Nieuws

Trooper

Help ons doel te bereiken

Nu dat we allemaal in ons kot moeten blijven is het de ideale manier om Trooper nog eens in de kijker te zetten.
Wil je iets bestellen ga dan via onze Trooperpagina https://trooper.be/funmxteam. Je kan dan bij de webshop opzoeken en je bestelling plaatsen. Ondertussen help je ons om onze doelen te bereiken. Het kost je niets extra en de webshop geeft ons een % van jou aankoop. 

In de ban van Corona

Indoor en outdoor evenementen worden afgelast

Beste crossvrienden,
Zoals jullie al gehoord hebben in het nieuws en via verschillende media kanalen worden alle sportevenementen afgelast, dus kan onze motorcross wedstrijd te Lummen ook niet doorgaan. 

Voorlopig zijn alle evenementen afgelast tot eind maart 2020. 

Het Fun Mx team

Teamvoorstelling 2020

Dag na Valentijn

Teamvoorstelling Fun Mx Team

De dag na valentijn is dit jaar het ideale tijdstip om het team van Fun Mx/Xtreme voor te stellen.

Zoals alle jaren wordt er reikhalzend uitgekeken naar hoe de piloten aan de start zullen verschijnen dit seizoen.

Na een deugdoende maaltijd was het tijd om de gordijnen van het podium te openen. Tot verwondering van de aanwezige stonden er maar 3 crossmotoren, een mannequinpop en een tafel en 2 stoelen op het podium.

Ronny nam zoals de afgelopen jaren de voorstelling van de piloten voor zijn rekening. Foto's werden deze keer gemaakt door Tim Van Echelpoel.

Piloten Fun Mx Team

#15 Liam Derwae  
JMS - Animatie 50cc
- 5 bijna 6 jaar
- gaat soms crossen

#3 Lyam Geraerts
JMS - Animatie 65cc
- 7 jaar
- gaat voor de 1ste plaats

#10 Brent Willems
JMS - Experten A
- 21 jaar
- top 5 - overstap Yamaha

#2 Bart Ghijsen
JMS - Experten A
- 37 bijna 38 jaar
- gaat voor top 10

#5 Johny Billen
JMS - Experten B
- 62 jaar
- gaat voor top 3

#15 Gunter Derwae
JMS - Experten A
- 33 jaar
- wint heel vaak volgens Liam

#26 Xander Tobola
VLM - Beloften
- 15 jaar
- gaat voor een heel seizoen

#91 Kenneth Broux
VLM - Nieuw 250
- 22 bijna 23 jaar
- gaat er het beste van maken

#7 Bryan Engelen
VLM - Inters 500
- 23 jaar
- na 10 jaar terug in Fun MX

Piloten Xtreme

#15 Sarina Coenderaerts
JMS - Dames B
- 19 jaar
- rijdt nog maar 4 jaar

#81 Scott Vlemincx
VLM - Juniors 250
- 17 jaar
- leerjaar - hoopt top 3

#39 Amber Everts
JMS - Dames A
- 20 jaar
VLM - Nieuw 250
- gaat zich geven op zondag

Tony geeft aan dat hij wenst dat zijn piloten vooral gezond en blessure vrij blijven. Hij wil dat ze zich het ganse seizoen amuseren. We geven 2 crossen dit jaar, de vergunning is afgeleverd voor 10 jaar.

Met dank aan onze sponsors. ETB Trucks, Grondwerken Frederix, Ramen en deuren Alfi, Emflor, Quint, Joma, Double D, WMX Shop, MX477, Dirk Paulissen (de boer), Dagbladhandel Peggy, Auto's Engelen, Luc en Veronique (helpers toog), Tim Van Echelpoel (fotograaf), Ronny Lambrechts (presentator).

Amber bedankt nog Tony, Marijke, Daisy en Gunter in naam van alle piloten.

Amber bedankt ook nog Bart in naam van alle piloten.

Foto's

https://www.facebook.com/TimVanEchelpoelFotografie/photos/?tab=album&album_id=530581724242002  

Het seizoen zit erop

Een terugblik op 2019

Het was een bijzonder jaar voor het Fun Mx Team.
Eerst en vooral een dikke welgemeende merci aan onze sponsors, ETB, B&B Trucks, Joma, Alfi Ramen en Deuren, WMX shop, Dam Racing. In de tweede plaats gaat onze dank uit naar het bestuur van de JMS en VLM om er toch voor te zorgen dat er wedstrijden gereden kunnen worden. Een dank u wel aan May en de mensen van het rescueteam om er elke week te staan in weer en wind. Ook wil ik hier tijd maken om de vlaggenmensen die er steeds waren te bedanken. Ook zij doorstonden de testen van de natuur maar bleven steeds op post. Bedankt aan alle 475 leden van onze Fun Mx Team groep om ons te volgen. 

Voor sommige piloten begon het seizoen te vroeg. Xander en Bart waren niet wedstrijd klaar bij de start van het seizoen. Op zondag ging het van kwaad naar erger. Xander reed al niet, Giel kwetste zich al vroeg in het seizoen, met Pinksteren volgde Kenneth, Robbe verliet het team in augustus en Mike moest in de finaleweek de helm vervroegd aan de haak hangen. Mike kon wel een 3de plaats bemachtigen in het kampioenschap. 

Op zaterdag was er meer animo.
Bij de animatiepiloten konden we vanaf halverwege het seizoen Lyam opnemen in het Fun Mx Team. Hij deed het goed, hij viel net buiten de top 3 in zijn categorie.
Yitse reed niet elk weekend zijn wedstrijd maar hij leerde veel bij. Bij de dames en experten kregen we waar voor ons geld. Melissa reed haar eerste jaar in de kleuren van het Fun Mx Team. Zij sloot het seizoen zonder kleerscheuren maar wel met een verlovingsring. Ja hoor, Mike ging op zijn (goede) knie in Engeland.
Amber deed dit seizoen waar ze voor gekomen was. Elke wedstrijd knallen en de gaskabel strak. Zo kon ze het seizoen afsluiten met de titel achter haar naam. Amber mag zich 1 jaar lang de beste bij de Dames A noemen.
Bart startte ongeveer halverwege het seizoen met zijn wedstrijden. In het begin zag je dat hij het wedstrijdritme mistte maar naarmate het seizoen vorderde zag je hem vooruitgang maken.
Brent gaf zich elk weekend helemaal. Hij leerde weer veel bij, reed constante wedstrijden en legde een beslag op de 5de plaats in het kampioenschap.
Gunter ging voor elke overwinning en nam ze ook bijna allemaal. Het voornaamste is dat hij zich na enkele pechjaren eindelijk mag kronen tot de beste bij de Experten A. Hij is 1 jaar lang King van de Experten A. 
Johny was de verrassing van het seizoen. In de eerste helft van het seizoen zorgde Johny ervoor dat men het Fun Mx Team niet mistte op het podium. Hij veroverde veel podiumplaatsen bij de eerste wedstrijden dit seizoen. Hij moest het seizoen afsluiten met een blessure aan het sleutelbeen. 

Ondertussen zijn de onderhandelingen aan de gang voor het volgende seizoen. De sponsors worden aangesproken, de piloten uitgenodigd voor een gesprek. Wil je weten wie er blijft, vertrekt of bijkomt? Op 15 februari 2020 stellen wij onze nieuwe piloten voor tijdens de teamvoorstelling. Nu een welverdiende rust, als we dat rust kunnen noemen, veel eetdagen, ontbijten, kienavonden op het programma. De reis naar Spanje is ook voorbereid voor het einde van het jaar. Onze eetdag komt er ook nog aan, noteer 25 januari 2020 in je agenda. Je kan weer pasta à volonté eten in zaal De Kwint in Zonhoven. 

Genk is het nieuwe Lummen

Ze kunnen ons raken maar niet kraken

Door een probleem met de vergunning zijn we noodgedwongen moeten uitwijken naar de Horensbergdam in Genk. 

De finale van het VLM kampioenschap zal hier plaatsvinden. Nog niet alle kampioenen zijn gekend. 

Wij kijken er naar uit om samen met jullie dit weekend een knalweekend te maken. 

Dus wil je een onvergetelijke dag meemaken, geef dan Damstraat Genk in op je gps en je kan hem beleven. 

See you all. 

Lummen

De eerste zit erop

Lummen, je was zwaar maar geweldig. Eerst en vooral willen we alle vrijwilligers van het Fun Mx Team en zijn piloten bedanken. Zonder jullie was ons weekend niet geslaagd.
Bedankt aan de VLM om nog steeds met ons in zee te gaan. Bedankt aan de boer voor het ter beschikking stellen van zijn weiden. Bedankt aan Erwin en de grondwerkers om ons parcours te maken. Bedankt aan May en haar mensen van het rescue om de opgekomen piloten te verzorgen als ze het nodig hadden. Bedankt aan de vlaggenmensen om er weer te staan in weer en wind. Bedankt aan de palenkloppers om het parcours op en top te houden. Bedankt aan de mensen Senor Snacks om voor de innerlijke mens te zorgen. Bedankt aan 477, WMX shop, Ktm shop en Gust om voor de stukken te zorgen als ze nodig waren. Speciale dank aan 477 om te zorgen dat we een mooi present hadden voor de speciale reeks op zaterdag. Bedankt aan de fotografen die aanwezig waren voor de massale foto's. Bedankt aan al onze sponsors, zonder jullie zouden we het seizoen nooit kunnen starten. Bedankt aan DJ Ronny King om weer voor de nodige muziek te zorgen, Amber Everts bedankt om in te springen in tijden van nood als de DJ niet aanwezig kan zijn. Bedankt aan iedereen om ons evenement proper achter te laten. Bedankt aan iedereen om er weer te zijn.
Veel bedankwoorden maar ze kunnen onze dankbaarheid niet genoeg uitdrukken.
Het zit erop maar niet getreurd achter een 4 tal maanden is het weer aan ons.
Volgend weekend geen cross maar dan kan je wel het verslag van Molenbeersel en de Keiheuvel verwachten. Dus check it out.

  • 2 minuten geleden bijgewerkt

Mike en Melissa in het Belang

Fun Mx ook een beetje

Seizoensopener

23 februari 2019 - Lommel

Na het aflassen van de openingscross te Helchteren is de eer als seizoensopener weg gelegd voor Lommel.

Het Betemo team neemt de organistatie in handen. Voor het Fun Mx Team betekent dit dat er veel piloten voor de eerste keer dit seizoen is dat ze op de motor zitten. 

Wil je graag zien hoe onze piloten het ervan af brengen? Dan kan je ons vinden op de Heeserbergen te Lommel 

GPS: Marie Curiestraat Lommel

Eetdag achter de rug

Ons nieuw logo gezien?

Het Fun Mx Team en zijn piloten willen alle aanwezigen op onze eetdag van harte bedanken voor hun talrijke opkomst. 

Bedankt al alle helpers, voor en achter de schermen, zonder jullie was het ons niet gelukt. 

Voor zij die de drankenkaart grondig bestudeert hebben zagen ook ons nieuw logo, met dank aan Bart.

Hou de website zeker in het oog want op 9 februari gaat de teamvoorstelling door. 


26 januari 2019 11u30 - 21u00

Pasta à volonte - Zaal Quint Heuvenstraat 9 Zonhoven

Het seizoen is ten einde. Stilaan tijd om aan volgend jaar te denken. Dan weten we dat we het jaar starten met onze eetdag op 26 januari 2019.

Net als vorig jaar is het pasta à volonte. Kaarten kan je bekomen via elke piloot van het Fun Mx Team. Als u telefonisch reserveert laat dan zeker weten voor welke piloot je komt of dat je voor het team komt eten.

Nieuw dit jaar is dat je het Fun Mx Team ook kan steunen met een gift.

Wat staat er op het menu?

Pasta à volonté: dus je mag alle 5 de pasta's benuttigen

Gratis voorgerecht: Italiaanse minestrone soep

- Lasagne

- Scampi à la Fun mx: Taglatelle met scampi's in curry-tomatensaus

- Spicy bolognese à la Mike: Penne met kippengehakt met spicy tomaten saus

- Carbonara: Rigatoni pasta met spek en witte roomsaus

- Cannelloni met ricotta en spinazie

Voor diegene die niet graag pasta eten hebben we een alternatief:

- Limburgs stoofvlees met frietjes

- Bouletten in tomatensaus

Voor de kids: bouletjes, pasta of frikandellen

Trooper werkt echt

Al 7 euro op de teller

Huh? Gratis mijn vereniging steunen? Hoe kan dat?

Wel dat kan via de Trooperpagina van het Fun Mx Team.

Voor je jouw bankkaart bovenhaalt, is het belangrijk om te weten hoe Trooper precies in elkaar zit.

Surf naar www.trooper.be

Zoek Fun Mx Team bij verenigingen.

Op deze pagina staan links naar webshops zoals Cool Blue, Decathlon, Ali Express, Booking.com, JBC en vele andere

Als je via die links op de Trooperpagina van Fun Mx Team naar de webshop surft, weet de shop welke vereniging jij wil steunen.

De link doet het werk, en jij kan gewoon shoppen zoals je normaal shopt, zonder €1 extra uit te geven.

Je kan ook de Trooperbot installeren, hij laat je telkens weten als je op een pagina surft via trooper en zo Fun Mx Team kan steunen.

Van elke aankoop die jij doet, gaat er een percentje naar Fun Mx Team. Iedereen blij!

Meer info: Geef een seintje aan Nadine of via funmxteam@gmail.com

Kampenhout

Wie o wie gaat er rijden?

Dit weekend zijn we te gast in Kampenhout.

Wie o wie gaat er rijden?

Kom zien en ontdek het.

Opglabbeek

Na een weekje rust vliegen we er weer in

Na een weekje rust. Alleé rust. Xander en Kenneth gingen in de VMCF rijden, Dietger en Robbe in de BMB, Gunter, Brent en Yitse gingen trainen. 

Dus na een weekje rust zijn we dit weekend te vinden in Opglabbeek. De organisatie ligt er in handen van het PR Racing Team. Op zaterdag is er niet enkel het gekende JMS programma maar hebben ze een special reeks ingelast. Voor onervaren piloten. Voor Fun Mx betekent dat de papa's van de piloten. Ze maken zich al weken zorgen, heb ik kleren, is er een helm, zijn er botten, die bril kan ik niets door zien, kan ik vertrekken met de moto. De ene heeft er al meer zin in dan de andere. Komt dat zien, komt dat zien.

Op zondag wordt het gewone programma verreden. Giel en Dietger rijden voor het kampioenschap. De andere piloten rijden hun wekelijkse wedstrijd.

Een lekker frietje meepikken, dat kan in Opglabbeek op de cross.

Gps Weg naar Meeuwen, Opglabbeek

In de media

Interview Giel in GVA

De familie Gille kreeg op maandag een telefoontje van Gazet van Antwerpen om Giel te interviewen. 

Zie het artikel.

Rijkevorsel

We komen eraan

We zakken af naar Rijkevorsel. Het is lang geleden dat we nog eens allemaal tegelijk op dezelfde cross aanwezig waren. De afgelopen weken zijn een zottekot geweest. Het startte met het huwelijk van Daisy en Gunter. We hebben geweldig feest gevierd. Daarna gingen niet veel mensen naar de cross, er was de stage week bij Mx Racing Skills. Sommige gingen nog op vakantie, andere kwamen weer terug. Nu zijn we weer voltallig en dat zal eraan te merken zijn. 

De meeste zijn al daar of onderweg. De motoren zijn er klaar voor, de piloten nog meer. Het beloofd een prachtig weekend te worden, de tropische temperaturen zijn voorlopig voorbij. 

Proeven voor Giel en Dietger. 

Gps: Bolksedijk Rijkevorsel

See you all

Fun Mx Team steunen

Zonder een extra € uit te geven. 

Huh? Gratis mijn vereniging steunen? Hoe kan dat?

Wel dat kan via de Trooperpagina van het Fun Mx Team.

Voor je jouw bankkaart bovenhaalt, is het belangrijk om te weten hoe Trooper precies in elkaar zit.

Surf naar www.trooper.be

Zoek Fun Mx Team bij verenigingen.

Op deze pagina staan links naar webshops zoals Cool Blue, Booking.com, JBC en vele andere

Als je via die links op de Trooperpagina van Fun Mx Team naar de webshop surft, weet de shop welke vereniging jij wil steunen.

De link doet het werk, en jij kan gewoon shoppen zoals je normaal shopt, zonder €1 extra uit te geven.

Je kan ook de Trooperbot installeren, hij laat je telkens weten als je op een pagina surft via trooper en zo Fun Mx Team kan steunen.

Van elke aankoop die jij doet, gaat er een percentje naar Fun Mx Team. Iedereen blij!

Meer info: Geef een seintje aan Nadine of via funmxteam@gmail.com

P.S. Ik probeerde het al. Resultaat volgende week beschikbaar..

Pinkstertrofee

Lommel - 3 dagen plezier

Tijdens het Pinksterweekend zijn we te gast in Lommel. Er worden wedstrijden gereden op zaterdag, zondag en maandag. 

Wil je onze piloten aan het werk zien? 

Kom dan zeker naar het motorcrosscircuit in Lommel.

See you there.

Fun Mx Team gaat ervoor in het paasweekend.

Vier Pasen samen met ons

Het is bijna zover. Nog 2 weken en we kunnen eraan beginnen, onze cross. Op zaterdag zijn het de JMS wedstrijden en er is een reeks voor papa's voorzien. Na het officiele gedeelte is er tijd om te trainen. 

Op zondag komen de grote mannen van de VLM aan de beurt met kampioenschappen voor de Beloften, Nieuwelinge 250, Nieuwelingen 500 a, Masters, Juniors open, Inters open en zijspannen. Voor onze eigen piloten betekent dat proef voor Robbe, Kenneth, Brent, Jonas en normaal ook Dietger. 

31 maart en 1 april verwachten we jullie op ons parcours te Lummen, Kwezelstraat. 

Allen daarheen.

Nieuwe piloot 

Yitse Martens

Afgelopen weekend werd het nieuwste lid van het team voorgesteld. Zijn naam is Yitse Martens, hij is 7 jaar en rijdt bij de animatie op zaterdag. Hij rijdt nog niet in de kleuren van het Fun Mx Team maar toch al van harte welkom in het team.

Je kan de gegevens van Yitse vinden bij het tabblad piloten. 

Veel succes dit seizoen.

Teamvoorstelling

Fun Mx Team  10 februari 2018 

Teamvoorstelling Fun Mx Team

Op zaterdag 10 februari was het de teamvoorstelling van het Fun Mx Team.

Naar jaarlijkse gewoonte stelde Tony Geijsels zijn team voor het seizoen voor. Hij liet de echte voorstelling over aan Ronny die er een fijne voorstelling van maakte.

Tony stelde maar liefst 9 piloten voor. Naast Xander Tobola, Gunter Derwae, Johny Billen en Jonas Erlich die vorig jaar al deel uitmaakte van het team stelde hij nog 5 andere piloten voor.

Dietger Damiaens, hij reed op het einde van het vorige seizoen al voor het team na het uitvallen van Wesley Verheyen.

Brent Willems, Kenneth Broux, Robbe Daniëls zijn de echte nieuwkomers in het team. Giel Gille reed vorig jaar al voor Extreme Sportswear maar maakt dit jaar dus deel uit van het Fun Mx Team.

Xander Tobola #26 Aspiranten

Robbe Daniëls #74 Beloften

Giel Gille #92 Nationalen

Brent Willems #10 Nieuw 250

Kenneth Broux #91 Nieuw 250

Dietger Damiaens #64 #40 Inters

Jonas Erlich #26 Nieuw 500

Gunter Derwae #15 Experten

Johny Billen #5 Nieuw C

Onverwacht riep Ronny ook nog Wesley Verheyen op het podium om hem in naam van het team te bedanken voor de tijd die ze samen doorbrachten.

Als waardering had teambaas Tony een uitrusting voor Wesley omdat hij voor Tony nog steeds deal uitmaakt van het team en als hij dan toch een rijdt, tijdens zijn stages

dan moet het in de teamkleuren zijn.

Anders dit jaar was ook de voorstelling van de mechanieker van het team, Brend Daniëls. Hij zal in de eerste plaats de motor van zijn broertje Robbe in orde houden maar de andere piloten kunnen ook op hem rekenen.

Er kan geen team zijn zonder zijn sponsors en ook die werden in de bloemen gezet.

Met dank aan Ines Laenen voor de foto's.

Veel succes voor het ganse team en een goed jaar zonder blessures.

Op naar de teamvoorstelling

10 februari 2018

De eetdag was een succes. We bedanken iedereen die aanwezig was om dit tot een succes te maken. Een speciale dank gaat uit naar alle helpers, zonder jullie was het niet mogelijk geweest.

Ondertussen zijn de voorbereiding voor de teamvoorstelling in volle gang. Deze zal plaats hebben op 10 februari 2018.

Check de website voor de foto's.

Eet dag: het is bijna zover

Het is bijna zover. 

Naar jaarlijkse gewoonte vindt op 27 januari 2018 de eetdag van Fun Mx Team plaats. Pasta à volonté van 11u30 tot 21u00

Place to be: De Kwint Heuvenstraat 9 3520 Zonhoven

Reserveren kan via 0497/13 98 15 of via de piloten van het Fun Mx Team.

Pasta à volonté, stoofvlees en balletjes in tomatensaus met frieten. Aan de kids werd ook gedacht. Iedereen krijgt gratis een bord minestronesoep.

Op de eetdag kan je kennismaken met de nieuwe piloten van het Fun Mx Team.

Tot dan!!

Fun Mx Team in Spanje

Tijdens de kerstperiode kon je het Fun Mx Team vinden in het zonnige Spanje. Ze trokken naar Cambrils in de provincie Tarragona. Ze logeerden op de camping La Llosa. De temperatuur lag in deze periode tussen de 15 en 25 graden. Dus een perfect weer om te trainen. Verschillende parcours werden bezocht en er werd goed getraind. Zo gingen ze naar Selva Del Camp, Salomo, Benicarlo en nog vele andere parcours. Na de training was er tijd voorzien om mekaar beter te leren kennen. Teambaas Tony blikt met een tevreden gevoel terug op deze winterstage. Tony bedankte zijn teamleden op de volgende manier via een bericht op WhatsApp; Ik denk dat we mogen spreken van een geslaagde stage. We hebben weer enkele mooie parcours toegevoegd zodat we volgend jaar (dit jaar) een goede mix hebben van verschillende parcours. De volgende 2 maanden worden de voorbereidingen getroffen voor de crossstage van 2018. Graag wil hij iedereen bedanken voor de goede sfeer en het respecteren van de campingvoorwaarden. Bedankt voor de geslaagde editie. Tony