonas zette een 3de tijd neer in de tijdstraining. Mocht als 3de een plaats uitkiezen aan het starthekken. Hij nam een redelijke start, ging er vol voor maar kreeg dan last van armpump en staakte de wedstrijd. De tweede reeks verscheen Jonas niet meer aan de start.

Gunter Derwae

Gunter is terug van weggeweest en dat liet hij direct merken. Hij zette zijn stempel op zijn training en reeksen. Hij zette in zowel de training als in de reeksen een tijd neer waar Inters op jaloers zijn. Hij reed in beide reeksen van kop tot finish op de eerste stek. Ik moet dan ook niet schrijven dat hij de 1ste plaats op het podium bezette.

Johny Billen

Johny besloot nog een weekend te wachten. Volgende week is voorzien dat zijn seizoen start.

Sara Leyssens

Sara zette in de tijdstraining een 2de tijd neer. Ze mocht dus als 2de een plaats kiezen achter het starthekken. Sara kende een goede start in de eerste reeks. Bij de eerste registratie reed ze op een 2de stek. Ze moest in de ronde erna wel enkele plaatsen prijsgeven. Ze eindigde 4de. De 2de reeks was bijna een kopie van de eerste reeks. Wel zette ze een 3de plaats. Eindresultaat van de dag 3de plaats.

Volgend weekend zijn we te gast in Tongerlo. De organisatie ligt in handen van MC de Kievitcrossers die de fakkel overnemen van CKP Racing. De eerste proeven voor Xander, Robbe, Kenneth, Brent en Jonas staan hier op het programma.

Adres: hoek Bijstraat en Willaart Tongerlo.

Tot dan!!!

Lommel

Schaatsen en driften in Lommel

Place to be; Heeserbergen te Lommel. De meeste piloten noemen het Lommelwood. Lommelwood lag er bijzonder hard bij dit weekend. De vrieskou van de ganse week had zijn werk gedaan en de grond in Lommel keihard gemaakt. Dus de piloten reden niet in Lommel maar op Lommel. Ik kon er deze keer wel bij zijn. Foto's van Sj Pics, David Breugelmans, John Oostvogels. Hier is het verslag van het weekend van het Fun Mx Team.

Xander Tobola

In de tijdstraining zette Xander een 3de tijd neer. De eerste reeks werd op gang getrokken en Xander kwam als 2de over de meet. De tweede reeks was goed voor een 4de plaats. Hij reed een goede wedstrijd. Gaf niet op en dat siert hem. Eindresultaat een 4de plaats. Net naast het podium, volgende keer beter.

Robbe Daniëls

Robbe zette in de tijdstraining een 17de tijd neer. De eerste reeks had hij niet zo'n goede start, hij kwam als 9de door bij de eerste registratie. Hij baande zich een weg naar voren en kon nog een 4de plaats bemachtigen. De tweede reeks kwam hij bij de eerste registratie door als 5de en gaf deze plaats niet meer af. Eindresultaat een 4de plaats. Net geen podium, volgende keer beter.

Giel Gille

Giel gaf forfait voor het weekend wegens ziekte. We wensen hem veel beterschap.

Brent Willems

Samen met Kenneth mocht Brent de dag openen. Hij zette een 27ste tijd neer in de tijdstraining. De eerste reeks reed hij lang op de 27ste plaats, net in de laatste ronde moest hij een plaats prijs geven. In de tweede reeks bij de eerste registratie kwam Brent door als 28ste. Hij maakte in de volgende ronde 2 plaatsen goed. In de volgende ronde moest hij er 1 prijs geven. In beide reeksen blijft hij doorzetten en rijdt de reeksen ook uit. Hij finishte als 27ste. Eindresultaat een 28ste plaats.

Kenneth Broux

In de tijdstraining zette Kenneth een 7de tijd neer. De eerste reeks kwam hij als 2de uit het starthekken. Hij kon deze plaats vasthouden tot vlak voor de eerste registratie en kwam ten val. Hij werd geregistreerd als 7de. Hij vocht zich een weg terug naar voor tot een 2de plaats maar kwam weer ten val en werd teruggefloten naar een 6de plaats. Hij finishte op een 8ste plaats. De tweede reeks schreef Kenneth de holeshot op zijn naam. Hij reed lange tijd op de eerste plaats maar remde dood en moest de eerste plaats afgeven. Hij finishte als 2de. Eindresultaat een mooie 3de plaats.

Dietger Damiaens

In de tijdstraining zette Dietger een 6de tijd neer. De eerste reeks moest Dietger, Grobben en De Dijcker voor zich tolereren. We zagen een prima wedstrijd. Even mocht hij op de 2de stek rijden. Hij finishte mooi 3de. De tweede reeks kende Dietger een mindere start. Hij klom van plaats 7 tot een 4de plaats. Weer zagen we een mooie wedstrijd. Eindresultaat een 2de plaats.

Jonas Erlich

Jonas was er niet wegens andere verplichtingen.

Gunter Derwae

Gunter had andere verplichtingen.

Johny Billen

Voor hem moet niets meer en besloot niet te gaan schaatsen op Lommel. Hij was er wel om de andere teamleden te steunen.

Sara Leyssens

Sara reed zoals gewoonlijk op zaterdag haar wedstrijd. De eerste reeks vertrok ze als 2de en kwam ze als 4de over de meet. De tweede reeks reeds ze van start tot finish op de 4de stek. Eindresultaat een 4de plaats.

Yitse Martens

Dit weekend werd Yitse Martens voorgesteld als nieuwste aanwinst van het Fun Mx Team. Welkom in het team Yitse, volgende keer staat er een verslagje van je wedstrijd.

Proficiat aan alle piloten van het Fun Mx Team. Kenneth, je hebt laten zien dat je het kan, volhouden is de boodschap.

Volgend weekend is er geen cross wegens de weersomstandigheden. Er wordt een week rust ingelast wat betreft wedstrijd. Mochten ze gaan trainen, houden we je zeker op de hoogte.

De volgende wedstrijd heeft plaats in Vorselaar op 11 maart met proeven voor Johny, Giel en Dietger maar die laatste gaat in de BMB rijden in Moerbeke Waas.

Openingscross Helchteren

18 februari 2018

Het parcours lag er bevroren bij maar dat liet niet na dat onze piloten ervoor gingen. Zelf kon ik er niet bij zijn maar aan de hand van hun verhalen en Mylaps heb ik toch een verslag gemaakt.

Geniet ervan zou ik zo zeggen. Dank u voor de foto's Rik Van Massenhoven, Sigrid MxPhotos, Sj pics, David Thielemans en Jo Nijs

Xander Tobola

In de tijdstraining zette Xander een 4de tijd bij de Aspiranten. De eerste reeks finishte hij als 5de. De tweede reeks was ook goed voor een 5de plaats. Eindresultaat een 5de plaats.

Robbe Daniëls

In de tijdstraining zette Robbe een 4de tijd bij de beloften. De eerste reeks reed hij van start tot finish op de eerste stek. De tweede reeks reed hij ook van start tot finish op de eerste stek. Eindresultaat een 1ste plaats.

Giel Gille

In de tijdstraining zette Giel een 13de tijd. Eerste reeks was Giel als 10de weg en is dan naar de eerste plaats gereden. In de laatste ronde, ongeveer een 10 meter voor de meet, is Giel de eerste plaats verloren door 2 gedubbelde rijders. Tweede reeks was Giel terug rond de 10de plaats weg. In ronde 4 deed Giel een bodemonderzoek maar kon nog een derde plaats bemachtigen. Eindresultaat een 3de plaats.

Brent Willems

In de tijdstraining zette Brent een 27ste tijd neer. De eerste reeks maakte hij 1 plaats goed en finishte als 31ste. De tweede reeks was beter met een 27ste plaats. Eindresultaat een 33ste plaats.

Kenneth Broux

In de tijdstraining zette Kenneth een 14de tijd neer. De eerste reeks vertrok hij als 8ste, kon de plaats 2 ronde vast houden. Na een omweg buiten het parcours en een kapotte vering eindigde hij als 15de.
De tweede reeks was de start niet zo goed, hij was bijna te laat aan de startbaar. Hij reed een goede wedstrijd. Viel door een foutje naar achter maar kon toch als 13de eindigen. Eindresultaat een 13de plaats.

Dietger Damiaens

In de tijdstraining zette Dietger een 7de tijd neer. De eerste reeks kent Dietger een slechte start, hij komt van de 22ste plaats en finisht als 9de. Tweede reeks was veel beter, Dietger werd als 9de geklokt bij de eerste waarneming en finishte uiteindelijk als 5de. Eindresultaat een 6de plaats.

Jonas Erlich

In de tijdstraining zette Jonas een 33ste tijd neer. In de eerste reeks tekende hij voor een 32ste plaats. In de tweede reeks finishte hij als 30ste. Eindresultaat een 32ste plaats.

Gunter Derwae

Gunter heeft nog geen goedkeuring om te rijden vanwege zijn schouderblessure.

Johny Billen

Johny besloot om dit weekend niet te rijden.

Sara Leyssens

Sara die voor Xtreme Sportswear rijdt had op zaterdag haar wedstrijd. In de tijdstraining zette Sara een 2de plaats neer. De eerste reeks was goed voor een 2de plaats. Ook de 2de reeks was goed voor een 2de plaats. Eindresultaat een 3de plaats.

Robbe Daniëls kon al de eerste podiumplaats voor het team optekenen. Giel Gille geraakte ook op het podium, hij werd derde. Sara behaalde een 3de plaats. Dat belooft voor het seizoen.

Volgend weekend zijn we te gast in Lommel.